Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 41 334
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
evenfall, единственото, което мен ме отказа от бюфета на 100% беше една сватба, на която бяхме миналата година. Хората се редиха на опашка страшно дълго време и накрая чух от няколко места "Беше много вкусно, ама не искам да се редя още 20 минути".
Благодаря за гледната точка! А имаш ли спомен колко бяха гостите и колко обслужващ персонал?
Ние ще сме с около 50 човека и 3ма персонал, който ще се занимава с поддръжката на бюфета. На първата среща отказах категорично този вариант, затова не обърнах внимание какво точно ще правят.

Ооо, гостите бяха повече от 100. С 50 гости вероятно ще стане добре. За поддръжката на бюфета сигурно трима стигат. Не знам каква е вътрешната организация.

# 76
Иванжелина Тодорова 640848 за подаръчета се спряхме на бисквити. И аз не искам да подарявам прахосъбирачки и за това ми се стори най-подходящо. Който иска ще си я изяде, който иска ще си я пази.
Сега идва проблема, че не мога да намеря къде да ги направят. По-известните мацки, които се занимават с бисквитки взимат по поне 4 лв на брой, което ми идва скъпо. В една сладкарничка намерих по 1,50 и чат пат ги докараха, но не бяха доизпипани. Накупих си разни накрайници и бои, за да се пробвам да направя глазурата и ми станя ясно, защо са скъпи...

# 77
Ние на нашата сватба избрахме френски макарони. Бяха опаковани по един, с картонче отдолу, в целуфанче, вързани с панделка и надпис на картонче "Благодарим Ви". Излезна всичко мисля към 3.60 лв. На нас също не ни харесват прахосъбирачки. Имаме доста такива. Повечето хора ги бутат в някой шкаф и забравят за тях. Само най-близките ще си ги сложат на видно място. А, така поне ще опитат нещо вкусно и различно. Колкото и да ви се струва странно, имаше хора, които не бяха опитвали, говоря за по-възрастните, и им хареса. Също така имахме салата Капрезе, но не изглеждаше по същия начин като стандартната, беше с цял домат разрязан до някъде, вътре с моцарела, рукола, кедрови ядки и беше много вкусна. Някои от по-възрастните ни питаха какво е това сирене, много им е харесало. Та в този ред на мисли, исках да споделя, че за мен шопската салата е много банална и ако е направена по стандартния начин, изобщо не ми харесва. Ние, по-младите и живеещи в по-големите градове, сме яли хиляди пъти френски макарони и капрезе, но ето, че има по-обикновенни хора, които не ходят често по ресторанти и са опитали нещо ново и различно. Шопска салата всеки е ял.

# 78
За подаръчета, най-успешното, което сме получавали, е ветрило за дамите+малка хавлиена кърпа за господата, тапа за вино (като се счупи даже питах има ли останали, ни всички си ги бяха прибрали), любима рецепта на младоженците.
Сукулнети убихме малко след сватбата. Бурканчета мед забравихме в ресторанта - още ми е гузно, не беше от неуважение.

Чела съм по групи и форуми, че се подаряват и сладка правени от булката/роднина на булката. Ще е мило и лично, ако на булката й се отдава и занимава.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:52 от evenfall

# 79
Храната, която сте показали изглежда супер!
Welt, честита годишнина, още много по толкова ви пожелавам!
Нашата годишнина беше на 17 май, обаче забравихме и двамата.... Joy
За подаръците, и ние мислехме за бисквити, но сме с ограничен бюджет, а не намерих красиво направени на цени, които да ни устройват. Бурканчетата със сладко са много симпатичен вариант според мен. С мед също, но бих предпочела сладко. Мед не понасям, а майка ми е алергична. Макарони също са супер. Подаръчета като отварачки, ключове и разни други декорации също изключихме като вариант, защото повече от 1 отварачка например, едва ли ще е необходима в едно семейство. Ароматни свещи също смятам, че стават. Има една страничка във фейсбук, правят ги като неща за ядене- кремчета, чашки с алкохол, много са готини. Варианта едно за жените, друго за мъжете пак е удачен.

П.п сега четох изявление от щаба, че мерките на закрито щели да останат дълго време Unamused

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 11:03 от Juicy Pigeon

# 80
  • София
Да, представих си дискотека или бар и всички седят с маски и си търкат ръцете през час с дезинфектанти Joy междувременно в танцувите клубове подскачат енергично без маски и хванати за ръце. А пък ние седим и се чудим дали и каква сватба ще имаме...

Нашият ресторант ни предлага избор от 8 вида меню, от които помня че харесахме различни неща  и ще искаме да направим някаква комбинация.
 Но това беше още зимата, а за дегустация ще трябва да отидем час по скоро Sad

# 81
  • София
Аз ходя в танцов клуб, но няма да е разрешено и след първи хващането за ръце, понеже са хора и е позволено с кърпа/шал/колан между хората на хорото и съответен брой хора спрямо квадратните метри. За дискотеките не ми е ясно как ще стане.
Днес Кунчев обаче обяви, че маските нямало да паднат скоро.

https://trud.bg/%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%B … 0%BE%D1%80%D0%BE/

Това малко ме притесни, какво ли за него значи "скоро". Предполагам, че и сватби назакрито няма да разрешат, докато не махнат маските.

# 82
Идеята с бисквитите е страхотна, но 4лв на брой ми идва в повече. За София ми предложиха и френските макарони - 3бр за 7.20лв .. 100 човека грубо - 700лв за макарони, е верно са страхотни.. обаче тия цени ...

# 83
Сладкарска къща Аби преди правеха уникални рисувани сладки, включително сватбени модели, и поне преди години държаха доста по-адекватни цени. Последно помня 45лв/кг (около 40бр), но мина доста време и инфлация, така че не знам към днешна дата.

ПС: Autocorrect-a ми има много странни виждания за доста думи. Извинявам се предварително за всяка граматическа изцепка - не съм нигерийски трол, заклевам се Joy

# 84
И аз съм в танцов клуб и имаме ограничения. И трябва да се записваме кой ще ходи, защото има ограничения от хората спрямо квадратурата на залата.

# 85
  • София
Аз не си представям какви ограничения може да има в една дискотека напр., а те отварят врати, както стана ясно.

Сватбата се води частно събитие и едва ли ще проверяват за маски. Не знам, ще се рабере до 01.06.

# 86
Тук става въпрос и колко хора ще поискат да дойдат на сватбата, колко ще имат финансовата възможност, не е само до падане на ограниченията и маските. Всички събития тази година ще бъдат белязани и нищо няма да е същото. Тъжно, но факт. Яд ме е на тези от вас, които са заедно от по-дълго време, че не са предприели тази стъпка по-рано. Моя се шегува, че тазгодишните младоженци имат шанс да размислят, а на него не му се дало такъв шанс 😄😄

# 87
В дискотеките наистина не знам как ще успеят да контролират адекватно, особено пияните и дрогирани четирикрилни гардероби. Ще трябва да впрегнат целия наличен човешки ресурс, който смятам е абсолютно недостатъчен. Дори и така, "залавянето" на немаскирани по дискотеки не смятам, че е удачно да води до пренебрегване на доста по- сериозни престъпления. Ако всички полицаи са заети да обикалят нощни заведения не знам какво ще се случва извън тях.

# 88
  • София
Тук става въпрос и колко хора ще поискат да дойдат на сватбата, колко ще имат финансовата възможност, не е само до падане на ограниченията и маските. Всички събития тази година ще бъдат белязани и нищо няма да е същото. Тъжно, но факт. Яд ме е на тези от вас, които са заедно от по-дълго време, че не са предприели тази стъпка по-рано. Моя се шегува, че тазгодишните младоженци имат шанс да размислят, а на него не му се дало такъв шанс 😄😄
Аз лично смятам, че кризата тепърва предстои и няма да е тази година, а следващите години. Сега хОрата все още имат запаси от финанси, някаква работа, макар и от вкъщи или с намалено работно време. Тепърва ще се разбира кои отрасли и колко са пострадали. Не вярвам в следващите години нещата да са по-спокойни.

Juicy Pigeon, и аз съм на същото време.

Като цяло не знам какво очакваме да се промени другата година и след 2-3 години. Ваксина ще има след няколко години евентуално. Просто ще се научим да живеем с този вирус. Друг начин не виждам. Хората ще се женят, ще раждат, ще кръщават, ще пътуват и т.н.

# 89
И на мен ми е интерено как ще се процедира с дикотеките.И още по интересно ми е как сватба не може,не може да се играят хора,но в дискотеката всичко е възможно.Четейки и форумите в фб как всички с точност казват,че сватбите ще им се състоят както са ги замислили,започвам да се чудя дали не избързахме като избрахме нова дата.Принципно всички от екипа който бях наела са на мнение че лятото сватби ще има.Дори ми казаха,че датата ми така или иначе няма да се заеме от др в последния момент и ако си променя мнението ще могат да отреагират.Коментирайки това с част от гостите ми,те казаха че нямало смисъл да чакам до др лятото да съм действала сега.То принципно може да стане,защото всичко е готово и седи в кашони 😁Утре ще ходя и да си взема роклята,защото се нуждаеше от лека корекция,др седмица трябва да ми пристигне и халата от Кремка.Та наистина не знам какво да правиме 😁 в голяма дилема сме.

Общи условия

Активация на акаунт