Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 40 925
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз не мисля, че догодина рискът е по-малък, рискът от зарази ще е по-малък, но финансовият ще е значително по-голям и за много от гостите може да бъде проблем. Все пак сватбата е разход и за двете страни. Това бяха и колебанията на много от момичетата в темата, някои решиха да отложат за догодина, други отложихме, но за тази. Така че всеки си преценява спрямо неговото семейство и гости, но като цяло какво ще се случва догодина е в сфарата на спекулациите все още.

# 601
# 602
  • София
Радост, страхотна си! Разкажи ми моля те, когато имаш време за ритуала в Света София, как мина, пуснаха ли всички, предполагам без маски? Колко време продължи? Какво правиха с питката, раздаваше ли се там на хората или се прибира?

# 603
Момичета, да се оплача и да поискам съвет - ние също запазихме Сватбена приказка, обаче комуникацията ми със Стела е страааашно трудна. От две седмици 100 пъти й писах да ми потвърди, че е получила капарото и нищо. Каза, че ми е писала мейл с потяърждение, но не знам къде го е пратила като никъде не видях да съм й дала моя мейл. Уж каза тази сутрин, че капарото е пристигнало, но 2 мин по-късно ме пита за датата. Ако беше проверила, когато ми писа, щеше да знае коя е датата.
Збам, че в момента й е натоварено и има много работа, обаче имам чувството, че ме баламосва яко.
Дадох й мейл днес и се надявам вече да ми изпрати нужната информация. Много ще съжалявам, ако се наложи да се разделя с нея, защото наистина ми харесва как работи Sad

# 604
  • София
Съдейки и по снимките на Радост, малко ме е яд, че с нея обсъждахме всички агенции и не изчаках още седмица, за да запазя нейната, бях чувала само другата със същото име и не бях доволна от тях. Ние ще сме с Алекса, реално нямам оплаквания, от други агенции получих и доста по-високи оферти и Алекс ми е симпатична, но въпреки че дадохме 3000 лв, пак няма да е мечтаното. Аз си исках обемна украса и си мисля, че от Сватбена приказка щях да я получа за тези пари, а не като сега по-компромисен вариант. В сравнение с другите 10 агенции, с които говорих, пак е добре, де. Имах оферти и по 6000 лв. Ние сме с 22 маси и от там идва оскъпяването. По масите всичко ще е красиво, само за арката си страдам.
Споделям мнението ти, макар и като страничен наблюдател. При Алекс идват компромисите и то в хода на подготовката. Говорят се едни неща в началото, после се пита пак за същите, после се оказва, че не са точно такива, каквито първоначално е трябвало да бъдат. И след като вече е дадено капарото, щеш не щеш започваш с компромисите.

Не казвам, че украсата беше зле, напротив, просто не е на 100% уговореното в самото начало.

# 605
Ния - ритуала в Св.София беше много хубав.Продължи към 40мин,хора пееше през цялото време и никой не беше с маска.Нямаше ограничение за брой гости.А питката си остана при тях,не сме раздавали на гостите.

# 606
Момичета, да се оплача и да поискам съвет - ние също запазихме Сватбена приказка, обаче комуникацията ми със Стела е страааашно трудна. От две седмици 100 пъти й писах да ми потвърди, че е получила капарото и нищо. Каза, че ми е писала мейл с потяърждение, но не знам къде го е пратила като никъде не видях да съм й дала моя мейл. Уж каза тази сутрин, че капарото е пристигнало, но 2 мин по-късно ме пита за датата. Ако беше проверила, когато ми писа, щеше да знае коя е датата.
Збам, че в момента й е натоварено и има много работа, обаче имам чувството, че ме баламосва яко.
Дадох й мейл днес и се надявам вече да ми изпрати нужната информация. Много ще съжалявам, ако се наложи да се разделя с нея, защото наистина ми харесва как работи Sad

PimKie, и при мен е трудна комуникацията със Стела. Аз чаках няколко седмици, за да ми потвърди, след мое напомняне. Аз не се притеснявам, сигурна съм, че с наближаване на сватбата нещата ще се забързат и няма да имаме проблем. Simple Smile

# 607
Относно Стела и агенцията,те в момента са адски натоварени.Но няма за какво да се притеснявате.Аз с нея се видях само един път.Беше през февруари,показах и какво искам,че държа да е като снимката,а не подобно.После дойде пандемията,така и не се видяхме.Две седмици преди сватбата чак се чухче да преговорим нещата по вайбър,кое как и къде да е.За секунда не съм се съмнявала,че ще ме забрави.А резултата беше точно това което исках.Последните три дни се чувахме няколко пъти по телефона.Тя искаше и да се видиме,но аз нямах никакво свободно време.В деня на сватбата за съжаление не се видяхме,защото тя бе в градината,а аз не бях още готова.В този ден имаше още две сватби и бързаше да отиде и на др места да види как върви процеса.Комуникацията беше изцяло по телефона,но крайния резултат оправда очакванията ми.

# 608
Аз искам само потвърждение, че е получила капарото, което е преведено от родителите. И да каже дали иска договор, да даде малко инфо. Нищо, абсолютно нищо не е обсъждано. И разбирам, че е заета, ама да каже някакъв срок, да напише, да обясни, а не да ме зареже в чата и да ме мотае. Сигурна съм и че в момента не й е до мен и сватбата ми догодина, знам. И все пак може да погледне за 5 мин и да каже какво се случва. Просто се напрягам така като съм в неизвестното.
А колко време преди сватбата се обсъжда каква е украсата и как ще изглежда? Как се процедира? Всичките тези неща са ми абсолютно неизвестни.

Иначе като оставим това, всичко е уредено и остават някакви подробности - рокли, костюми, торта, дегустация на меню и подобни. Ама понеаме сигурни, че и б3з тези неща ще има сватба :Д

# 609
  • София
Аз смятам, че първо трябва да се обсъди украсата и после да се плаща капаро. Тази агенция е с нормални цени и не очаквам изненади, но все пак трябва да се знае какво да се очаква като крайна цена. Аз показвах снимки на агенциите и получавах офертите за конкретните искания. Те иначе много си измислят. За една и съща стена от изкуствени цветя получих една цена, а на друго момиче беше казана по-ниска, някои определят цената спрямо мястото, по-скъп ресторант - по-висока оферта.
Цветовете и как да са панделките примерно се уговарят по-късно, но общата рамка бих я уговорила преди плащане.

# 610
Е аз се видях с нея след като имах оферта за всяко нещо което ме интересуваше.В деня в който се видяхме тя я носеше отново.Казах и цветовете които искам,защото снимките които и бях изпратила бяха в синьо.Тя ми каза,че ще имаме още две три срещи преди сватбата вече като наближи.Но заради пандемията не успяхме да се видиме.Аз повече се притеснявах не за нея че примерно няма да дойде или нещо такова,а за хората които бях наела за огнено шоу.Без да се видиме дори за 5мин както се казва им платих още януари цялата сума.Седмица преди сватбата още не се бяха сетили за мен че имат ангажимент.Трябваше аз да пиша и напомня че имам уговорка с тях.Е в крайна сметка се справиха повече от блестящо.Гостите останаха възхитени а аз още повече.
Равносметката : трябва явно ние да напомняме постоянно защото или са заети много или забравят.Което за мен е странно.Защото пазара е пранаситен и клиента трябва да се глези,а не да те моли - вземи ми парите.......И последно че стана много дълго.Заслужаваше си всичко през което минах.Забрани,пандемии,агенциии,бутици,водещи т.н.Защото се получи нещо красиво.Желая ви го и вас ❤всяка са изживее своя си ден така както си го представя!

# 611
Здравейте, какви торти сте поръчали или мислите да поръчате.На нас ни трябват около 130 парчета, та се чудим за варианта за малка торта за разрязване и отделно за гостите. Търся идеи и препоръки за Пловдив или Асеновград. Simple Smile

# 612
  • София
Нашата торта беше от "Нико" - Асеновград. Беше много вкусна, а цените бяха направо смешни, поне преди 5 г.

# 613
И ние погледнахме в Нико, когато бяхме за  рокля,но типичните сватбени големи. Та търся вариант с тип "пасти" или големи обикновени плоски торти, които са по-лесни за съхранение и разрязване.

# 614
Момичета, моята сватба мина, но да ви споделя набързо за фотографа. Много ооо съм разочарована от него и екипа му, Студио,, Декор,, гр. Кърджали да си знаете, ако ви се дават близо 3000 лв и накрая да ви кажат,, заставай както искаш аз снимам,, а екипът му са децата, които се учиха как да хващат детайли и да правят снимки(да на самият сватбен ден ) , и след това бързаха  да си тръгнат и още други такива нещаа..... Не мисля, че трябва така да се запечата този ден, ноо....
На всички ви пожелавам весел и красив празник!

Общи условия

Активация на акаунт