Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 41 394
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Rockstarr, би било чудесно да споделиш с всички нас видеа от сватби, които си водил и с удоволствие ще те разгледаме като вариант. Музиката не е една и съща за всички, начина по който е миксирана също, репликите - да не говорим. Въпросните 3ма са тези 3ма, заради количеството булки и гости, които са ги запомнили и препоръчали. Има много анонимни, които е и по-добре да останат анонимни и то е в техен интерес - този, от когото чух "Хайде до дъно, булката не може ли да гълта" трябва само да се радва, че не знам как се казва, иначе с кеф бих го споменала.

# 151
  • София
Rockstar може би съм съгласна с вас. Но единствено не съм съгласна,че музикта е една и съща Rolling Eyes
На една сватба дж не млъкна...а избора му на песни беше под всякаква критика. Не може да пускаш Миле Китич и след него Металика например.
Може би ще се наложи да избираме нов дж, ако сменим датата тъй като нашият е зает за 22ри и на мен ще ми е интересно да споделиш видеа от сватби Simple Smile

# 152
И аз съм съгласна, че всяко място си има различна характеристика, възможности за озвучаване и т.н., но предпочитам да ми се каже ясно и точно "Мястото, което сте избрали е специфично, защото има стълби, звукът излиза от еди-си къде и т.н., музиката трябва да се намали след еди-си колко часа. По принцип не обичам да работя на такъв терен, а ако се случи предпочитам да си взема помощник, който оскъпява услугата. С удоволствие ще се срещна с Вас, но бих искал/а да знаете тези детайли предварително".
А не "Ааха..." с някакъв кофти тон. И да подчертая, че етикецията изисква отговор на имейл до един ден след неговото получаване ( в случай, че има зададен въпрос). Дори и ако отговорът е "Не знам, в момента не мога да кажа". Аз не приемам извинението, че някой е бил зает, когато говорим за нещо толкова важно. Всичко това го казвам, защото аз самата никога не бих си позволила да действам така, ако ще и да стоя до 3 сутринта, за да отговарям на мейли или да пиша нещо. Отношението винаги ми е било по-важно от цената. И няма да наема човек, който ми показва, че за него съм поредния ангажимент. Даже бих рискувала с някой с по-малко опит стига да усетя, че ще даде всичко от себе си.

пп: Признавам, че на някой, може да му се сторя доста критична, но според мен качеството нещо, което съдържа много фактори. Винаги съм си била такава, но и не живея на максимата да се случи на всяка цена. И когато съм избирала нещо в живота си по този начин, никога не съм грешала.

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:30 от usmvka

# 153
  • София
Rockstarr, би било чудесно да споделиш с всички нас видеа от сватби, които си водил и с удоволствие ще те разгледаме като вариант. Музиката не е една и съща за всички, начина по който е миксирана също, репликите - да не говорим. Въпросните 3ма са тези 3ма, заради количеството булки и гости, които са ги запомнили и препоръчали. Има много анонимни, които е и по-добре да останат анонимни и то е в техен интерес - този, от когото чух "Хайде до дъно, булката не може ли да гълта" трябва само да се радва, че не знам как се казва, иначе с кеф бих го споменала.
Мога да покажа видео с водещата, която работи с мен. Ако е до количество, поне 20 момчета знам, който имат средно по 40-50 сватби на сезон, което е най-показателно за мен.
На моите срещи булките попълват въпросник какво искат от мен или водещата. Ако искат подвиквания и тъпи вицове, ги получават. Ако не искат, дори не си вадя микрофона. Всички получават сценарий с точните думи които ще чуят на тържеството си, подписват се отдолу на всеки лист, както и на договор. Имали сме двойка, с която правихме 7 срещи, местихме запетайки, абзаци, докато й "прозвучи", както трябва. Така трябва да бъде, според мен. Няма сватба със сватба еднакви.

# 154
То е ясно, че ще се предпочетат младоженци склонни да дадат 2 бона за осветление. Ама това не значи, че е ок да караш хората да се чувстват като бедняци с евтини сватби. Същото се е споделяло като отношение и за булчински магазини за рокли (из групите във фейсбук). Директно те пъдят от вратата защото не си целия във Версаче. Предпочитам, както усмивка писа, да ангажирам някой, който не гледа на мен и мъжа ми като на поредната кредитна карта. Защото наемането на който и да е професионалист не опира само до пари.

П.п - много по- подходящ (за мен) би бил отговор като "за съжаление, с вашия бюджет няма да мога да направя сватбата подобаващо и на максималното ниво, което предлагам, от което нито вие ще сте доволни, нито аз".
Не е толкоз трудно предполагам...

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 14:48 от Juicy Pigeon

# 155
  • София
То е ясно, че ще се предпочетат младоженци склонни да дадат 2 бона за осветление. Ама това не значи, че е ок да караш хората да се чувстват като бедняци с евтини сватби. Същото се е споделяло като отношение и за булчински магазини за рокли (из групите във фейсбук). Директно те пъдят от вратата защото не си целия във Версаче. Предпочитам, както усмивка писа, да ангажирам някой, който не гледа на мен и мъжа ми като на поредната кредитна карта. Защото наемането на който и да е професионалист не опира само до пари.
Ключа на тая професия, а и не само, е да се отнасяш с всички клиенти по един начин. Няма малък и голям клиент. От най-евтината ми сватба са излизали четири други, плюс кръщенета и детски партита. Случвало ми се е да работя по огромен концерт на Назарет в Русе, и да тръгна посреднощ за детско парти за 50лв в София сутринта. Не знаеш кой е срещу теб, затова професионализма е всички да са равни
Лошото е, че идва един момент на главозамайване. При мен не се е идвал досега, дано не дойде

# 156
  • София
Аз съм на мнение, че за всеки влак си има пътници. Много зависи какво предпочитат младоженците и какви са гостите. Била съм на сватба, на която чак след като прозвуча Миле Китич, сватбата "тръгна". На друга сватба пък нямаше нито чалга, нито фолклор и беше супер. Повечето от DJ-те, които споменавате, са написали какво пускат и какво не.
Отделно съм чувала, че някои DJ-и имат максимален брой участия в "Акорд" за сезон. Ако не се лъжа, мълвата е, че точно Bedros нещо не се спогажда с управителя на "Акорд" и избягва ангажименти в този ресторант.

Иначе съм съгласна, че каквато и да е причината, тя трябва да бъде казана на клиента.

В интерес на истината нашите младоженци имаха леки спънки само с избора на фирма за украса т.е. не попаднаха от първия път на тяхната фирма. Иначе навсякъде са получили добро отношение.

едит: Сетих се за Bridal Fashion. Там наистина не се чувствахме добре приети с булката (аз обикалях с нея) и не се върнахме втори път.

# 157
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Бях булка тази година и използвахме услугите на DJ Bedros - останахме много доволни, както от отношението преди сватбата така и по време на самата сватба и нейното водене.
Като цяло срещата протече с анкета какво точно искаме и си представяме, той ни даде и много свежи идеи и съвети от предишни сватби, което си беше полезно. Беше много мил и отзивчив. Наистина в началото комуникацията с него беше трудна, не отговаряше много- много във Фейсбук, а и по телефона.... Simple Smile Но пък накрая всичко се получи супер.
Успех! Simple Smile

# 158
Момичета имам фризьорка вече. Преди малко ми направи пробната прическа, много съм доволна. Качвам малко снимки ако искате да видите.

Скрит текст:

# 159
  • София
Juicy Pigeon, супер е! И аз мисля за рошав кок със плитка Blush

При мен новото е ,че от вчера официално си отложихме тържеството за септември (подписа си ни остава другия месец Simple Smile) Наистина е по-разумния вариант.
Сега прозвънявам всички ангажирани, за щастие всички са свободни за новата дата. Единствено само ДЖ оставих за последно на ММ, че не искам да се разочаровам :/ 

Интересно е че всички се очудиха, защото се пада вторник, ама такъв ни е късмета с ресторанта, и все пак си е почивен ден де Smiley

# 160
Ние пък решихме да се върнеме на старата ни дата 25 Юли,предвит последните новини за носенето на маски на закрито в ресторант.Обадих се на всички ангажирани да им кажа че си оставаме за тази година.Вчера бях в Бургас по работа,седнахме да обядваме в един ресторант(вътре).Направими впечатление че имаше две маси с по 10/15 човека на всяка.Бяха явно колеги защото групата беше дошла заедно и помоли персонала да им съберат две маси.Та погледах си ги аз и си казах щом те могат да седнат заедно,и аз мога да си направя сватбата 😄

# 161
Скоро имам рожден ден и прозвънях няколко заведения в София. Повечето не искаха да събират 10 човека на една маса, някои казаха, че не могат, защото вече имат 1-2 резервации за по-големи групи и ако приемат още ще е проблем. Май няма нова заповед за повече хора на една маса, което значи, че важи старата - до 4-ма души. Естествено това е към днешна дата. След 14 юни може да има още разхлабване на мерките. За сега дискотеките са затворени, за да не се събират много хора на едно място, а една сватба си е малка дискотека на дансинга. Според мен юни ще е труден за сватби, защото все още не сме се разминали с вируса.

# 162
  • София
Бойко Борисов обяви, че след 15 юни падат всички ограничения, само социалните остават. За мен това означава, че след 15 юни сватби ще може да име, може би първите 1-2 седмици да опипват почвата, но юлските ще си ги има. Разбира се, ако не се заразят много хора отново.

# 163
Здравейте момичета 👰

Според мен всичко ще е наред и ще си имаме сватбите и ще са такива за каквито сме си мечтали.
Аз имам проблем.. О, Боже този проблем е от ден първи от както се занимавам с организацията на така мечтаната сватба от мен. Майка ми ми се сърди зверски, не ме е виждала от както сме се прибрали. Разбира се под карантина сме, но може да дойде пред блока да ме види, както и да е . На кратко, сърди се и иска да си отменим сватбата, за да са 6 месеца след смъртта на баба. Аз не вярвам в тези стари поверия и ММ също, и приятелите ни, и кумувете ни и като цяло всички освен тя. Какво да правим? Помощ!! Вече не ми издържат нервите .... Казала е на баща ми ( вторият ми баща), че нямало да дойде на сватбата. Да сме я отложили за Ноември. ММ каза няма смисъл да я отлагаме с два месеца . Или сватба или нищо каза той. А, сега де ?!  

Хубава вечер 🌸

# 164
Здравейте момичета 👰

Според мен всичко ще е наред и ще си имаме сватбите и ще са такива за каквито сме си мечтали.
Аз имам проблем.. О, Боже този проблем е от ден първи от както се занимавам с организацията на така мечтаната сватба от мен. Майка ми ми се сърди зверски, не ме е виждала от както сме се прибрали. Разбира се под карантина сме, но може да дойде пред блока да ме види, както и да е . На кратко, сърди се и иска да си отменим сватбата, за да са 6 месеца след смъртта на баба. Аз не вярвам в тези стари поверия и ММ също, и приятелите ни, и кумувете ни и като цяло всички освен тя. Какво да правим? Помощ!! Вече не ми издържат нервите .... Казала е на баща ми ( вторият ми баща), че нямало да дойде на сватбата. Да сме я отложили за Ноември. ММ каза няма смисъл да я отлагаме с два месеца . Или сватба или нищо каза той. А, сега де ?!  

Хубава вечер 🌸

Не знам какво да ти кажа. От моята майка знам, че “Една майка не може да се сърди”, но хора всякакви.
Инатливо ли е? Според теб наистина ли не би дошла на сватбата ти? Има ли си тя някой близък, който то да помолиш да поговори с нея, защото до колкото разбирам с теб не иска да се вижда.
Може би все още и е болно ..

Общи условия

Активация на акаунт