Къща около София - 2

• 70 828
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Именно де, ние много добре го знаем и затова все още обмисляме този вариант.

# 601
Именно де, ние много добре го знаем и затова все още обмисляме този вариант.
Ако времето е приоритет, то може да се ориентираш към сглобяема къща. Стават готови за ползване за около година, но като цени почти са се изравнили с монолитното строителство.

# 602
  • София
Стават готови за ползване до два месеца.

# 603
Нямам предвид готов контейнер тип бунгало, а стабилна сглобяема къща, проектирана, с разрешение за строеж, изградена на място върху бетонова основа и въведена в експлоатация с Удостоверение за ползване. Построихме 2 такива до ключ в периода декември 2019 - ноември 2020 г., но оформянето на документите, проверката от общината и издаването на Удостоверение за ползване отне още три месеца.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 07:53 от fatalina

# 604
Построихме 2 такива до ключ ...

fatalina, искам да знам повече, най-вече търся предимствата на сглобяемите пред монолитните в посока цена и време, но ти ме приземяваш. Писала ли си в друга тема нещо по-подробно?

# 605
Построихме 2 такива до ключ ...

fatalina, искам да знам повече, най-вече търся предимствата на сглобяемите пред монолитните в посока цена и време, но ти ме приземяваш. Писала ли си в друга тема нещо по-подробно?
Да, много и в темата за сглобяеми къщи и в темата за строеж. Предимство е единствено  времето за изграждане, но и там е много относително.

# 606
  • София
Не знам къде са спънките, познати построиха 150 кв за три месеца и се нанесоха.

Аз за година от първа копка се нанесох в монолит, даже нямаше.

# 607
Сглобяемите, дървените де, не скърцат ли? Струва ми се, че просто няма начин след няколко годинки да не се почне с този проблем... Не съм влизал в такава къща де.

А какво ще кажете за къщи с оставащ кофраж като това http://www.eco-form.eu/samplehouse.html - NuDura
https://izolinvest-bg.com/images/pdf/broshura.pdf

Ако знаете други подобни, достъпни в БГ - кажете..

# 608
Скърцат. И леекинко се полюляват. Поне тези, които съм посещавал. Едноетажните обикновено не скърцат и не се люлеят, защото ходиш върху кота нула, не върху гредореда на втория етаж... Е, при мнооого силен вятър и те ше поскръцнат малко... А могат да се направят и да не скърцат, вероятно някои така ги правят...  само малко по-скъпичко излиза.

# 609
  • София
Някакви абсолютни глупости са това Grinning

# 610
Не са. Наблюденията ми са от Щатско. Даже си мисля, че там е стандарт... Ако не скърца къщата и не се люлее подът като ходиш, значи не е къща. Отделно имаме стара родова такава къща, мога да те заведа в буреносен ден да видиш как въобще не скърца, а като ходиш по втория етаж, подът въобще не се люлее... Simple Smile
Но тук в България предполагам, че се стрОи отговорно и "всичко е бетон" с яки греди, не с летвички като американците.

# 611
  • София
Мне, в България не е така Laughing

# 612
Скърцат. И леекинко се полюляват. Поне тези, които съм посещавал. Едноетажните обикновено не скърцат и не се люлеят, защото ходиш върху кота нула, не върху гредореда на втория етаж... Е, при мнооого силен вятър и те ше поскръцнат малко... А могат да се направят и да не скърцат, вероятно някои така ги правят...  само малко по-скъпичко излиза.
Значи първо да кажа, че има различни видове сглобяеми къщи. Ако се има предвид дървено бунгалце, то може и да скърца.  
Скрит текст:
. Има едни турски СК с леки стоманени конструкции и много тънки стени. Ходихме да гледаме една такава как се строи. Ами да, и скърца и пода на вторият етаж леко прожинира.
Скрит текст:
. Това са компромисните и евтини варианти. Има и тип контейнер. Другите са нормални къщи и нито скърцат, нито са нестабилни, включително и тези на повече от 1 етаж. Това е едната от нашите.
Това е на наш близък. Само отвън е с дървена обшивка по модел на сибирските къщи, но вътре е с метална конструкция и готови термопанели. При този вид също няма никакво скърцане нито поклащане при бурен вятър.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 21:29 от fatalina

# 613
Ама са все едноетажни. Двуетажна и при това на денивелиран терен ще компрометира тишината и стабилността, предполагам? Но тази тема не е за тази тема, да не разводняваме.
Сега пак гледах в.з. Терасите над Герман, фирма изкупува терени и вероятно ще строи комплекс от затворен тип. Мнооооого се чудя да стрелям ли с покупка на терен, но е леко стръмно и не е в регулация. Пък изглежда перспективно, ако направят комплекс. Чуденка...

# 614
Някой знае ли да ли се продава вила или Стара къща малка до 4000 лв

Общи условия

Активация на акаунт