Къща около София - 2

• 70 993
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
А иначе страшно ли е? Има ли цигани, кражби,? Малко ми е далечно от цивилизацията, но пък въздуха е чист, имаш природа.

# 256
  • София
Вие имате ли на идея за какво питате?

# 257
# 258
  • София
Ходихте ли, огледахте ли, видяхте ли какъв тип комплекс е това?

# 259
Здравейте, някой дали има наблюдения от с.Драготинци. Дали е от тези позамрелите села с по 10-15 души население, произхода на живущите там, ток, вода и т.н.
Да, горе долу такова. Основен проблем му е, че мобилните оператори там имат непокритие и няма добра връзка.

# 260
Здравейте,

С жена ми се оглеждаме за къща за постоянно живеене около София.
Спряли сме се на къща в м-т Щъркелово Гнездо.
Не е много далече от София, пътя е хубав (да, има завои, но е окей).
Знам, че водата там е от кладенец с помпа (надявам се да има целогодишно). Къщата не е много далече от Самоковско шосе, което ме навява на мисълта, че би трябвало да няма проблем с водата.
Парецлът е с денивелация, но това не мисля, че е кой знае, какъв проблем.
Питането ми е дали можете да дадете мнение като цяло за тази местност - дали си заслужава покупката, общо взето всичко.
Идеята е, че може и да се наложи след 2,3, 5 години да се продаде къщата понеже все още сме двама, но като станем трима/четирима и може да се наложи всекидневно пътуване до София по няколко пъти (забравих да спомена, че и двамата сме хоум офис).
Имате ли идея дали имотите в тази местност биха запазили стойността си, за завишаване не говорим.
Благодаря предварително на отзовалите се, а ако случайно съм попитал нещо два ,три пъти - то е без да се усетя. Simple Smile

# 261
Ако намерите нещо с безпроблемни документи там, купувайте. Но доколкото съм чувала от познати, които търсят от години, документите там са проблем, т.е. безпроблемните имоти са толкова редки, че още нямам познат, който да е попадал на такъв.

# 262
  • София
Трябва да помислите доста добре покупката, имайки предвид житейското ви положение.
Ако мислите да продавате след 3-4 години не си е работа.
Там не бих избрала да живея целогодишно със сигурност. Сложете сняг, кал, оттичане на вода от снеготопене, зависи къде точно, но е и усойно.

Колегата ми отиде един уикенд в къща на гости и успя да дойде на работа в сряда ( последните обилни снеговалежи)

# 263
Бих мислила в следната посока : да се закупи къщата  с идеята да живеете докато бъдещите деца навлязат в предучилищна възраст и тогава да се ползва като вила за уикенд и ваканции, а после като пораснат да си я ползвате пак целогодишно и като се пенсионирате също. Естествено ще трябва и имот в града.

# 264
Ако намерите нещо с безпроблемни документи там, купувайте. Но доколкото съм чувала от познати, които търсят от години, документите там са проблем, т.е. безпроблемните имоти са толкова редки, че още нямам познат, който да е попадал на такъв.

Уж твърдят, че документите са изрядни...

Трябва да помислите доста добре покупката, имайки предвид житейското ви положение.
Ако мислите да продавате след 3-4 години не си е работа.
Там не бих избрала да живея целогодишно със сигурност. Сложете сняг, кал, оттичане на вода от снеготопене, зависи къде точно, но е и усойно.

Колегата ми отиде един уикенд в къща на гости и успя да дойде на работа в сряда ( последните обилни снеговалежи)

Попринцип не ни се иска да продаваме, но ако обстоятелствата го наложат, ще трябва.
Идеята е, че с имота, който имаме в София (ще го дадем под наем), ще плащаме къщата.
Но, ако се наложи заради дете/деца да се върнем в София и нямаме, къде да живеем, то ще трябва да спрем да отдаваме под наем имота ни и съответно да продадем къщата, понеже не знам дали ще се справяме с ипотеката.

Бих мислила в следната посока : да се закупи къщата  с идеята да живеете докато бъдещите деца навлязат в предучилищна възраст и тогава да се ползва като вила за уикенд и ваканции, а после като пораснат да си я ползвате пак целогодишно и като се пенсионирате също. Естествено ще трябва и имот в града.

Точно това е и идеята ни, ако има как да се справим финансово и естествено, ако има къде да живеем в София (има вероятности да има, но не знам колко са големи (не говоря за нашия имот в София)).

# 265
  • София
Самоковско шосе понякога е опасно, имайте едно наум. Наскоро пак имаше срутване на свлачищна маса върху пътя (имало е такива с щети по коли; досега без жертви, за щастие). Панчаревци и кокалянци се борят за рехабилитация на този път, но май няма да е скоро. Мисля, че повече хора с преки впечатления от местността бихте намерили ето тук (групата ще видите, че се ползва не само с една цел): https://www.facebook.com/groups/233710280425054

# 266
  • София
Абдовица има ли роми?

# 267
  • София
Има.

# 268
  • Сф
Много при това Simple Smile имам познат там.

# 269
  • София
Проблемни ли са? Много ни е близо и търсим нещо подобно, градска близка среда, те не че и сега ги няма в квартала, ама точно около нас не са.

Общи условия

Активация на акаунт