С какво отблъскваме мъжете в началото и как да поддържаме траен интерес?

• 28 140
  • 674
  •   1
Отговори
# 105
Аз също съм за искренността. Някак си игрите са за по-младите хора, ние около 40-сетте вече нямаме време за преструвки. Разбира се понякога е по-добре лицемерие, няма как да си честен 100% с всички. Има хора, които това качество не го толерират. Смятат, че си груб и безчувствен. За това ако излизаш с мъж е по-добре да покажеш себе си. Той да си прецени дали те харесва и ти да си прецениш дали го харесваш. Лошото е, че така трудно ще намериш човек с когото да си паснеш, просто всеки има някакви очаквания и когато тези очаквания срещнат грубата реалност хората се разминават. Да си емоционално интелигентен е трудна работа, за това и много хора предпочитат да живеят сами.

# 106
Скрит текст:
Досега не съм чувал жена да бъде отблъсната на мъж, ако тя е 100% открита и действията ѝ отговарят на логиката. Има ли ги тези неща като основа в отношенията ви, другото се изгражда с течение на времето.

100% открита = гаранция за много проблеми! Гледай какво става като стигнем до частта да казваш какво те дразни или не ти харесва в действията на другия Simple Smile
Логика - ама чия? Моята е аналитична и страхотна, ама неговата дали ще е същата!? Wink
Бидейки искрен(а) с останалите, и особено с по-близките, ти позволява да имаш истински хора, които са наясно с теб и те ценят именно заради това, което представляваш като човек. Още по-хубавото в това е, че при едни открити отношение ти също ще имаш около себе си подобни искрени хора. Ама... много хора ги тресе пуст страх, че ще загубят бройката пред качеството в своето обкръжение...

Един по-прозорлив човек не може да си позволи лукса да е искрен, защото ще си изгуби всичките приятели и близки BlushBlushBlush
По-скоро този лукс не може да си го позволи един страхлив човек. Неискреността е израз именно на страх у този, комуто тя е присъща. Страх да не загуби едно или друго, ако е открит и назовава нещата с истинските им имена.

Много хора недолюбват искреността у някого, защото живеят със съзнанието, че им е по-галещо за душата да живеят в един надут розов балон, изпълнен с красиви и удобни за чуване лъжи, отколкото да се изправят лице в лице с истината.

Не зная и защо горе някои сравняваха искреността с липсата на такт. Това са две различни неща. Нито да си искрен е равно на това да си груб, нито да си неискрен е равно на това да си любезен. Разни подлизурковци и интриганти привидно може и да са любезни, но това далеч не е уважително отношение, а напротив - една маска, сложена на лицето на силно неуважителен човек, преследващ цели, за които се страхува да е открит, тъй като му липсва увереността, че притежава способностите да успее по друг начин.
[/spoiler]

Много рядко пиша, но темата за искреността напоследък силно ме вълнува. Обаче е много широка и всеки си интерпретира в някаква посока - от "с какво отблъскваме мъжете в началото", през дългите връзки, та стигнахме до приятели, близки и роднини.
Искреността трябва да я има в максимална степен, дори и непоискана, ако считам, че е редно да не замълча, обаче проблемът ми е процента на искреност - напоследък обикновено се спирам на такъв щадящ нервите ми и спестяване на разправии, ако не е нещо много драматично Simple Smile

P.S. Жребче, ти пак за бройки ли, сериозно? Сигурно има такива хора, аз нямам време да бройкам.

# 107
И аз държа на искреността, но не съм съгласна, че това би поддръжало интереса. Може да стане точно обратното, човекът с/у вас да види, че не сте един за друг. И в това няма нищо лошо, защото няма да загубите години в преструваки и заблуда.

# 108
Да си искрен, не означава да си груб и безпардонен.
И никак не е задължително твоята истина да е и истината на приятелите ти.

# 109
  • Пловдив
 Интерес се задържа, като си себе си и не се стараеш да задържаш интерес. Може да звучи изтъркано, но никой не обича да вижда как човекът до него преиграва и е изкуствен. Това отблъсква.

# 110
Искрените хора са наричани често груби, защото явно не разбират, че не казват "истината", дрънкат си това, което им е на сърцето и ума, но имат претенции за някаква специална честност, която другите не могат да понесат. Не че не могат, но никой не се интересува особено от чуждите истини, всеки си живее със собствените.

# 111
  • Пловдив
Скрит текст:
Искрените хора са наричани често груби, защото явно не разбират, че не казват "истината", дрънкат си това, което им е на сърцето и ума, но имат претенции за някаква специална честност, която другите не могат да понесат. Не че не могат, но никой не се интересува особено от чуждите истини, всеки си живее със собствените.
Хайде, пък сега... Искрените "дрънкали". А неискрените сигурно са от благородници нагоре. Smiley
 Никога не съм виждал или чувал някой искрен човек да предявява и изисквания за "някаква специална честност". Обаче пък многократно съм ставал свидетел как някой благодари на другиго за искреността му. И на мен ми се случва отвреме-навреме; за последно - вчера и тази сутрин.
 Съгласен съм с думите ти, че някои хора определено не могат да понесат истината, когато им се казва в очите, тъй като са свикнали (или повече ги блазни) да им се поднасят красиви лъжи.

# 112
"Който ме обича истински, ще ме приема и обича точно такава, каквато съм."

Значи ли това, че задължаваме тези, които ни обичат истински, да търпят нашите недостатъци и лошите черти на характерите ни?

# 113
  • Пловдив
Скрит текст:

Значи ли това, че задължаваме тези, които ни обичат истински, да търпят нашите недостатъци и лошите черти на характерите ни?
Много удачен въпрос. Има и такива хора, които се успокояват с примера, който ти даде и твърдото вярване, че някой ще ги обича винаги, независимо какви са решенията и действията им, им изиграва лоша шега накрая.

# 114
  • Агент под прикритие

Принципно си права, само дето горното твърде често се тълкува като" Аз ще си правя каквото си искам, а ти ще ме харесваш такъв / такава.". Оттам идват основно разминаванията. Simple Smile

# 115
Да вземем един недостатък - склонност към мрънкане.
Да имаме мрънкащи родители е пълен кошмар, но ние ги търпим, защото сме от една кръв и ги обичаме.
🙄😶
Но за нашите партньори аз много се съмнявам за границите на нашето търпение, особено когато злоупотребяват много и не се стараят да обуздават своето мрънкане.

# 116

Ти задължаваш ли партньора си да е с теб или той е с теб по собствен избор?
"Недостатъците" ти биха могли да са очарователни за него, а "лошата" (дай пример де, че нещо не се сещам конкретно кое е лошо) черта да се смекчи с времето или да го радва също..))

Ако се налага да "търпиш" нещо във връзката, със сигурност не е добро начало.

# 117
Когато почнем да НЕ харесваме недостатъците на някого... любовта си е отишла. Simple Smile Когато има любов, всичко е приятно. И „недостатъците”.

Веднъж баща ми ми каза „Майка ти няма недостатъци.” Аз нетактично се разхилих, ама... ей на... Smiley

# 118
Когато почнем да НЕ харесваме недостатъците на някого... любовта си е отишла. Simple Smile Когато има любов, всичко е приятно. И „недостатъците”.

Веднъж баща ми ми каза „Майка ти няма недостатъци.” Аз нетактично се разхилих, ама... ей на... Smiley

Изобщо не е вярно. Аз и на детето си виждам недостатъците, ще кажеш че обичта ми към него си е отишла ли???
Любовта изобщо не е да си сляп за недостатъците на другия, а да ги приемаш и да го обичаш въпреки тях. И едва ли е нужно да добавям, че това може да става до един момент, станат ли прекалено много или неприемливи тези недостатъци, любовта си отива.

# 119
Не бе, виждаш ги, ама не те дразнят. Smile В такъв смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт