Има ли такива, които пишат?

• 15 785
  • 185
  •   1
Отговори
# 180
В известна степен liternet.bg беше подобен портал, но не изцяло отворен тъй като се минаваше през базова редакторска оценка. Т.е ако нямаш общ правопис и пр... и нямаш нерви за чакане, не е добре. Издържаха се доста години. Там гл. редактор почина и бяха замръзнали нещата, но идващите след него промени изглеждат добра идея.
Директен самиздат в хартиено тяло има примерно в izdavam.com и пр. портали. Но там пък се работи с цяла книга и печат на хартия като и коректори редактори са изключително зле подготвени. Самиздат с удобно публикуване на парчета от текстове ежедневно - и лесно четене абонамент и пр. тип watpad или litnet още няма. За съжаление.

# 181
В известна степен liternet.bg беше подобен портал, но не изцяло отворен тъй като се минаваше през базова редакторска оценка. Т.е ако нямаш общ правопис и пр... и нямаш нерви за чакане, не е добре. Издържаха се доста години. Там гл. редактор почина и бяха замръзнали нещата, но идващите след него промени изглеждат добра идея.
Директен самиздат в хартиено тяло има примерно в izdavam.com и пр. портали. Но там пък се работи с цяла книга и печат на хартия като и коректори редактори са изключително зле подготвени. Самиздат с удобно публикуване на парчета от текстове ежедневно - и лесно четене абонамент и пр. тип watpad или litnet още няма. За съжаление.
Литнет наистина беше много удобен. Хубавото беше, че там можеха да публикуват чужденци и да получават заплащането си. Сега... ще видим какво ще реши новия собственик и дали другите - Литмаркет, АвторТудей и най-новия ЛитГород, няма да се окажат по-подходящо място.

# 182
.... Сега... ще видим какво ще реши новия собственик и дали другите - Литмаркет, АвторТудей и най-новия ЛитГород, няма да се окажат по-подходящо място.
В момента нито едно от тези май не работи извън страната. А самият литнет твърди, че минава само и единствено на международен пазар... Ама по друг начин... Хех.
Ама да не е като да има особен избор човек за четене и писане. В България или четеш това, което друг ти е избрал, или не четеш Simple Smile.

# 183
.... Сега... ще видим какво ще реши новия собственик и дали другите - Литмаркет, АвторТудей и най-новия ЛитГород, няма да се окажат по-подходящо място.
В момента нито едно от тези май не работи извън страната. А самият литнет твърди, че минава само и единствено на международен пазар... Ама по друг начин... Хех.
Ама да не е като да има особен избор човек за четене и писане. В България или четеш това, което друг ти е избрал, или не четеш Simple Smile.
Купения от руснак дял на Литнет все още приема плащане извън Русия, но ще видим докога. Международната секция - украинската, испанската и английската винаги са били слабочитаеми. Впрочем курсът при превалутиране е направо убийствен. Иначе избор на място за четене винаги има - сенчестите сайтове. Стига книжката да е завършена, до месец или два се появява напълно безплатно и свободно.

# 184
Ok все нещо ще излезе, надявам се, а и сянката си е сянка, вярно Simple Smile.
А по този повод някакви готини курсове да знаете? Имам предвид курсове за писане и пр., не много дълги, не елементарни, но не и снобски, положителни и по-скоро летни Simple Smile.

# 185
Ok все нещо ще излезе, надявам се, а и сянката си е сянка, вярно Simple Smile.
А по този повод някакви готини курсове да знаете? Имам предвид курсове за писане и пр., не много дълги, не елементарни, но не и снобски, положителни и по-скоро летни Simple Smile.
Ами.. аз когато започнах да пиша преди няколко години, преценявах как Крайтън, Каслър, Сандерсън, Маас и Клеър структурират произведенията си, изработват характерите, предпоставките на историите, интригата, завръзката. Отделно по фендомите и личните сайтове, самите автори понякога обясняват неща от кухнята на писането... Реално не зная хубави курсове, защото не са ми трябвали - писането при мен е за разтоварване от стреса, а не дейност, от която искам да печеля. Онлайн съм виждала, но честно казано не са ми допадали.
Относно "портфейла" на Литнет - първоначално баланса трябваше да е конвертиран от евро в рубли до 8 юни, но после нещо се замълча, обявиха че на 16 юни ще има видеоконференция с Борис Макаренков - новия собственик на руската част на Литнет и отложиха превалутирането до след нея. Съмнява ме, да стане нещо добро. Най-вероятно сумата в евро в портфейла ще изгори и ще се приемат само директни плащания с карта извън Русия, ако запазят кипърското представителство като един вид задграничен посредник. То и Изумрудения град споменаваше  за някаква такава врътка, но все още там няма нищо.
Виждам, че вие също имате регистрация в Литнет. Не знаех, че има и други българки редовно четящи или пишещи там.

Общи условия

Активация на акаунт