Къща около София - 2

• 70 810
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Абсолютно подкрепям мнението на 0rang. Къща не сме строили, но правихме навес за колите и барбекю. От предната година още ангажирахме строителната бригада. Бях свидетел как всеки ден шефа на бригадата отказваше обекти, защото не могат да поемат всички. Добрите бригади нямат нужда от реклама във ФБ и интернет. Имат достатъчно работа за няколко години напред. Добрите можеш да ги познаеш по построеното и направеното.

# 646
Къща не сме строили,..
Е, като не сте строили, по-добре не давайте съвети, защото са абсолютно погрешни. Първо съгласно ЗУТ, къща над 100 кв.м. вече се строи само със строителна фирма, регистрирана в Камарата на строителите. Дори да е по-малка, също се строи на база на одобрени проекти, разрешение за строеж и строителен надзор. Това важи и за СК! Не става да викнеш бригадата на чичо Гошо да ти вдигне кащата или надстройката. Освен това изграждането на СК има специфика и който не е правил такива къщи, няма да се справи. За съжаление добрите фирми за СК не са толкова много.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 22:04 от fatalina

# 647

Браво, най-после да го видя някъде направено. Солидна изработка е това, изглежда ми че и плоча са сложили. Има надежда за мен значи Simple Smile)

По-долу видях че е посочено къде е къщата и мога да отида да разпитам, благодаря и на двама ви.

# 648
  • София
Някой има ли мнение за село Гайтанево до София? Има ли цигани там и има ли проблем с водата?

# 649
  • София
Някой има ли мнение за село Гайтанево до София? Има ли цигани там...

Има, има. В този район са навсякъде.

# 650
  • София
Някой има ли мнение за село Гайтанево до София? Има ли цигани там...

Има, има. В този район са навсякъде.

За съседното Априлово знаех, но не и за Гайтанево. Много жалко, бяхме харесали къща там.

# 651
  • София
В Априлово си купиха приятели земя и вече завършват строеж. Семейство с малко деца.
Има цигани, но са си уседнали и добри комшии - тяхно мнение.

# 652
Най-добре разпитайте местните хора. Има много цигани, които са интегрирани и не пипат, нито създават проблеми. Това заклеймяване е от преди 20 години. Може да не ви е приятно, но ако го ползвате само за вила, не виждам драма. На запад такива изказвания дори във форум са си чист расизъм и са подсъдими. А след това и белите ви съседи ще ви отбягват Simple Smile Хубаво е да си Българин.
На запад всичко се промени. Някои хора там  още не могат да повярват как се обърна живота им. Хубавото за нас е, че това ще е основна причина българи да се завръщат обратно и за постоянно. Не случайно толкова много имоти се купуват от нашенци живеещи в чужбина.

# 653
  • София
Само да кажа, че нарушилите правилата на форума съм ги репортнала.
И че уважавам опита и правото на менние на всеки! Аз имам и доста лош, и мого положителен опит от работа и комуниакция с роми. Само че тук не сме се събрали да обсъждаме кой как гледа на етническия въпрос в страната, а да си говорим за къщи край София. И форумът има правила за това как може и как не може да се изразяваме. Дори да се гордеем с расизма си, предполага се, че не е приемливо да парадираме с него тук; или ако все пак решим - уж следва да има последствия във вид на модерираторска намеса.
Не ми се сърдете, просто не всеки е длъжен да мисли като останалите и точно затова имаме избор къде и в какви дискусии да участваме. Ако се придържаме към темата и към правилата, дори да не съм съгласна, не бих репортнала никого.

fatalina, което и да е село, опасано с камери, ще даде сигурност срещу кражби и други престъпления. Дори да е на 2 км от село, заселено изцяло с роми. В нашата вилна зона също камерите са спасение от кражбите.

# 654
Само да кажа, че нарушилите правилата на форума съм ги репортнала.
И че уважавам опита и правото на менние на всеки! Аз имам и доста лош, и мого положителен опит от работа и комуниакция с роми. Само че тук не сме се събрали да обсъждаме кой как гледа на етническия въпрос в страната, а да си говорим за къщи край София. И форумът има правила за това как може и как не може да се изразяваме. Дори да се гордеем с расизма си, предполага се, че не е приемливо да парадираме с него тук; или ако все пак решим - уж следва да има последствия във вид на модерираторска намеса.
Не ми се сърдете, просто не всеки е длъжен да мисли като останалите и точно затова имаме избор къде и в какви дискусии да участваме. Ако се придържаме към темата и към правилата, дори да не съм съгласна, не бих репортнала никого.

fatalina, което и да е село, опасано с камери, ще даде сигурност срещу кражби и други престъпления. Дори да е на 2 км от село, заселено изцяло с роми. В нашата вилна зона също камерите са спасение от кражбите.
Престъпността е основен фактор при избора на място за живот. Вие не живеете на място с масирано циганско присъствие и ви е лесно да говорите. Камерите спасяват ако има кой да гледа непрекъснато в реално време и най-вече ако са вързани към СОТ. С две думи наличието на цигани е важно да се коментира и има пряко отношение при избора на място за живеене. Съответно е точно по темата.  Нямам идея защо употребявате думата ром. Ето малко информация какво значи ром и откога циганите се казват цигани. Има няма много векове 😀. “На цигански думата ром означава „мъж, съпруг“”. На жените и неженените мъже как ли им казват 😂? “ Циганската етническа общност произлиза от северозападните части на Индийския субконтинент,[25] по специално от северна Индия,[26][27] вероятно от северозападните индийски щати Раджастан [28][29] и Пенджаб,[30] и живее днес в целия свят, най-вече в Европа и САЩ. Общият им брой се оценява между 5 и 10 милиона души. Страните с най-голямо циганско население са Румъния, България, Унгария, САЩ, Сърбия и Словакия.” https://bg.wikipedia.org/wiki/Цигани

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 17:05 от Анонимен

# 655
  • София
Като сте репортнали мненията и са ги изтрили, това няма да направи тези места по-добри за живот!
И не разбирам какво лошо има човек да сподели какво може да се очаква в подобни населени места?

По тая логика аз мога да репортна всички мнения, в които вие обсъждате кражби и т.н., например последните за затворените комплекси!

Но както и да е. Явно пишман либералната цензура е навсякъде...

# 656
  • София
Циганин ли не е политкоректно?

# 657
И естествено, че страните с най-много циганско население са бедните държави Sad

Ето затова хората търсят жилища и имоти в богатите квартали, където се предполага, че е по-сигурно от набези. И аз не бих живяла в село с цигани. Да, има бели и свестни такива, но са рядкост.

Егати псевдо-расизма, за едни може, за други не. Имам правото да реша какви съседи бих одобрила и какви не. И ако в момента търся нещо, със сигурност бих проучила селото и съседните къщи какви хора ги населяват.

# 658
Вълкът козината си мени, но нравът не. То им е в природата, в кръвта си го носят.

И за да не е спам, и да не ми изтрият мнението, пускам по темата, че у наше село цигани няма - скоро бяха дошли едни мърлявки, кметът им беше дал една изоставена къща, но хората ги изгониха (и колкото и да е гадно, с право го направиха). Мисля не са се мяркали повече. Отделно в съседните села също не съм виждала цигани, но мога да питам моите приятели оттам.

# 659
  • София
Хич не ми е ще ми трият ли мнението. Само докато чуха, че баща ми е починал ( преди живееше на село) и къщата беше буквално разкостена. Човека заключваше всичко с катинари, но беше рязана с флекс. И толкова търсени пари, че всичко беше нагоре с краката. Навсякъде беше отворено и доколкото може откраднато. Принудихме се да продадем без пари почти тази къща, защото скоро ще бъде оглазгана до кокал. Отделно са изключително агресивни и сплотени. Те помежду си може да се карат , но ако стане нещо да се закачи някой от тях и хукват на едно. За съседи такива не искам и това е. Да речем, че работя точно в криминален сектор и виждам и манталитета им и начина им на препитание. Аман от псевдо ценностна система. А колко къщи имат камери и все тая. Може би СОТ е спасение донякъде. Но те имат особен манталитет. Примерно като празнуват няма ден, няма нощ, събират се и ахо иху до дупка. Другите искат ли да си почиват, не искат ли- все тая. Ако е едно отделно семейство може и да са по- кротки, но повече от едно на едно място- мерси ти! И не случайно повечето въпроси за селата започват с това дали има цигани в района. Не е от хубаво това’
И това с информирането на модератор излиза малко, знаем ги какви маскари са, ама да мълчим, че не е коректно. Айде много моля, който иска и му стиска може да се засели в село с такова население. Да видим колко ще издържи да му влизат в къщята при всяко мърдане за повече от ден.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 16:30 от insane

Общи условия

Активация на акаунт