Права върху наследство

• 3 814
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
В реалния живот 99% от жените ще постъпят като майка ти, останалият 1% ще пишат в темата, че ще оставят мъжа си сам да решава и няма да му се месят.

# 46
Не знам колко пъти прочетох “меси” и не знам защо се ползва като синоним на обсъждане, мнение и гледна точка.
Има право, няма право. Егати животът семеен, бе!

# 47
  • Варна
Въпросът беше за юридическата страна, не за емоционалната. Аз не разбирам хора, които наричат сестри и братя- друго семейство. Това е кръвна връзка, брачната не винаги е сигурна. Именно затова, юридически наследството е само за един. При справка за наследени имоти и дялове от баща ми, помолиха съпруга да изчака отвън.
Виждала съм доста измамени. Половинките им ги манипулират да продадат наследствени имоти или да купят нов, общ имот. След това им бият шута.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 14:50 от Viviana91

# 48
  • София
И кръвната не е сигурна. И много често точно заради имоти.

# 49
  • Най-красивата страна
Нищо сигурно няма.
Колко случаи има ,когато братя и сестри се изпокарват и дори се съдят за имоти и не се поглеждат повече.
Защото всеки дърпал чергата към себе си.
И тук във форума сме чели за такива проблеми.

Естествено майката и бащата гледат първо интереса на децата си.
Не на брат,сестра ,племенници.

# 50
След като сестрите са решили да се грижат съвместно за имотите, те двете са хората, които вземат решението за тях. Мъжете се изключват от тази картинка.
Аз лично не бих се хванала на такова хоро
, именно защото на практика винаги има и други хора, които се опитват да се месят в съсобствените имоти.

Това е и моето мнение.

----------

С мм сме единствени деца, но всеки разполага с имотите си както намери за добре. На уведомителен режим сме по този въпрос - реших това, смятам еди какво си и т.н.

# 51
Има една приказка, много вярна според мен - чисти сметки, добри приятели. Няма лошо сестрите да се разбират, обаче при такива имотни отношения каквито панаири стават по-късно, не е истина. Намесени са външни хора, каквито са мъжете им, намесени са техните деца и след години може да стане пълно мазало. Най-дорбе е да си разделят имотите по някакъв начин да няма ощетени, и нека да си продължават добрите отношения.

# 52
И аз съм на мнение, че сестрите трябва да си разделят имотите, за да няма проблеми след време за наследниците им.
С мъжа ми нямаме брак, но имаме общи деца. Той има наследствена къща, за която сам си решава, но се съветва с мен, помагала съм му и с труд за къщата. Родителите ми преди време решиха да разделят имотите докато са живи, попитаха ме съгласна ли съм с решението им, аз го обсъдих с ММ, той си каза мнението, но решението беше мое. Всеки си решава сам за наследените имоти, другият си казва мнението, обсъждаме го, в крайна сметка живеем заедно, но последната дума принадлежи на собственика, според нас така е редно.

# 53
  • София
Въпросът беше за юридическата страна, не за емоционалната. Аз не разбирам хора, които наричат сестри и братя- друго семейство. Това е кръвна връзка, брачната не винаги е сигурна. Именно затова, юридически наследството е само за един. При справка за наследени имоти и дялове от баща ми, помолиха съпруга да изчака отвън.
Виждала съм доста измамени. Половинките им ги манипулират да продадат наследствени имоти или да купят нов, общ имот. След това им бият шута.

В моя случай бащата лиши децата си от семейно жилище в полза на сестра си. В момента тя има четири апартамента, а децата му живеят на квартира. Това е пример за човек, който смята, че сестрата е семейство, а не жената и децата - пример за някакви изродени отношения.
В случая няма значение колко труд и ресурси е вложила жената на мъжа в семейното жилище, той просто лиши нея и децата си като дари жилището на сестра си и остави жена си и децата си без абсолютно нищо след развода.
И го направи доста чисто, с дарение, за да не може тя да претендира за част за децата си.
P.S. Децата са от него.

# 54
Вероятно единият от двамата е бил на твърда позиция, че партньорът няма право да се “меси”, или кой знае какви точно са им семейните отношения. Примерът ти не е в подкрепа на това колко са изкривени отношенията между брат и сестра Simple Smile

# 55
Или не е било семейно жилище, или не е било дарение, или нещо друго. Нещо е объркано в горния пример.

# 56
  • Най-красивата страна
Много добър пример даде жената.
И нейния пример не е изключение.
 Чувала  за подобни ситуации.
Естествено това не са нормални отношения между братя и сестри,но се случват такива неща...

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 08:16 от -veni-

# 57
Семейно жилище не може да се дари току- така. Нещо куца в горния пример. Ако аз съм единствен собственик или съм получила наследство мога да го даря на когото си искам според моите си съображения. И това не е показател за извратени взаимоотношения сестра- брат.

# 58
  • София
Вероятно се касае за наследствено жилище на мъжа, който не е искал след развода си да има общо със семейството си.
Всякакви случаи има. От практиката познавам подобен случай. Мъжът постъпи изключително глупаво от незнание, че наследствените имоти не се делят. Точно при развода, за да не претендират жената и децата за нищо, той прехвърли всичко свое на името на сестра си. Уж временно. С уговорката известно време след това тя да му върне част от имотите, а други да му наплати. С устна уговорка. Е, той пи една студена вода, защото сестра му го измами. Мисля, че я съди после, но ставаше дума за отказ от наследство по законен ред и той остана буквално на улицата.

# 59
  • София
Семейно жилище не може да се дари току- така. Нещо куца в горния пример. Ако аз съм единствен собственик или съм получила наследство мога да го даря на когото си искам според моите си съображения. И това не е показател за извратени взаимоотношения сестра- брат.

Предполагам, че Вие знаете повече за дарението, отколкото аз, така че няма да споря. 😀

Общи условия

Активация на акаунт