Къща около София - 2

• 70 838
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Гого, разгледай Косанин дол и Герман Simple Smile моите наблюдения са същите като на Босилка и Des8ka. Не знам длаи ще остане така завианги, но сега е такъв пазарът.

# 151
  • София
Да, вече почвам да се замислям дали да не пиша колко е гадно в къща извън София, за да не стане до няколко години наистина гадно 😁😁😁

# 152
Да, вече почвам да се замислям дали да не пиша колко е гадно в къща извън София, за да не стане до няколко години наистина гадно 😁😁😁
Аз го правя от година. Laughing

Извинявам се за офтопика.

# 153
Някои райони ще се презаселят със сигурност. И с тези затворени комплекси, които се строят.

Колко от вас си взеха имот през фб група или чрез разпитване, че ми стана интересно.

Някои села нямат фб групи, така че каквото има по обяви. Ако живееш в самото село и ти попадне съседен имот, е друго. Или имаш познати и знаят, че имотът до тях се продава. Така се случи с нас наскоро, но си го взеха за тях. Grinning

# 154
Аз го правя от година. Laughing

Извинявам се за офтопика.
е, сега каквото и да казвате, не може да се изкриви реалността, че работеща жена трудно съвместява грижата за вкъщи, децата, работата и се обезсмисля къщата през работната седмица.
По-горе писаха за едночасови извънкласни дейности и майката стои в колата и учи, и като се приберат в 8 вечерта, за кое по-напред и какво ще видят от къщата......
Ако жената не работи, е друго. Или поне да работи ненормирано от вкъщи. Да си види къщата Joy и преносно, и буквално. Да си води, взима, гледа, обгрижва децата. Пък нека мъжът работи по цял ден.
При нас имаше период, в който сутрин всички излизахме набързо и вечер към 19.30-20 се прибираме. Леглата разбутани, тепърва вечеря, викам и бутам децата в банята, приготвяме се за следващия ден, времето не стига, не виждах нищо от къщата.... Събота и неделя е друго. Така че била съм в този филм и наистина си е доста трудно и безсмислено от моя страна да се пътуват повечко км.
Пък и колата, като се развали, ела да видиш как се чудим с какво да се придвижваме.
Друго си е метрото Joy

# 155
И в рамките на самата София също може да пътуваш доста до работа и обратно. Много е условно всичко.
Аз също се прибирах към 19.30 - 8 часа без да живея в къща до София. Вече логистиката е по-лесна с деца в рамките на града, но много зависи къде ги разносваш тези деца. Пак може да пътувате по 40 мин. на посока.

# 156
  • sofia
Преди короната, с градския транспорт от наше село стигах до работното място по-бързо от колежка живееща в Младост, поради липсата на задръствания по моя маршрут. За колегите, живеещи в противоположната част на София, пък съвсем.
Сега и в час-пик е много по-малко движението, в сравнение преди март 2020.

И в рамките на самата София също може да пътуваш доста до работа и обратно. Много е условно всичко.
Абсолютно!

# 157
  • София
Така е. Последната 1-2 години забелязвам масово се търсят къщи в моя район от млади хора със семейства. Също и новопостроени виждам. По групите във Фейсбук съдя, не им следя цените, но предполагам са качени заради търсенето.
Цените скочиха значително.
В Делта Хил не се купуваше изобщо и след Локдауна тази година изкупиха всичко продаващо се и то на значително завишени цени.
Само тук от форума над 10 съфорумки са ме питали за парцели у наше село, дето ги няма по интернет. Но и аз не съм срещала...
Това с продаващите баби и дядовци е малко в кръговете на фейсбук фантастите, не става така работата. Хората вече не ядат доматите с колците

# 158
  • София
Що пък фантасти? Колега купи къщата срещу нас от баба Пенка, след като дядо Вълко явно е починал тази зима. Нашият парцел го взехме от наследниците на починал възрастен човек. Колко са парцелите, които частно лице е купило, вкарало в регулация и продава с инвестиционна цел? Щото останалите са си наследствени, просто ги изкупуват агенции/инвеститори с цел препродажба. Не казвам, че всички се продават от баби и дядовци; но то пък това е повече лошо, отколкото добро, щото те нито са загубени, че да продават евтино, нито са лесни за организация и угодия. Казвам, че все още се случват и съвсем нормални сделки, не е невъзможно, стига бюджетът ти да е адекватен на това, което търсиш. И казвам, че определено има засилено търсене, явно не само в моя район и не само сред моите приятели и познати.

# 159
Кой е районът?

# 160
  • София
Косанин дол - бистришки наследствени имоти и затворени комплекси, за чиито парцели нямам инфо (просто не ме интересува).

# 161
  • Sofiа
Нареждам се сред фантастите. Ние купихме парцел от баба Марийка, която намерихме чрез селският магазинер.

# 162
Споделете мнение за целогодишния живот в Драгоман.. детска градина/училище, магазини, аптеки, транспорт до София, какви са местните хора, като цяло плюсове и минуси. Благодаря!

# 163
Относно Драгоман има Фреш Маркет, който е ремонтиран миналата година и много добре зареден. Аптеките в 17ч. са затворени, ние лично ходим до Сливница , когато ни трябва аптека, защото в Драгоман все не можем да ги хванем или няма това, което търсим. Могат да поръчат каквото трябва, ако не ти е за деня разбира се. Има автобуси, които пътуват редовно и влак. Ние пътуваме с кола, така че не мога да дам по-конкретно мнение.

# 164
Относно Драгоман има Фреш Маркет, който е ремонтиран миналата година и много добре зареден. Аптеките в 17ч. са затворени, ние лично ходим до Сливница , когато ни трябва аптека, защото в Драгоман все не можем да ги хванем или няма това, което търсим. Могат да поръчат каквото трябва, ако не ти е за деня разбира се. Има автобуси, които пътуват редовно и влак. Ние пътуваме с кола, така че не мога да дам по-конкретно мнение.

А вярно ли е това, че откъм климат си е “от крайност в крайност”, т.е или много топло или много студено, всеки казва, че зимата там е... кучи студ, за мен и в София не е топло зимата, чак толкова по-студено ли е там?

Общи условия

Активация на акаунт