Сватба, булките на 2020 г. и 2021 г., тема 5

• 40 966
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Ехе , е то и аз съм от  този край . И ние ходим на Огоста , от към Благово и Долно Церовене . А за тортата , не че няма да взема или ще взема каквато кажеш , но ми е интересно какви са вкусовете на хората . Аз например харесвам портокалова с ягоди , блата се  потапя във фреш портокал и става супер  лека и вкусна. Но има хора , който искат шоколад и шоколад и пак шоколад . Иска ми се да се хареса на повечето хора , ясно ми е , че няма да се хареса всичко на всички , ще има претенции и косури. Иначе момичето от Дидис каза че повечето пъти се поръчва сметанова , а нас на най - много ни хареса морковена .

# 481
Ние се спряхме на червено кадифе, защото беше най- неутрална като вкус. Рафаело беше другия вариант, който и двамата харесахме. Другите вкусове пак не са лоши, но някои ни идваха малко по- сладки или пък по- нестандартни, които може да не се харесат на всеки. Или аз харесам една, той не, като с плодова пита- на мен много ми допадна, на него не. Той пък хареса френска селска, на мен ми киселееше сметаната повече.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:14 от Juicy Pigeon

# 482
Здравейте момичета👰

Много от гостите от страна на майка ми са се отказали заради Covid 19 така,че ще видим какво ще правим и кой друг ще каним. Има време, де. Като заговорихте за торти туко що свърших работа и минах през 100 Грама сладки да взема две тортички да пробвам от от тези, които не бях та да си избереме по лесно. Не ми се ходи по дегустации и глупости. Питах колко време преди сватбата да поръчаме, момичето каза една седмица.В събота ще се виждаме с фотографа Жоро Манолов. Добре, че беше Рапунцел да ми напомни. 🙈😘 Другата седмица ще говорим и с водещата. Та ще имам да разказвам.

🌸

# 483
Относно ограниченията, ако остане да се допуска само 50%от капацитета, вие какво ще направите? Ще отлагат ли или не? Ако Не, как се казва това на гостите, немога да си го представя "ами сватба ще има, ама вие вече не сте поканени" ужасна ситуация..

# 484
Обикновено ресторантите, които организират сватби са с доста голям капацитет, за това, че тези 50% не са проблем. Просто ще трябва да бъдат по-разредени.

# 485
Ами при нас се оказва проблем, защото капацитета на залата е 130 души, а ние сме 120 Grinning

# 486
  • София
Относно ограниченията, ако остане да се допуска само 50%от капацитета, вие какво ще направите? Ще отлагат ли или не? Ако Не, как се казва това на гостите, немога да си го представя "ами сватба ще има, ама вие вече не сте поканени" ужасна ситуация..
Това не мисля, че е удачен вариант. Не бих ги направила в никакъв случай. Бих търсила вариант за смяна на ресторанта или датата, ако не може да ми побере гостите. Поне в момента много дати се освобождават и човек може да намери ново място.

Нашето място е огромно, май за 500 човека се води, а ние дори по първия списък бяхме 130.

# 487
Греда. Бих сменила дата, ресторант, но да решавам кои гости са по-маловажни от други - НЕ. Щом сме ги поканили, значи всички са важни. Търся други варианти, но не и орязване на гостите. Ако сами преценят да не дойдат, е друго.

# 488
Нас 50% капацитет пак ни устройват. Ако обаче бяхме 120 както по списък, щях да я отменя. Не е хубаво да кажеш на половината гости да не идват, доста грубо и неуважително ми се струва.

# 489
Именно,ужасно грубо би било. Аз и сега бих сменила мястото, но капарото няма кой да ги върне, та дори и при фосмажорни обстоятелства.

# 490
  • София
Не знам колко ви е капарото, но колкото и да е, бих сменила датата, ако е 5000 лв примерно или ресторанта, ако е 2000 лв. Пари се изкарват, но приятели не се печелят лесно. Всеки би се обидил, че не е в А листата.
Ако сменям ресторанта, бих договаря Ла поне за част от капарото да се оползотвори за друга дата, може и зимата, делничен ден, примерно за рожден ден, кръщене или ако е с хотелска част, за нощувки. Повечето собственици са склонни на такива отстъпки. Ако сте любезни и с малко тактика не да се карате, а да обяснявате колко съжалявате за това, че няма да сте там, колко е прекрасно мястото, ще имате по-голям успех.

Стискам палци да не се налага и да отпаднат всички мерки, никак не ми се иска да сме с маски и част от хората да не могат да влязат в ритуалната зала.

# 491
Това с ритуалните зали и църквите наистина е доста неприятно. Особено след като се изръсиш за грим и сложиш отгоре му маска... Пък за снимките да не говорим Grinning  Оказа се, че май само в Красно село е по- строго отношението и искат всички да са с маски. В понеделник ще си носим документите там, ако има някакви промени ще ви кажа, но се съмнявам. Докато трае пустата епидемична обстановка не вярвам нещо да се промени.

# 492
  • Wonderland
Цвете, ние пък вчера се срещнахме с него и май го харесахме 🙈

Момичета, за тези, които работят с агенция по декорацията - коя избрахте? 100% и преди е питано, но съм на тази вълна и ми е любопитно.

# 493
  • София
Март си правихме среща и три от момичетата бяхме с Алекса, но ничия сватба не е минала още, така че впечатления не мога да дам от крайния резултат, а това е най-важното, че някои едно обещават на снимки, пък после друго излиза.

# 494
Това с ритуалните зали и църквите наистина е доста неприятно. Особено след като се изръсиш за грим и сложиш отгоре му маска... Пък за снимките да не говорим Grinning  Оказа се, че май само в Красно село е по- строго отношението и искат всички да са с маски. В понеделник ще си носим документите там, ако има някакви промени ще ви кажа, но се съмнявам. Докато трае пустата епидемична обстановка не вярвам нещо да се промени.

Утре подписваме в Оборище и ни предупредиха всички да са с маски ( до 10 човека общо ) когато носих документите във вторник.

Общи условия

Активация на акаунт