Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 41 420
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Брей, не знаех, че Сваровски всъщност са обработено стъкло. Мислех, че са диаманти. И съм се чудила доста пъти защо продават толкова много такива тип Сваровски герданчета, обеци и т.н.

Марчелси, не мога да ти препоръчам такъв магазин Confused Аз исках в началото да си купя перли. Бях си харесала от мола една марка Swan pearls се казва http://swanpearls.com/.  Колко са истински не знам де, но пък ми харесаха.

Аз бих заложила на нещо, което знам, че ще си запази стойността или даже може и по-скъпо да стане в бъдеще. Ако кристалите на Сваровски са такива, супер, има красиви неща. Лично бих си избрала обаче или перли, или диаманти. Има всякакви цветове диаманти и предполагам, че едва ли някога биха поевтинели. Thinking Може сапфири също, но те се надраскват по-лесно. И за метал бих заложила на платина, а не сребро или злато.

Сваровски са някакви бюджетни кристали, доколкото знам. Не съм сигурна, че са точно обработено стъкло. В никакъв случай не са диаманти. Моя годежен пръстен е с малък диамант и е доста скъп. Абсурдното е, че много бижутери не знаят, че Сваровски не са диаманти. Мъжа ми разказва, че е държал да ми предложи с диамант и доста е обикалял, за да намери. Много от бижутерите са му предлагали Сваровски и са ги представяли за диаманти.

# 211
Диамантите никак не са скъпи. Пръстените с диаманти са на завишени цени. Ето за сравнение часовник с 4 диаманта.
https://www.fashiondays.bg/p/%D0%A7%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B … burgi-p1299335-1/

# 212
Абсурд да са истински диаманти. Няма как часовник с 4 диаманта, колкото и да са малки, да е 68 лв.

# 213
Добре.

# 214
Някакъв случаен хванах от АлтънБаш. 0,01 карат. 1 бр диамантче. https://www.altinbas.us/product/oval-diamond-ring-eed820p-14k

Ако вземем тези https://www.swarovski.com/en-AA/p-M5493979/Attract-Stud-Pierced- … variantID=5509937 имайки предвид по-големия размер и цената, абсурдно е да мислим, че са диаманти.

Edit: https://ssg.bg/bg/godezhni-prysteni/godezhen-prysten-s-diamanti/ ето и пръстен със сравнително голям диамант.

Часовник с 4 малки диаманта за 68 лв.... Нищо против часовника, ама да не лъжат.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 22:01 от VaniaK

# 215
Аз съм съгласна, че има и диаманти на достъпна (за всеки достъпна е различно, де) цена, но определено не смятам, че диамант с големината на камък Сваровски ще струва 68 или даже 168 лева. За съжаление не смятам, че за 200-300-400 лева може да се купи масивно с диаманти или дори изчистено, но с акцент диамант бижу за сватба. На тези цени са циркония и кристалите Сваровски.
За Сваровски не бях чувала някой да си мисли, че са диаманти, но сигурно и такива хора има. Според мен имат красиви неща, някои от тях скъпички. Да, плащаш си за марката Сваровски, но и марките Картие, Тифани и Алтънбаш също си получават полагаемото за тяхната марка.
Аз си купих бижута на някаква безизвестна марка, на която със сигурност не си плащам за марката. И все пак, ако исках същото, но с диаманти, трябваше да добавя поне две нули, че и може би и три отзад.

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 22:08 от Welt

# 216
И забравих да допълня за момичето, което търсеше бижу за сватбата. Има една девойка във фб, която прави страхотни неща - GIL. Тя също работи с камъни Сваровски, нещата са й много нежни, не излизат кой знае колко скъпо. Тя ги изработва и мисля, че дори може да направи нещо по твоя идея.

# 217
  • София
VaniaK, мисля, че не долови иронията в поста на usmvka. Наясно сме с диамантите и камъните Сваровски. Едва ли си единствената с диамант на пръста.
Миналата година с баща ми търсихме пръстен с диамант за майка ми и плати малко над 1700лв. с отстъпка в Jacklin Hugasian за пръстен с малък диамант. Аз лично не бих се накичила с диаманти на сватбата, но всеки с вкуса си.

Нашата булка си купи бижута от Invoke- хубави бижута на достъпни цени.

.....
Аз си купих бижута на някаква безизвестна марка, на която със сигурност не си плащам за марката. И все пак, ако исках същото, но с диаманти, трябваше да добавя поне две нули, че и може би и три отзад.
И моите бижута са от безизвестна марка. Харесах ги, защото много отиват на роклята ми. Едва ли ще ме върнат от сватбата, че не съм с диаманти.

Някоя от вас ще ползва ли хайлайтър за тяло?

Последна редакция: вт, 09 юни 2020, 22:20 от missence

# 218
Честно казано, не я долових. И далеч не си мисля, че съм единствената. Не е недостъпен скъпоценен камък. И никой не е казал, че ще те върнат, ако не си с диаманти. Но е абсурдно някой да твърди, че часовник с диаманти е 68 лв. И по-леко с надменния тон.

# 219
  • София
Честно казано, не я долових.
Скрит текст:
И далеч не си мисля, че съм единствената. Не е недостъпен скъпоценен камък. И никой не е казал, че ще те върнат, ако не си с диаманти. Но е абсурдно някой да твърди, че часовник с диаманти е 68 лв.
И по-леко с надменния тон.
Явно имаш проблем с долавянето на нюансите в мненията. Нито иронията на usmivka долови, нито моя тон, който е най-малко надменен.

Спирам комуникацията!

Повтарям си въпроса, че се загуби из глупостите: Някоя от вас ще ползва ли хайлайтър за тяло?
И още : Какво бихте желали да получите като подарък от кумовете си в деня на сватбата?
               Ще имате ли моминско/ ергенско парти?

# 220
Missence, хайлайтър няма ли шанс да изцапа роклята? Не съм наясно, затова питам. Иначе аз цялата съм покрита с плат, така че няма да ползвам такива неща Joy

С кумовете няма да си разменяме подаръци, ще отидем заедно на почивка.

Моминско и ергенско щяхме да имаме, но кумата се отказа да организира, а и на нас ни е все едно.

# 221
Така го усетих. Аз също спирам, защото не искам да развалям настроението в хубавата тема.

# 222
Нищо не очаквам от кумовете, въобще не съм мислила по въпроса с това какво да ни подаряват. Днес една прителка ме пита и и дадох същия отговор. На мен не ми харесва това уговаряне на всеки детайл между хората предварително.
Хайлайтър, бронзант, солариум няма да ползвам. Аз обичам да съм си бяла като пуканка, пазя се ревниво от слънцето. Joy

# 223
Никаква ирония не съм използвала всъщност. Действително не знаех, че не са диаманти, защото не съм се интересувала. А това "да се накичиш с диаманти на сватбата" - защо пък трябва да е накичване? Може да е много нежно и елегантно. Затова и го предложих, защото според мен, ако си готов да дадеш повече пари за бижута, може да бъде и инвестиция. Имам приятелка, която се омъжи точно със супер големи дълги диамантени обеци и беше много красива. Нямаше други бижута по себе си. Но разбира се, всеки си има свой вкус. Важното е булката да се чувства добре и обичана. Има и булки без никакви бижута по себе си. На мен не ми допада, но...нали си е техният ден.

Относно въпроса за моминското парти - въпреки, че вече се подписахме, след разговори с шаферката и една приятелка успяха да ме убедят да имам такова. Grinning Но как ще се организира, кой ще го плаща при положение, че кумата ми не познава никого и не живее в България, нямам представа. Grinning

За подаръци на кумовете - идеята за почивка е супер, обаче те са с три деца и май ще е нещо друго. Може да е вечеря в хубав ресторант или някакви персонални подаръци.

# 224
  • София
Никаква ирония не съм използвала всъщност. Действително не знаех, че не са диаманти, защото не съм се интересувала.
Скрит текст:
А това "да се накичиш с диаманти на сватбата" - защо пък трябва да е накичване? Може да е много нежно и елегантно. Затова и го предложих, защото според мен, ако си готов да дадеш повече пари за бижута, може да бъде и инвестиция. Имам приятелка, която се омъжи точно със супер големи дълги диамантени обеци и беше много красива. Нямаше други бижута по себе си. Но разбира се, всеки си има свой вкус. Важното е булката да се чувства добре и обичана. Има и булки без никакви бижута по себе си. На мен не ми допада, но...нали си е техният ден.

Относно въпроса за моминското парти - въпреки, че вече се подписахме, след разговори с шаферката и една приятелка успяха да ме убедят да имам такова. Grinning Но как ще се организира, кой ще го плаща при положение, че кумата ми не познава никого и не живее в България, нямам представа. Grinning

За подаръци на кумовете - идеята за почивка е супер, обаче те са с три деца и май ще е нещо друго. Може да е вечеря в хубав ресторант или някакви персонални подаръци.
Значи аз имам проблем тази вечер с разчитането на емоциите в постовете. Извинявам се за което на VaniaK!

Партитата ще ги организираме ние с ММ и ще мислим за нещо по-нестандартно. Младоженците не са много по дискотеки и шумотевица.

За подарък още мислим. Искаме да е изненада.

Missence, хайлайтър няма ли шанс да изцапа роклята?
Скрит текст:
Не съм наясно, затова питам. Иначе аз цялата съм покрита с плат, така че няма да ползвам такива неща Joy

С кумовете няма да си разменяме подаръци, ще отидем заедно на почивка.

Моминско и ергенско щяхме да имаме, но кумата се отказа да организира, а и на нас ни е все едно.
И аз това се чудя. На клип изглежда страхотно, ама в действителност не се знае как ще е. Satisfied Представете си да стане някаква мацаница в деня на сватбата и от ефект да се получи дефект.Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт