Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 41 407
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Точно, защото е за идеи и аз дадох алтернативно предложение. Simple Smile

Във връзка с този обичай да се пусне нещо някъде може да се засадят дръвчетата, цветя, да се духат големи сапунени мехури, пускане на плаващи цветя, ако има къде.

# 181
Това със сапунените мехури е много хубава идея. Бяхме на сватба, където всеки полущаваше малка епруветка с разтвор и се получи много красиво.
За гълъбите някъде бях чела, че са питомни и не знаят как да се грижат за себе си каъо ги пуснеш на свобода и умират/нещо ги изяжда. Не знаех, че има и тренирани, които се връщат. Ако се връщат, би било красиво, да.
В Пинтерест бях гледала, че може да се направи малка масичка със снимки на близки хора, които не са с нас в този ден, нещо като олтар и запалена свещ. За мен обаче това би донесло много тъга не само на нас, а и на гостите. Не съм убедена дали е подходящо за празненство.

# 182
Това със сапунените мехури е много хубава идея. Бяхме на сватба, където всеки полущаваше малка епруветка с разтвор и се получи много красиво.
Да, и ние. При нас епруветките бяха във форма на чаша шампанско - много сладурски!  Правихме балончета от 2те страни на алеята, докато младоженците излизаха от църквата. Разкошно е... докато не ти влезе сапунен балон в окото. Аз не бях важна в случая и не беше фатално, но ако бях булката, с грим за 100 и кусур лева и ме снимаха в този момент, щеше да е по-проблематично. Joy

Усмивка, това със засаждането на неща е жестока идея! Да не дава Господ, да трябва на някого в този контекст, разбира се!
Като нейна вариация, тези дни мислех за букетите от гостите и реших да си поискам точно семена.

# 183
Здравейте, предстои ми да бъда булка, надявам се Simple Smile Имам питане към тези, на които е минала или им предстои сега сватба с гости от рисковите държави в ЕС. Как стоят нещата с карантина? И какви са изискванията за закритите ресторанти като брой гости, разстояние и др. Ако някой има прясна информация, ще съм много благодарна!

# 184
С годеника ми обмисляме като вариант юли следващото лято да включим граждански брак, но предпочитаме това са стане на морето.
Може ли да предложите градчета около Бургас, пък и не само, където можем да сключим брак на плаж, но да не е бутафорно подписване.
 Мислим да сме няколко човека, без гости и стандартни тържества, само най-скъпите ни хора.
Ще се почерпим вечерта в някои ресторант и евентуално може да наемем и фотограф да заснеме подписването.
За сега се отказваме от варианта стандартна сватба в града  ни с много гости поради ред обстоятелства и решихме само да подпишем.

# 185
С годеника ми обмисляме като вариант юли следващото лято да включим граждански брак, но предпочитаме това са стане на морето.
Може ли да предложите градчета около Бургас, пък и не само, където можем да сключим брак на плаж, но да не е бутафорно подписване.
 Мислим да сме няколко човека, без гости и стандартни тържества, само най-скъпите ни хора.
Ще се почерпим вечерта в някои ресторант и евентуално може да наемем и фотограф да заснеме подписването.
За сега се отказваме от варианта стандартна сватба в града  ни с много гости поради ред обстоятелства и решихме само да подпишем.

Най-красивото място около Бургас, за което се сещам, е старият град на Несебър. Според мен биха се получили много ефектни снимки, а и мястото е с много хубава атмосфера. Simple Smile Ресторанти с хубава гледка към морето също има много. Ние също сме обмисляли този вариант, но ми се струва, че е подходящо по-скоро точно за малка интимна сватба.

# 186
Благодаря, а някоя от вас знае ли дали има възможност за изнесен "истински" ритуал в Несебър на някои от плажовете?

# 187
Благодаря, а някоя от вас знае ли дали има възможност за изнесен "истински" ритуал в Несебър на някои от плажовете?

Лятото съм на сватба на Влас, рутуалът ще е изнесен. В община Несебър са реални изнесените ритуали Simple Smile

# 188
Всички изнесени ритуали извън София могат да бъдат реални. Само в столицата се правят на важни незнайно защо. Може би е някакъв комплекс за малоценност. Пък и как иначе да вземат 63 лв за пълна програма, включваща механична музика, право на личен фотограф и две книжки за сватбата, които помислих, че са като комплимент, а то всъщност си ги плащаш.

# 189
Не мисля, че е заради парите. Изнасянето на книгата доколкото съм чувала по други градове варира от 250 до 400лв, което е дооста повече от това, което плащаме да цапаме ритуалните зали. Уж било за да не се открадне книгата, ама то по тази логика и в другите градове може да се открадне.

# 190
  • София
Аз пък някъде бях чела, може би в блога на Митев, че всъщност нищо не се изнасяло(за София).
Подписваме се на лист, който след това се вкарва във въпросната книга.
И да, правят се интересни според мен Rolling Eyes

Аз така или иначе ще си платя за изнесен ритуал, но за украсата и тн, за общината нищичко.
Нашият ще е "бутафорен" Grinning

Искам да ви попитам, някоя от вас дали има информация за Парк Врана, да може да бъде "отворен" за фотосесия през седмицата? Във сайта им е посочено, че се заплаща 120лв и че е задължително да се извърши в неработени часове. Дали важи и през седмицата обаче, тъй като те отварят врати само в събота и неделя?

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 12:45 от Hara_8

# 191
Всяка община е различна. Например, където ние искаме да имаме изнесен ритуал е 100-120лв. и ще си е реален, а във В. Търново е двойно повече. Много ми е странно, как може по-другите общини да може да се изнася книгата, а  пък София не може...

# 192
Hara : за парка Врана и ние ще сме там.Доколкото разбрах се плаща само 120лв .За през седмицата трябва да си ги питаш.Ние ще се снимаме между ритуалите в деня на сватбата (събота).А пък вече сватбената фотосесия решихме да ни е на морето,вместо в киноцентъра.

# 193
  • София
Да, ние ще се свържем с тях. Просто след като сватбата се отложи за септември, новата дата се пада във вторник.
Не знам дали изобщо ще позволят и исках да знам дали някоя се е сблъсквала Grinning
За щастие можем да се направим църковен брак през седмицата.

# 194
Мислили ли сте да правите фотосесия и вътре в двореца? Малко скъпичко ми се струва 240лв до колкото разбрах, за да влезем. Пък и дали можеш навсякъде да влизаш или само в 2-3 стаи...

Между другото във Варна дворец Евксиноград е много красив. Виждала съм го само на снимки. Врана до колкото знам с размерите и вида си минава към тип кралска резиденция май.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 13:32 от usmvka

Общи условия

Активация на акаунт