Къща около София - 2

• 71 001
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
кажете мнение и за село Полянци? Как са нещата там за целогодишно живеене?

# 271
  • София
Да. И от Миленков и от Абдовица.

# 272
  • Сф
кажете мнение и за село Полянци? Как са нещата там за целогодишно живеене?
За Полянци не знам, но имам познати в Живково, което е до него. Има роми доста. За градина, училища- Ихтиман. Като цяло, доста преобладаващо ромско население. Не харесвам района.

# 273
Самоковско шосе понякога е опасно, имайте едно наум. Наскоро пак имаше срутване на свлачищна маса върху пътя (имало е такива с щети по коли; досега без жертви, за щастие). Панчаревци и кокалянци се борят за рехабилитация на този път, но май няма да е скоро. Мисля, че повече хора с преки впечатления от местността бихте намерили ето тук (групата ще видите, че се ползва не само с една цел): https://www.facebook.com/groups/233710280425054

Благодаря за отговора!
Не веднъж през последните 2, 4 години съм карал по Самоковско шосе почти всекидневно (за определени периоди) и не съм видял свлачищна маса и подобни (явно съм целил правилните моменти).
Относно фейсбук групата - мога само да разглеждам, тъй като нямам фейсбук.

# 274
  • София
Е, да, не се случва всеки ден, но си има опасно свлачище над пътя и тази година 2 пъти имаше паднала маса. Не значи, че ще падне върху кола, но може примерно да създаде неудобство с придвижването (задръстване, закъснения).
Успех, районът край Панчарево иначе си е чудесен, според мен Simple Smile

# 275
То няма други

# 276
  • Cobrs
Здравейте, търсим си малка къща с голям двор много близо до София. Идеята е да има възможност да се придвижваме с кола до метростанция за максимум 15-20 минути. Канализация надали ще има, но поне да е чист въздухът, да не мирише убийствено през лятото, да е равно и да няма много мургави събратя и кражби. Да е проходим през зимата, с изрядни документи. Харесали сме си като посока Враждебна и нататък (с надеждата скоро там да има метро), Лозен също, но сме отворени към всякакви варианти. Дали е постижимо и къде бихме могли да се насочим? За под 200 бона. 🙂

# 277
  • София
В евро ще имате избор, в лева - едва ли.

# 278
  • Cobrs
В евро ще имате избор, в лева - едва ли.

Благодаря! Да, в евро мислим за бюджета като това би бил единственият ни дом, така че трябва много да внимаваме. Всякакви идеи накъде да се насочим биха ни били полезни. Ясно е, че доста ще се търси ....

# 279
  • София
В Равно Поле са горе долу такива цените. Другия вариант е Божурище, в Банкя също може да се намери

# 280
Мога да предложа като вариант и Мало Бучино, което е на еднакво разстояние от две линии на метрото. Лошото е, че няма много обяви, но може да го добавите в списъка, ако ви хареса.

# 281
Ние търсим задължително с канализация. Половината оферти отпадат по тази причина. Ако сте съгласни на септична яма и др. подобни, може би е добре терена да бъде с подходяща денивелация.

# 282
  • Cobrs
Ние търсим задължително с канализация. Половината оферти отпадат по тази причина. Ако сте съгласни на септична яма и др. подобни, може би е добре терена да бъде с подходяща денивелация.

А къде има канализация? Аз останах с впечатлението, че навсякъде е нелегална и се зауства не където трябва.

# 283
Къде има е трудно да се каже. За всяка къща поотделно питайте, защото даже да има някаква официална, тя не покрива всички имоти.
Ние живеем в Горна Баня - някои имат законна, други незаконна, трети никаква, но изливат по улиците, например като завали - почват да изпомпват водата от септичната яма и т.н. четвърти са до река.

Доколкото съм чувал септичната яма трябва да е оразмерена правилно или за още по-сигурно - преоразмерена. Влива ли се в нея повече вода, отколкото трябва почват проблеми - миризми, бързо се пълни и т.н.

За мен законността на канализацията е без значение, стига да я има.
Ако например канала се излзва в река може би е най-добре, защото няма какво да се повреди/запуши. Конкретно в района на ГБ рекичките така или иначе се заустват в канализацията на София, така че никой не би търсил сметка според мен.

# 284
То в нито едно село около София няма канализация. И при богаташите няма. Говоря за Драгалевци и Симеоново. Има например в Бухово, защото навремето заради Редки метали и руснаците са правили някаква канализация. Къде отива всичко - не знам. Аз имам парцел там и знам, че на улицата е тръбата за канализацията. Строя в момента къща в с. Яна. Всички къщи от нашата улица са направили тръби, които отиват в канала, който минава през селото. Това, естествено не е канализация , ама като ги питаш казват, че са вързани в канализацията.

Общи условия

Активация на акаунт