Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 397

• 42 738
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив

Здравейте и добро утро момичета.
Днес май ни е ред за озет, за снимки...
Чакаме си ги.
Успешен четвъртък на всички.

# 361
Добро утро,

"Светът пречупва всеки... и убива онези, които не искат да бъдат пречупени."
Ърнест Хемингуей, американски писател

Особено се отнася за Дахан.Heart

https://www.facebook.com/1514950665469546/photos/a.1841057636192 … 2425522397745697/

Момичета нещо, което преди малко написа Cathie Hubert - френска художничка, автор на гравюри, писател - фен на Енгин.

Енгин Акюрек и камерата
Кати Хуберт

Скрит текст:
Във филмите, далечните снимки обикновено се използват, за да поставят героите в контекст, те са информативни и често ги показват в действие, докато близките се използват за разкриване на интимни емоции.

В „Дъщерята на посланика”, хората, които се въртят около Санджар и Наре са през повечето време, заснети в средни кадри или далечни кадри, докато емоциите и интимната връзка на Наре и Санджар се разгръщат, когато камерата се приближи. Сериалът редува и двата варианта, а зрителят се наслаждава на тези влакчета, водени от главния мъжки герой Санджар Ефе, изпълняван отскоро от актьорската икона Енгин Акюрек.  Връзката между него и камерата е една от причините историята да носи толкова много емоции в зрителя, сърцевината на това как се разгръща историята. Той се движи между екшън сцени и драматични емоционални сцени с хипнотизираща лекота. В далечни и средни кадри горещият Санджар Ефе се втурва, тича, обръща се, идва и отива, заплашва, пада, танцува, превзема къщи, нарежда на хората, бие се, беснее. Разхождайки се по екрана, той танцува с камерата, ръцете му са като крила, краката му са здраво стъпили на земята, елегантни, здрави и горди.

Слънчев актьор, тялото му улавя пространството, в което се движи, бутайки границите на екрана, сценичен изпълнител като никой друг в наши дни. От другата страна на спектъра, когато всичко се стеснява и камерата влиза право в лицето на актьора, и ние преминаваме отвън навътре, от шум до тишина, навлизаме в лирическия свят на Енгин Акюрек, тази изключителна способност, той трябва да бъде сам с камерата или по-скоро способността му да действа от душата си, сякаш камерата не снима. Необходими са само няколко примера.

Епизод 14: Санджар плаче пред хижата си и накрая изрича името на Наре. Най-малкото пулсиране на скръбта по кожата му, проследява историята на болката му. Изведнъж това, което е останало, е мълчаливата безпомощност на Санджар. Камерата се приближава толкова близо и го намира, увеличавайки емоционалното напрежение на разбитото сърце на Ефе.

Епизод 13: Когато Санджар отива в мелницата, за да заплашва Акън, камерата се приближава към него отстрани, фокусирайки се върху неговите горящи като въглени очи и показва тъмнината, в която Санджар е навлязъл. Това, което гори в сърцето и душата му е видимо, ъглите, близките планове са като фрагменти от преживяването на Санджар. Той е сам с камерата.

За да може Енгин Акюрек да изрази убийственото отчаяние, живеещо в този момент в Санджар, е необходимо много духовно търсене и дълбочина. По-големият от живота актьор пътува от движение до тишина и той грее и в двете, разкъсан между онова, което смята, че трябва да направи, гордостта си, жизнената си енергия и тишината на устата, докато очите му говорят.

В „Дъщерята на посланика” – този нов сериал, изпълнявайки емоциите си, актьорът достигна ново ниво на интензивност, хипнотизирайки публиката със своето висцерално изпълнение на тялото и душата, а ние сме шокирани и щастливи, че можем да станем свидетели на подобни чудеса.
[/i][/color][/b]
Flowers Bouquet

Благодаря на хората, които не забравят да коментират работата на Енгин Акюрек.Hearts

Момичета, Hug

Приятен ден.

# 362
Добро утро момичета.
Усмихнат ден и положителни емоции.
И дано слънцето днес е повече от дъжда.
Бъдете здрави.

В четвъртък сме с Керим и Фатмагюл

и Даахан и Селви

Благодаря за превода на анализа на Кати Хуберт.
Благодаря и за новите снимки.
Чакаме си още новини и мноооого снимки.

Успешен не дъждовен ден на всички.

# 363
  • Пловдив

Докато чакаме...

# 364

То бива някаква подсказка да пуснат...

# 365

Колажче с една от любимите ми снимки на Енгин.Heart

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 15:39 от harmonia_dd

# 366
  • Пловдив

Източник: https://vk.com/club144707938?w=wall-144707938_113958

Арабите пишат, че в следващите епизоди, Елван и Яхя ще се сближат, а Гедиз с Дуду.
Питат се, откъде арабите имат информация по принцип, защото почти винаги познават.
Да видим дали ще познаят за нас - време има...
Търсим връзката, кой издава и подсказва....

Е, единият продуцент O3 Media, е основана на 14 март 2014 г.в сътрудничество с центъра за радиоразпръскване в Близкия изток (MBC), най-голямата медийна група в региона на Близкия изток и Северна Африка.
Турските сериали в Близкия изток с интензивния интерес и растеж, излъчвани по света, мобилизираха това търсене. O3 Media, излъчваща в 19 страни, собственост на MBC Group, собственост на продуцентската компания O3 Production Services. Турция започна да изпълнява функциите на клон.

# 367
  • Pleven, Bulgaria
Здравейте,сладурки.
Хубави думи е написала французойката.Прекрасни анализи пише Навид Шахзад.Много хора по света се вълнуват от работата и таланта на Енгин Акюрек.Аз също съм намерила в ТТ чудесни анализи,които пише една журналистка след всеки епизод.Много ми харесват.Тя е безпристрастна и разглежда подробно сюжета и постъпките на героите.Не ме бива да споделям от друго място,но ако искате,ще се опитам да го направя.Е,превода с Гугъл не е много гладък,но доста добре се разбира.
Марианче,фактите говорят непрекъснато,но не всички искат да ги видят.За мен лично Енгин е факт,фактор и основна величина.Нямам нужда някой да ми показва каквото и да е,но ми е приятно като видя признание,особено такова,което е неоспоримо.
За отношенията Елван-Яхя......не очаквам скоро да се сближат.Яхя не е порастнал все още,не се е осъзнал,нито разкаял.За себе си той е прав в решенията и постъпките си.От него очаквам неприятни изненади и предателство в близко бъдеще.А на по-късен етап-да намери себе си,да разбере грешките си и да се върне в правия път.А дали Елван и той се обичат истински?Не сме видели израз на любов от нито една от двете страни.Уговорен брак,властна майка и свекърва,закостенели традиции......но дали се обичат и си заслужава да бъдат заедно,предстои да видим....
Същото се отнася и за Санджар и Наре.голяма детска любов,застинала във времето.А днес?Колко много имаме да гледаме все още.....докато разберем как,какво,защо.
Знаете ли,в един от анализите на Навид Шахзад прочетох,че Наре нито веднъж не попита Санджар за нищо от изминалите години.Защо?Изобщо  ли не се е запитала как е живял,,какво  е правил?Единственото,което попита беше как е станал богат.Любовта в омраза ли се е превърнала наистина?Готова е да му повери дъщеря си в преломен момент,знаейки,че тя ще бъде обичана и щастлива,но не е готова да изслуша,да попита,да разбере....Нали казват,че любовта/онази,истинската,легендарната/ е всепоглъщаща,но и всеопрощаваща?!
Искам да видя това във следващите епизоди.Трансформация и на двамата,развитие,промяна,порастване,разбиране,осъзнаване.Май много искам,а?!
Е,със сигурност ще видим до къде ще стигнат сценаристките в идеите си за легендарната любов.

# 368

А Санджар Ефеуглу......Нали пак бил застрашен от грешка...

Само той ли ще греши...? Трудно е, докато се научиш да контролираш и гнева. Thinking

# 369
  • Пловдив

Днес снимат на пристанището в Ялъкавак.

Снимат и в дома на Гедиз.
И видео от подготовката за снимки в конака: https://twitter.com/BulutLatinoEA/status/1271088002811355136

И ето, кой как чака или почива до времето за снимки.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 17:48 от mariana51

# 370

Момичета 💕
Без интернет съм, вероятно заради гръмотевиците днес следобед. 
Така че ще чета вас.
Ако можеше да се дават по много "лайк- чета" - щях да ги дам за поста на Нушето. Съгласна съм с всяка една нейна дума.

# 371

Целувки, за вас.

# 372
  • Пловдив

https://www.instagram.com/p/CBTVkR2pyNk/

Много хубава снимка на Берен/Мелек.
В инстаграма си е написала само: "Снимка от Сердар Армутлу."

По пижамка и пантофки???

# 373
Здравейте момичета!

Сборният епизод не можах да го гледам, защото лятото съм в едно Великотърновско село и интернета ми е много слаб.Трейлъра го изгледах с голяма мъка,а серията в понеделник 15. 06. няма да мога да го гледам по същата причина. Разчитам на вашите коментари и разкази.
Благодаря на Марианка  за всичко което поставя в темата!

Много ми хареса това което е написала Кати Хуберт за играта на Енгин при изграждане на образът на Санджар,
красиво,поетично и точно!Пред камерата Енгин спира дъха на всеки един който го гледа,а авторът на стаията е много талантлив,искрен като нашият кумир Енгин!Когато Енгин е в кадър забавяме, че той играе и всеки негов поглед  те  кара да затаиш дъх.
Много са хубави и анализите на Навид Шахзад.

Докъде ще стигне тяхната любов?

# 374

Енгин с детския каст в сериала. Всичките малки актьори са просто уникални.

А Берен е малко съкровище.

Общи условия

Активация на акаунт