РУСКИ филми и сериали - тема 18

• 68 407
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • AMS

Изгледах Чернобыль (2020) на Данила Козловский.
Не съм гледала другите продукции, а само съм чела за тях.
Знам колко беше нашумяла американската, но се въздържах.
Тази световна анти руска кампания в мен предизвиква обратен ефект.
Данила  е обсъждал темата със създателите,
още преди да се появи американската продукция.
Ясно им заявява, че ще прави такъв филм.
В интервютата говори за трудностите при заснемането по време и на пандемията.
Получава разрешение да снима в истинска закрита атомна централа.
Въпреки всички препятствия, несгоди, жертви и лишенията в личен план,
се е получил невероятен филм.
Не е скрил и премълчал нищо от политическа гледна точка.
Невероятен каст. Преди да видя филма имах опасения,
че историята с Оксана Акиньшина ще ме напрегне, но се получи точно обратното.
Данила си е остави душата във филма.
Признавам си, че съм пристрастна към него.
Харесвам филмите му и невероятният хъс, с който не спира да работи.

Благодаря за предложенията!!!
Сега тръгвам към >>>

Мосгаз. Дело № 8: Западня (2021)

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 20:21 от * Diva *

# 586
  • София
Ето линк към филма: https://filmi7.com/filmi/56175-chernobyl-chernobil-2021.html
Някой питаше от къде може да си го свали. Тук може да се гледа онлайн.

# 587
# 588
Може би много хора са го гледали, но все пак да кажа за тези, които не са: по БНТ2 дават "ВАНГЕЛИЯ".
Всяка делнична вечер от 20.30 ч.

Сценарий: Владимир Сотников, Татяна Сотникова
Режисьор: Сергей Борчуков

В ролите: Елена Яковлева, Ирина Рахманова, Наталия Николаева, Даша Отрошко, Кристина Пакарина, Карина Андоленко, Светлана Кожемякина, Валентина Ананьина, Евгений Князев, Антон Макарский, Александра Платонова, Кристина Брикова, Яна Еремеева, Кристина Мещерякова, Сергей Медведев, Даниил Белий, Кирсан Илюмжинов, Таисия Вилкова, Любомир Нейков и др.

Скрит текст:
Феноменът на ХХ век !

Лишена от зрение, Ванга вижда в бъдещето - нейните пророчества стигат в наши дни и продължават. Въпросът е как да се свърже паметта за изреченото от нея, преди събитията да ни застигнат или това ще роди друг феномен...

Фатализъм, кармичност и асоциации със събития в съвременността съпътстват създаването на сериала, в който Русия открива знаци за своята съдба. Оспорван от едни и толериран от други, "Вангелия" пресъздава живота на известната в цял свят българска пророчица и лечителка Вангелия Гущерова - от раждането й през 1911г. до смъртта и шест години по-късно - до 2002. Способностите на една силна и мъдра жена са загадката на ХХ век и около нея постоянно витаят легенди.

"В Ню Йорк две железни птици ще убият двама близнаци". Какво означава това? Когато през 80-те години Ванга прави предсказанието, никой изобщо не може да предположи какво ще се случи с Двете кули в Ню Йорк през 2001. Както и с потъването на Курск през 2000 в Баренцово море. После мнозина си спомнят думите й...

Съвпадение или мистика? Филмът търси тайната, следвайки живота на Ванга в България. След един смерч, който засипва очите й с пясък, 12-годишната Вангелия ослепява и започват първите видения. Обвинена в магьосничество, тя е в затвор заради предсказаната смърт на Сталин. Но нищо не може да я скрие.

Светът вече знае и славата й води политици, бизнесмени, артисти - милиони хора, сред които и журналистът Сергей Медведев, който играе себе си в разказа на Ванга пред стажант-журналистката Алиса. Като прессекретар на Борис Елцин през 1996, Медведев тайно пристига при Ванга, за да разбере резултата от изборите. Думите на пророчицата са, че ще спечели, но ще има проблеми със сърцето, което се случва с последвалите два инфаркта. Тогава Елцин не обръща внимание...

Актрисата Ирина Рахманова припомня: "Ванга е убедена, че има дата на раждане и дата на смърт, които не могат да се променят. Тя никога не говори на хората за това кога ще умрат, тя говори за онова, което могат да избегнат".

До началото на снимките актрисата Елена Яковлева опитва да върви със завързани очи, за да почувства какво е да живееш в пълен мрак. Всички, познавали Ванга, са изумени от приликата при появата й на снимачната площадка. Актрисата споделя: "Хората, които са я срещали и разговаряли, разказват малко за нея. Да говорят за нея е толкова мъчително за тях, сякаш някакво табу лежи върху спомена им".

"Вангелия" не е просто история за най-известната пророчица на ХХ век, а разказ за една жена с дом, любов, брак, която въпреки свръхестествения си дар е страдала, обичала, загубила близки - като всички...Ванга умира през 1996, както сама е предсказала. Нейните думи сякаш продължават да се сбъдват и не дават покой на тълкувателите им...

*По материали от Дирекция "Информационни програми" на Първи канал в Русия

_________

(...) Странен е този постсредновековен мистицизъм в Русия и на Балканите, от Распутин до Джуна и Кашпировски и най-вече - Ванга. (За прабългарите вече си има "Предречено от Пагане). Да се надяваме, че постиженията на науката, медицината и Службите в ХХІ век ще разкрият този Феномен.

*Златна Романова

*След премиера в Израел /25 август 2013/ и Първи канал на Русия /18 септември 2013/ сериалът e излъчен по БНТ1 през март 2014г.

Сюжет - Начало

Сбъдва се предсказание на Ванга за тежка злополука в Русия. Пратеник на Елцин пристига с телевизионен екип, в който е и младата стажант-журналиска Алиса. Ванга пожелава да разговаря сама с нея и започва да разказва живота си - от раждането и детството...

# 589

Препоръчвам този сериал от 2010 г.
Мен ме впечатли Андрей Барило, не съм го виждала толкова скромен и обран откъм емоции, някак мек, деликатен.
Ирина Пегова, Роман Мадянов.

Сериалът е по биографията на заслужената артистка на СССР Зоя Федотова - живот, съдба и загадъчна смърт.

А това е кадър от Москва слезам не верит, последната роля на Зоя Федотова. Не може да не помните нейната вахтерша: "Общежитие слушает!"

# 590
  • AMS
Спомням си, че ми хареса
Горячая точка (2019)

Сега излиза
Горячая точка-2 (2021)

# 591
Загледах се във "Вангелия", нали сега го въртят по БНТ2. Те много интелигентна са я изкарали Ванга. Дадоха я как учи в някакъв колеж в Земун, едни изискани обноски, едно чудо.. А всички знаем, че беше доста, ама доста проста жена, която не можеше да върше дори едно нормално изречение. Даже й слагаха субтитри, за да разбираме какво говори. И да, никой не отрича феноменалните й способности. Ама в този филм направо са я изкарали префърцунена госпожица в колежа.
И една сцена, която ме разсмя. Пише "Петрич, Болгария 1996" и в същото време дават един Москвич, ама от ония старите модели, дето са още от 60-те (не тоя най-масовия Москвич, дето си го помним) и регистрационна табела "Бл" от тия, които бяха по времето на соца. Още в началото на 90-те смениха всички табели на колите, с нови, с главни букви, а 2002 ги смениха повторно и за Благоевградска област са с буква "Е". Подробности от пейзажа...

# 592
  • AMS
Невероятно изпълнение >>>

# 593
Чудесни са! Любимият ми спорт по гледане! CupidCupidCupid

# 594
  • Варна
Привети, момичета!
Съвсем накратко  моите филмови впечатления напоследък:

1. Полярный -2
В някаква потиснатост съм и  Полярный  -2 беше като романтично-хихикаща превръзка на тез ми душевни подхоцквания,  свърши чудесна работа. Dоброто победи Злото, естествено. Не се мина и в този сезон без смешни гафове, добродушни полудебили, пич в шуба, с която прилича на четирикрилен гардероб с надстройка, много сняг, шантавелеста полиция, още сняг и купчина други персонажи, кой от кой по "цветни". Ако изпаднете в кофтарско настроение, това е един от филмите за вас. За любителите на мелодрамата - задължително!

2. Самка богомола
Безмалко да го зарежа на втората серия, байгън от патетичен драматизъм! Към третата, нещата си дойдоха "по местата", появи се нужната широта. Ако бяха и задълбали в психологията на психопата (а в сериала, далеч не е само един) щеше да е върхът! Но да спра с мечтите, и така си беше хубав сериал.

3. Родком 2 сезон
Dържи нивото на първи сезон, браво! Сериал-дъвка, в която вкусът не се одъвква бързо, на всичко отгоре е свежарски. Кеф и развлечение - с две думи. А песничката кърти мивки, ще я търся да си я сваля.

4. Седьмая симфония
Тук вече става сериозно, макар за мен да не стигаше напълно на моменти  оня трепет, който предизвиква доброто съветско кино с военни теми. Не обичам история, филмът обаче ме накара  да ровя и чета де-що мога за този период и изпълнението на "Ленинградската"  в блокадните дни.
Пуших, ругах, плаках, усмихвах се, мислех, чувствах, абе лесно го гледах - трудно го преживявах, и през цялото време, ми се въртяха из главата онези думи на Николай Райнов - как духът подчинява материалното на своите искания.

# 595
  • AMS
M.D., благодаря за споделените впечатления!!!
"Седьмая симфония"  нещо трудно ми тръгна,
но май е от задължителните, та ще го започна пак.
Мисля да се пробвам с >>>

# 596
Аз в момента гледам "Седьмая симфония" и на мен трудно ми тръгна, но то е защото нямам и много време, за седмица съм изгледала само 3 серии.
Преди това - "Достоевский" много автентичен и пълнокръвен образ е създаден.

# 597
  • AMS
Гледахте ли >>>

От понеделник пускат новите серии >>>

# 598
Дори не знаех за него.
Сега гледам по TV999 някакъв "Безбрежната река".
Някой гледа ли я тази телевизия? Само руски филми и сериали...

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 21:14 от diziler

# 599
  • AMS
diziler, обикновено това което препоръчвам за гледане е ново.
Припомням понякога предишен сезон.
А сериалът, който предлагаш е "Широка река"  от 2008г.
https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/13152/annot/
Гледала съм го, както и почти всички проекти с Андрей Чернышов.
Проектите на Владимир Жеребцов съм гледала по-малко.
Много ми хареса песента >>>

Общи условия

Активация на акаунт