Къща около София - 2

• 70 972
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • София

Членувам във всички възможни групи във ФБ за продажба на имоти, виждала съм точно 2 обяви в желани от нас села. Наистина има голяма доза късмет.
Определено е въпрос на късмет. И аз се бях присъдинила към подобни групи, но не от тях купих, а от секцията Marketplace във фейсбук, просто във фийда по някаква случайност ми попадна обява, явно защото съм търсила преди това  къща в даденото село и реших да отворя офертата. Точно в даденият момент не търсех дори активно.

# 241
Къде ги видяхте тези завишени цени 2х на парцели, че и без регулация и комуникации?

# 242
Да попитам малко встрани от темата. Имам идея да си наемем къща/вила за летния сезон (април - октомври). Но се чудя къде да търся такива оферти. В imot.bg голяма част от къщите се отдават на вечер, а мен ме интересува по-дългосрочно.
https://vila.bg/  https://www.vilipodnaem.bg/  https://mob.pochivka.bg/kashti-a3
Питайте за дългосрочно наемане каква цена ще Ва дадат.

# 243
Ако имате набелязано конкретно село отивате на място и заговаряте хората. Оставете си координатите в селския магазин. Ако пък намерите кой е кметът той също би могъл да ви насочи. Не се знае, откъде ще изскочи зайчето, но хората локално се знаят.

# 244
Благодаря за идеите!
Не сме се спряли на конкретно село, дори посока, в която да търсим. Ограничени сме да е някъде близо до София, защото ще се ползва сямо няколко дни в седмицата като вила. Иначе има страхотни предложения по морето, но не ни уреждат.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:49 от bubbata

# 245
Здравейте,
И ние търсим къща около София. Вече около 5 години живеем под наем, последно сме в Лозен. От години си мечтаехме да имаме двор, градина и ето, дори и под наем е възможно. Видяхме как е, хареса ни и вече не ни се живее в апартамент. Имам дете 3 клас. Да, мъжът ми е шофьор-училище-тренировки-работа, но сме близо до София и ни устройва. Научих се да градинарствам, преди това в София само съм живяла, не съм имала село Simple Smile Мъжът ми е доста оправен, майстор, това също има значение и ни помага..
Доста наши приятели също се преместиха в села около София, някои взеха готови къщи и ремонтираха, други строят..
Сега искаме да купим къща с двор, търсим и в Лозен, но и малко по-обширно, гледаме на няколко места ежедневно, пуснах и обява във ФБ група, разпитахме познати, писах ЛС на познати.. И получихме доста предложения, за съжаление повечето не отговарят на нашите търсения, но вярвам, ще намерим нашето местенце, с късмет и постоянство.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 23:53 от maita05

# 246
Здравейте,
Мнения за Горна Малина? Разхождали сме се из селцето, добре ми изглежда, но ми се иска да събера повече информация. Интересува ме и как стои въпросът с ромите там?

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 11:26 от mama_marche

# 247
  • София, родом- Силистра
Здравейте, някой дали има наблюдения от с.Драготинци. Дали е от тези позамрелите села с по 10-15 души население, произхода на живущите там, ток, вода и т.н.

# 248
Кефи ме как когато някой се реши най-накрая да пита за информация за дадено населено място и след него се престрашават редица други да питат и те.

За да не съм офф, и аз да питам, някой да даде информация за Среброво.

# 249
Ще съм благодарна за всички, които са живели в комплекса Бистрица Терасите да споделят мнение, плюсове, минуси?Как е живота за семейство с малко детенце?
Не съм живяла никъде извън София досега и не знам какво да очакваме.

# 250
  • София
Жилищен комплекс извън града.
Хубаво, спокойно, подредено, зелено.
Има спирка по желание на входа на ГТ, няма магазин обаче.
На 3 мин от околовръстен път, на 5 от спирка на метро.

# 251
Жилищен комплекс извън града.
Хубаво, спокойно, подредено, зелено.
Има спирка по желание на входа на ГТ, няма магазин обаче.
На 3 мин от околовръстен път, на 5 от спирка на метро.
Ама пропусна да поясниш, че тези 3 и 5 минути са с кола.

# 252
  • София
Не, с автобус 314 до БП или с 69 до Икея.

# 253
Абе не знам дори и на мен там ми се струва прекалено в нищото. Иначе природата е хубава, но цивилизация йок.

# 254
  • София
Цивилизация имаш на 3 мин нагоре или надолу. Идеално е мястото и за хора с добър бюджет е топ.

Общи условия

Активация на акаунт