Къща около София - 2

• 70 811
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Чисто персонални проблеми покрай ковид, но и институциите са малко по-сложни за комуникация Wink Ако ви е интересно мога да кача няколко примерни варианта на къщата.
аз също проявявам интерес.
Желая къща, но все още не съм готова да се разделя с удобството на апартамента в София. Но пък, мечтата си е мечта и се надявам напред във времето да се сдобия с такава. Heart Eyes

# 631
Чисто персонални проблеми покрай ковид, но и институциите са малко по-сложни за комуникация Wink Ако ви е интересно мога да кача няколко примерни варианта на къщата.
Желая къща, но все още не съм готова да се разделя с удобството на апартамента в София. Но пък, мечтата си е мечта и се надявам напред във времето да се сдобия с такава. Heart Eyes
И къщата си има много удобства, но и много работа.Simple Smile Можете да имате колкото си искате животинки в къщата, ако обичате де Joy Шегата настрана, къщата на село не е само "цветя и рози", има много работа, селски драми, човек трябва да е готов и за тези неща, желая ви успех.Blush

# 632
  • sofia
Значиии, животинките на съседите ми иде да ги утрепя... едното е куче истерик... лае като ненормално почти непрекъснато и то във високите октави. Другите отзад взеха и те куче... то пък скимти на умряло... дано му размине скоро, че не се издържа. Поне котките се поукротиха, ама повече от два месеца се вихреха! Насраното навсякъде не го споменавам.
Да си ги гледат вътре, като толкова искат животинки.

# 633

Това е един от 10те варианта. Ще кача и други, но малко ми е кът времето. Дългото нещо е 12-13 метра закрит басейн.

# 634
Значиии, животинките на съседите ми иде да ги утрепя... едното е куче истерик... лае като ненормално почти непрекъснато и то във високите октави. Другите отзад взеха и те куче... то пък скимти на умряло... дано му размине скоро, че не се издържа. Поне котките се поукротиха, ама повече от два месеца се вихреха! Насраното навсякъде не го споменавам.
Да си ги гледат вътре, като толкова искат животинки.
Абсолютно вярно! Мога да добавя кукуригането на петела на комшийката рано сутрин и якият звън от "уж" камбаните на две църкви. Оказа се, че е на запис, който гърми от мегафон. По цял ден през определени часове и в делник и празник. "Най-приятно" е в 8 сутринтаи в 3 следобяд. Виковете на овчарите и козарите сутрин рано като извеждат стадата на паша и ред други.

# 635
Това с камбаните ме разсмя, не знаех, че и тях вече ги пускат на запис.
Живяла съм до джамия (отдавна, и не в Бг) - всяка сутрин по тъмно в 5,26 мин. примерно пускаха на запис мюезина.

# 636
Проектантите са от Самоков и нямат нищо общо с фирмата, която построи СК. Строихме с Тед Хаус. Не сме особено доволни и не ги препоръчвам. Добре че ММ имаше възможност да им стои над главите и навреме да реагира, за да си поправят грешките. Общо взето всички фирми са от един дол дренки. Търсенете е голямо и са се забравили. Поемат повече договори от капацитета си и изостават със сроковете. Изпращат подизпълнители и т.н. Иначе в сайта им съм виждала точна такива пристройки СК към монолитна. Може да провериш дали ще се съгласят. Те си работят с техен архитект и проектанти, но нямаше проблем да работят и с нашият проект. Всичко е до договорки.

Огромно благодаря!

# 637
[
Скрит текст:
quote author=aDream link=topic=1219146.msg43040547#msg43040547 date=1624364852]

[/spoiler]
Това е един от 10те варианта. Ще кача и други, но малко ми е кът времето. Дългото нещо е 12-13 метра закрит басейн.
[/quote] Гаража го премисли пак. Според мен трябва да се разшири малко.. Дори сега колите ти да не са много големи не е ясно дали в бъдеще няма да вземеш по-обемни.

# 638
Квадратурите са грешни. Гаражът е 7х7. И двете ми коли са си едрички и реших, че не искам да бърша стените с дрехи Simple Smile

# 639
  • София
Квадратурите са грешни. Гаражът е 7х7. И двете ми коли са си едрички и реших, че не искам да бърша стените с дрехи Simple Smile

Сградата трябва да се измести надясно, тъй като след 16-ти метър дълбочина трябва да има отстъп 30/100.
Или тялото с басейна да се пише допълващо застрояване.

# 640

Сградата трябва да се измести надясно, тъй като след 16-ти метър дълбочина трябва да има отстъп 30/100.
Или тялото с басейна да се пише допълващо застрояване.

Точно по тази причина ще е допълващо. Благодаря за коментара Simple Smile

# 641
Интересен е проекта. Браво!
Може да го коментираме в темата за строителството -
https://www.bg-mamma.com/?topic=1303299

# 642
Съвсем стандартно си е даже. ...

Така ми изглеждаше докато не започнах да звъня на проектанти/изпълнители. Единствено Терабилд ме отхвърлиха учтиво като ми казаха да се обадя края на есента ако имат ресурс. Останалите (11) като чуят за какво става въпрос се държаха не просто непрофесионално, а като мутри чиито мерцедес си току-що блъснал с трабанта си. Хич даже не е стандартно да намериш кой да ти изготви проект и кой да го изпълни за такъв вид начинание.

Иначе съм съгласен че е стандартно, така са много къщи в сащ - бейсмента е монолитен и нагоре сухо.

Преди и след. В чертите на Столична община е.  Ако решите да питате там на място за проектанта и строителя, ще ви пиша на лс къде точно се намира къщата. Като видях строежа, мислех да взема контакти на бригадата, но така и все още не съм.
Пиша това, защото съм забелязал, че хората зациклят и забиват в една посока,  в едни сайтове, в един кръг пишман-строителни фирми, циркулиращи по сайтове и форуми (разбира се, може да има и приятни изключения)... А добрите строители на къщи обикновено са малко извън лаптопа и нет-пространството. Ако човек излезе, повози се с колата и се поогледа, те са някъде там, по строежите на къщи. Спирайте, питайте като ви хареса нещо. Ще видите на живо качеството на работата, качеството на материалите. Много лесно ще си намерите когото ви трябва.

# 643
  • София
Имате ли представа в горната снимка на къщата, при надстройката, където не са прозорци, с какво е запълнено разстоянието между гредите? Какви са вариантите?

# 644
Това не е достроявана къща, а изцяло новопостроена. Защо е трябвало вторият етаж да е с дървена конструкция, а първияът монолитен, нямам представа. Не знам и каква толкова голяма тайна е да се каже къде е, като е на главна улица в центъра на Банкя и много хора са я виждали.
https://goo.gl/maps/viMphWRtw5sifT2J8

Общи условия

Активация на акаунт