Права върху наследство

• 3 864
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Модератор е преименувал темата ми. За юридическо право ми е ясно, интересни ми бяха мненията ви от чисто човешка гледна точка. А какво мислите по втория въпрос: Кога приемате даден човек за част от семейството?

От чисто човешка гледна точка отговорът в същия. Нямат право да се месят и вземат решения за тези имоти, въпреки че са част от семейството. Това че са част от семейството, не им дава такова човешко/морално право. Иначе си ги смятай като част от семейството когато искаш.
Това е и моето мнение. С мъжа ми сме създали собствено семейство, но това не му дава право да се меси в личните ми решения. Наследствените ми имоти са част от тези лични решения.

# 31
Интересно, утре като почнете ремонти и преобзавеждане на наследените жилища, тези мъже без право на мнение ще участват ли с труд и пари, или само вие с ваши лични средства?

# 32
  • София
Ако доходите от тези имоти влизат в общия бюджет, ще участва. В противен случай – не. Фактът, че съм омъжена, не означава, че съм под запрещение.

# 33
А кой е казал, че ако мъжът има право да си каже  мнението по даден въпрос, то значи жената е под запрещение?

# 34
Абе, мъжът няма право никъде да се меси, особено в чуждите работи, собствености, де, обаче е длъжен да участва с вложения😂
Колкото до отделните семейства - 5-10-20 години, няма значение. Днес ги има, утре - не. Една изневяра и айде 😃 Остават ти пак децата и най-близките роднини Wink

# 35
  • София
А кой е казал, че ако мъжът има право да си каже  мнението по даден въпрос, то значи жената е под запрещение?
Аз.
И говоря конкретно за въпрос отн. наследствен имот.

# 36
Аха, значи предстои подялба на имоти, които ще носят приходи на семейството, но мъжът няма право на мнение по въпроса, обаче после ще е длъжен да участва с труд и пари. Ясно.

# 37
  • София
Аха, значи предстои подялба на имоти, които ще носят приходи на семейството, но мъжът няма право на мнение по въпроса, обаче после ще е длъжен да участва с труд и пари. Ясно.
Ако ще се възползва от тези приходи – да. Разбира се, може да се откаже от тях. Винаги има избор.

П.П. Ах, тези уточняващи и доуточняващи въпроси... Пишеш на чист български, но винаги се намира някой неразбрал и започва: "Значи, ако правиш така, той ще прави иначе, а ако ти правиш иначе, той ще прави нещо трето"...
Ако и сега, след толкова уточннения, има все още нещо неясно...

# 38
Ами като се изразяваш неясно, се налага да дообясняваш. И пак добре, че си дописа и допълни горния пост след лаконичното "да", защото бях тръгнала да пиша,  че авторката пита за нормални семейства с равноправни членове, а не за такива с мъже под чехъл и безгласни букви. И пак аз щях да изляза недоразбралата.

# 39
  • София
Ами като се изразяваш неясно, се налага да дообясняваш. И пак добре, че си дописа и допълни горния пост след лаконичното "да", защото бях тръгнала да пиша,  че авторката пита за нормални семейства с равноправни членове, а не за такива с мъже под чехъл и безгласни букви. И пак аз щях да изляза недоразбралата.
Отново прочетох постовете на авторката. Никъде не е писала дали става въпрос за мъже под или извън чехъл, нито за жени, козируващи или не на мъжете си. Уточнила е единствено юридическия им статус. Вярвам, че авторката е в състояние да напише нещо, ако иска. Нека всеки да говори от свое име.
За мен – аз също през цялото време говоря за равноправни отношение между мъжа и жената в едно семейство.

# 40
Като се зададе въпрос във форума, се подразбира, че става въпрос за поведението на масата нормални хора, а не за всякакви изключения. Няма нужда да се подчертава изрично.
Аз също прочетох назад, задала съм ти лично само един доуточняващ въпрос, което очевидно те дразни. Не знам как общуваш в реала, но ако форумът те натоварва, свободна си да си починеш и да не киселееш навсякъде.

# 41
  • София
Ами то не би трябвало и да уточнявам, че в тема за наследствени имоти говоря за наследствени имоти, но ето, че пишеш " И пак добре, че си дописа и допълни горния пост след лаконичното "да",...".

# 42
  • София
Мъжете са бял кахър с това неоправено наследство. Залагате бомба със закъснител, която може да вкара децата ви в приключение. Защото тогава няма да са 2 сестри+ мъжете им, а поне два пъти по толкова, не се знае колко близки и накъде ще ги прати животът.
Майка ми дели земи преди години с братовчеди и чичовци, ми приключение си беше. Едните искат всичко, другите не ги интересува, цирк.

# 43
Подобни имотни отношения са бомба със закъснител. Въпрос на време е да изгърми. Дали между самите сестри или И между половините им, но жертви ще има.

# 44
Майка ми също смяташе,че не е редно да се меси в решенията на баща ми,когато се отнася до наследствените му имоти.
Да,ама когато научи,че баща ми мисли да отстъпи дела си от двуетажна  къща-300кв.м. в София на брат си,защото ние имаме достатъчно  имоти,ами намеси се и още как.

Тя като майка гледаше интереса на децата си.Намеси се между двамата братя.

Успя да  убеди баща ми да запази имота за нас.

В подобна ситуация вие как ще реагирате?

Мъжът ми също беше в подобна ситуация с брат си.Брат му искаше ММ да отстъпи дела си на племенницата ми.
Да,ама ние също имаме дете.
Братя са ,уважават се,но в тази ситуация всеки мисли първо за своето дете.
Защото това са две различни семейства.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 14:34 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт