Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 41 424
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
missence в отговор на въпросите се включвам Grin
Нямам опит с хайлайтъри и подобни, въпреки че за мен е много красиво булката да има някакъв тен и  белия цвят на роклята да се откроява, но не мисля да рискувам с моята светла кожа.
Също като Welt не сме мислели какви подаръци да получаваме от кумовете, ще го оставим на тяхно решение, по-скоро в момента сме на етапа какъв подарък ние да подарим на тях, като тяхната годишнина е деня след нашата сватба.
Ще си имаме моминско/ергенско като дори в началото се чудих дали сама да организирам моминското, понеже не харесвам да очаквам или питам дали ще  направят нещо за мен, но разбрах, че шаферките са намислили нещо. И в моя случай кумата няма да участва в организирането и няма да може да присъства на самото моминско, но пък няма сърдити или обидени. За ергенското на младоженеца нямам идея, защото това си е нещо, което той си решава как ще го направи, организира... единствения недостатък е,че той ще бъде в моя град почти през цялото време и общо взето ще го отбележи с мои/общи приятели, но не е болка за умиране.

# 226
Моето моминско ще го организира кумата, на която пратих едно файлче от две-три страници с това какво иска и особено какво НЕ искам. Канени са най-близките ми приятелки и сестрата на младоженеца, така че нямам особени притеснения относно организацията и не мисля, че ще има конфликти. И аз обмислях да го организирам сама, но после размислих, че и без това вече имам достатъчно анфажименти. А и тя има желание, няма да е изненада, понеже аз не си падам по изненадите.
Имам час за пробен грим. Като се прибера в България, ще се уговарям и с фризьорката.
missence, може да пробваш предварително с някоя друга дреха, ако ще и една проста тениска да е. На мен не би ме се рискувала за първи път на деня, защото, ако стана някоя цапаница, ще се гътна от яд. :joy.
Аз май не съм ви се хвалила, че роклята ми е пристигнала в София. Корекции мисля да правя чак август, понеже нямам идея как ще ми се отрази на фигурата рязката промяна в начина на живот.

# 227
  • София
За диамантите, зависи откъде се купуват, аз исках малки диамантчета на халката, един беше 150 лв, като точици са вътре в златото, няма как с такива размери да са като за годежен пръстен, изнесени над пръстена. Златото беше отделно, това беше цената на диамант, циркониите бяха безплатни. В по-скъпите бижутерни цените и на тези диамантчета са много по-високи.

# 228
Преди години (по време на нашата сватба) подаръците към кумовете и младожеците се определяха с прибилизителна цена, която да е ок и за двете семейства. Сега как се процедира?
Иначе щом искате подаръка да е изненада ще се опитам много внимателно да слушам младоженците и да си направя изводи от разговорите.

# 229
Преди години (по време на нашата сватба) подаръците към кумовете и младожеците се определяха с прибилизителна цена, която да е ок и за двете семейства. Сега как се процедира?
Иначе щом искате подаръка да е изненада ще се опитам много внимателно да слушам младоженците и да си направя изводи от разговорите.

Когато кумувахме преди 5 години се разбрахме с младоженците какво ще си "разменяме",сега за нашата сватба с кумовете се разбрахме нищо да не си подаряваме,а да отидем някъде за уикенд ... Вила с басейн,нещо такова.
И двете семейства сме с малки деца и отдавна нямаме нужда от подаръци за домакинството,картини, бижута ,прахосъбирачки и т.н. Една кратка почивка би ни се отразила много добре след всички притеснения около големият ден 🙃

# 230
Здравейте булки,

да се включа по темата за хайлайтър/ изкуствен тен:
Аз съм доста бяла, но пък харесвам много как дантелата и светлите тонове изпъкват на по-тъмна кожа.
За себе си съм решила два-три месеца да ходя на солариум, като това е изпитана при мен тактика от бала -  ходих все за не повече от 6мин , използвах специални защитни мазила и спрях след като събитието мина. Резултатът беше кожа тип маслина, но не прекалено и неестествено тъмна, така че аз бях доволна и мисля да постъпя по същия начин и за сватбата.
Не съм против и другите начини за потъмняване, но мисля, че е рисковано да се прави в комбинация със скъпа и ценна бяла рокля, която наистина ви трябва на този ден Grin
За хайлатъри и бронзанти - имам познати и приятелки, които редовно ползват и са доволни, не им оставят и петна.
Има много продукти вече, но трябва от рано да се тестват, за да няма гафове накрая Grin

За бижутата - аз също имам колие от Сваровски, но то е за поводи и през по-голямата част от времето си стои в кутията, доволна съм иначе, подарък ми е.
Преди време имах една малка висулка от същата марка, носих я на синджир в продължение на години - има си следи, на няколко места се е обелило леко покритието, но аз не свалях колието и не го пазех от вода, слънце и т.н.

Аз да задам други въпроси: Колко от вас ще имат шаферки, планували ли сте някакви реални задачи за тях в деня на сватбата?
Как процедирате с облеклото, вие ли ще купите всичко, или покривате само разноските за плата ?
В момента съм в голяма чуденка, имам 3 шаферки. Всяка е с различно тяло, едва ли ще се намери рокля, която да им стои добре и на трите, така че засега ми хрумва да взема плат, от там насетне вече при шивач.
Едната от сега е с претенции, че не се харесвала с дълга рокля, не ѝ стояло добре... това от момиче, което не знам дали е пробвала дълга рокля въобще... Rolling Eyes

# 231
Здравейте булки,

да се включа по темата за хайлайтър/ изкуствен тен:
Аз съм доста бяла, но пък харесвам много как дантелата и светлите тонове изпъкват на по-тъмна кожа.
За себе си съм решила два-три месеца да ходя на солариум, като това е изпитана при мен тактика от бала -  ходих все за не повече от 6мин , използвах специални защитни мазила и спрях след като събитието мина. Резултатът беше кожа тип маслина, но не прекалено и неестествено тъмна, така че аз бях доволна и мисля да постъпя по същия начин и за сватбата.
Не съм против и другите начини за потъмняване, но мисля, че е рисковано да се прави в комбинация със скъпа и ценна бяла рокля, която наистина ви трябва на този ден Grin
За хайлатъри и бронзанти - имам познати и приятелки, които редовно ползват и са доволни, не им оставят и петна.
Има много продукти вече, но трябва от рано да се тестват, за да няма гафове накрая Grin

За бижутата - аз също имам колие от Сваровски, но то е за поводи и през по-голямата част от времето си стои в кутията, доволна съм иначе, подарък ми е.
Преди време имах една малка висулка от същата марка, носих я на синджир в продължение на години - има си следи, на няколко места се е обелило леко покритието, но аз не свалях колието и не го пазех от вода, слънце и т.н.

Аз да задам други въпроси: Колко от вас ще имат шаферки, планували ли сте някакви реални задачи за тях в деня на сватбата?
Как процедирате с облеклото, вие ли ще купите всичко, или покривате само разноските за плата ?
В момента съм в голяма чуденка, имам 3 шаферки. Всяка е с различно тяло, едва ли ще се намери рокля, която да им стои добре и на трите, така че засега ми хрумва да взема плат, от там насетне вече при шивач.
Едната от сега е с претенции, че не се харесвала с дълга рокля, не ѝ стояло добре... това от момиче, което не знам дали е пробвала дълга рокля въобще... Rolling Eyes

Аз имам много крайно мнение относно визията на шаферките. Ще имам две шаферки. Имат две задачи - да ме обичат и да ми помогнат за събирането на подаръците. 😂
Относно роклите - двете ще отидат заедно да си търсят подходящи рокли, като аз лично не съм поставяла никакви условия за цвят,дължина,кройка .. изобщо не ме интересува как ще изглеждат снимките,дали ще се връзват с цветовете на сватбата и т.н... Искам да се чувстват добре,красиви и щастливи ,че сме заедно на този ден. Дано не засегна някой,за мен обличането в еднакви рокли обезличава момичетата. Все едно са клонинги... Да не говорим,че хората не са по калъп. Не всяка кройка стои добре на всяка фигура. Знам,че е модерно,че е търсен ефект при снимки за да изпъкне булката ,но на мен не ми харесва. 🤷

# 232
  • София
Welt, да, ще пробвам с тениска първо, за да избегна неприятни моменти в деня на сватбата.

Marina Angelova 657541, за съжаление имам непоносимост към солариум, иначе определено бих опитала.

Нашата булка ще има 2 шаферки (деца), на които купи 2 роклички.
Младоженецът обаче ще има 4 шафери с еднакви аксесоари. Ще се получи доста интересно, защото ролята на шаферките, ще се поеме от шафери мъже (заедно с големия ни син), а пръстените ще носи малкият ни син, който ще е копие на батковците. Simple Smile

# 233
На мен ми харесва шаферките да имат нещо общо с цялостната визия на сватбата. Така някак си се открояват от всички гости. Не е нужно да са с еднакви рокли. Може да са различни като модел и еднакви на цвят, от един и същ плат. Така всяка ще бъде с модел на рокля, която й харесва. Може да са с еднакъв модел рокля, но различни цветове - например на мен ми харесват пастелните тонове и би се получило добре в различни цветове. Може да са в светли къси рокли, с бели кецове с различни на цвят връзки. Това са само идеи, които ми изникват на прима виста. Има много варианти шаферките да бъдат различни, но и да си личи, че са шаферки. Харесват ми и мъже с подобни костюми и еднакви вратовръзки, например.
Спорен е въпроса кой трябва да плати за роклите. По принцип момичетата и булката се разбират помежду си. Много от случаите самите шаферки си плащат роклите, защото повечето за такова събитие на близка приятелка така или иначе ще си купуват нов тоалет и не е проблем да си платят самата рокля. Моето виждане е, че ако булката иска да има шаферки в еднакви рокли, е редно тя да поеме този разход.
Ние нямахме големи шаферки, защото някак си не ми остана време да мисля как ще са облечени, да търся тоалети и т.н. Имахме 3 малки, на 2, 4 и 6 г. Те са сестри и братовчедки и имаха еднакви рокли от друга по-ранна сватба, та не ми се наложи да купувам рокли за тях. Поръчах им много сладки ръчно правени венчета с цветенца и се получи много добре.

# 234
Здравейте , прекрасни ! Бях на работа плътно и едвам пак ви прочетох . Надявам се скоро да сме в пълен комплект и да вляза в нормален график .

Започвам с Бедрос , за трети път ще кажа преди да сте се срещнали с него- няма нужда да си правите изводи . Ако се замислите всички по телефона са студени , отговарят след дни или пък изобщо не отговарят . А пък мой съвет - щом не чувствате подобаващо някой , защо продължавате да комуникирате ?
Аз например .... имах среща в Бедрос , харесахме го с моя годеник , но му казах че ще направим още една среща с друг дж( Ивайло Близнаков ) по телефона беше доста дружелюбен , отговаряше веднага , срещнахме се , срещата беше може би макс 40 Мин , изрецитира си думите , аз го прекъснах може би два или три пъти и той спря , и след това все едно с копче го бях спряла и продължи от там дето беше спрял .... но в крайна сметка за някой това може да е точният дж . Така че мисля , че може много да спорим  за това кой какво харесва и няма да стигнем до едно мнение.

Така за Сваровски , тези дето им казвате ментета , са бижута с елементи Сваровски , тоест аз взимам от Сваровски кристалите и го слагам на каквото си реша, че дори и на синджирки от Лъки бой. А магазините Сваровски , са си вече с сертификат за цялостно бижу не само кристала . Имам гривна , която не е мръднала , но не я мокря и я нося рядко .

Така за часовника с “ диаманти “ , първо той е 611 лева , а отстъпката е 68 .
И не са диаманти на часовника , защото диамантите не се лепят . Те се слагат нещо като в коронка , за да може да блестят , нали това е идеята на диаманите...

За моминското , щях да имам , но след като вече имаме друга кума , тя може би няма да ми направи . Сама не бих си направила ... нз защо . Но много се радвам на тея чашките с роклите и разните други шеги...

За шаферките , дори и да нямате еднакво облечени момичета , вярвам че ще имате приятелки който ще ви помагат ,обичат , успокояват и каквото е нужно . Ние още не сме решили, но всеки ще има по - малка задача . Няма да имам шаферки .

Ние решихме нова дата 15.10.2020, ако е рекъл Господ и не ни мине черна котка път .

# 235
Здравейте,бързам да ви покажа подаръчетата за гости,кутията за пликове,гривните за шаферките,букета за хвърляне,бутониерите и панделките за свещите и ритуалните чаши.Много съм доволна от изработката ( страница в фб PS Style)Те ми изработиха и нещата за кръщенето.Момичето е много любезно,преправя някои от нещата няколко пъти докато се получи желания от мен резултат.
Вчера поръчахме и халките от Принцес и сме окончателно готови.Остават халатите за мен,шаферките и кумата от Кремка.Бял за мен с розово злато надпис с инициалите + дата и от зад на гърба надпис Bride.Поръчах си от тях и чехли с същия надпис.За шаферките халатите са розови като панделките за чашите.

# 236
  • София
Radosttt., много красиво!

Кога ви е датата?

Ние май се спряхме на тривиалното "пари за младоженците", поднесени по оригинален начин. Не ми се иска да ги изненадаме с нещо ненужно. Нека те сами да си купят нещо за спомен.

Сега съм се заела с партитата.

# 237
Дата ни е 25 Юли,иначе имаме и резерва за др лятото.Вчера си взех и роклята окончателно .Но не знам каква прическа ще и отива.Някои ми казват кок,други пък да ми е спусната косата на някакви букли.И съм в дилема.

# 238
Роклята е вълшебна!!! На това му се казва да изглеждаш като принцеса! Heart
От това, което виждам, можеш да си позволиш и двете. Тук идва въпроса как се харесваш повече, как ти е по-удобно и какво ти е по-важно (визия или комфорт). За лятото с вдигната коса ще ти е по-прохладно, мисля, че ще носи и на повече (или по-атрактивни) бижута. С пусната коса ще е много романтична визията, ще пасне на роклята, но ще е жега и бижутата ще трябва да са по-семпли според мен.

# 239
Radosttt. много е красива роклята, все едно е взета от някоя приказка! Nature Sparkles 
Аз също мисля, че 25 юли е горещ период и с пусната коса може и да те изнервя и изпотява. Може би най-добрия съвет ще е от личната ти фризьорка, която ще прави прическата на деня.

Относно шаферките/шаферите, ние ще имаме по две/двама. Шаферките сами си намериха човек да им шие роклите, ще си поемат разходите сами. Единствено ще се съобразят с основния цвят на сватбата, а от там нататък моделите ще си харесат те, дали еднакви или различни. Преди 4г. бях шаферка на мои много близки приятели и по същия начин ние си поемахме разходите и си търсихме роклите, булката нямаше ангажимент към това.
За задачите към тях, с момичетата ще направим сами част от украсата и на самия ден ще бъдат запознати с програмата и просто ще следят и те дали всичко е ОК. В ресторанта ще има нужда да се помогне със слагането на част от украсата също. А на шаферите просто сме им дали задача да стоят до таблото за настаняване и да поздравяват и насочват хората по масите. Smile

Общи условия

Активация на акаунт