С какво отблъскваме мъжете в началото и как да поддържаме траен интерес?

• 28 025
  • 674
  •   1
Отговори
# 75
  • Агент под прикритие
Целта на авторите на въпросните книги е да станат богати, а не да помогнат на някого Wink
А цитираните от Базила сигурно са издавани безвъзмездно... Хайде сега.... Grinning
Всяка една книга може да те научи на нещо. За всяка книга си има аудитория. Иска се желание и капацитет за разбиране. Simple Smile

# 76
  • София
Чела съм две в подобна стилистика, имената са доста подвеждащи. Има доста добри попадения, лек уклон към женската същина, но съвсем адекватен поглед към мъжете. Малко хумор, малко падение, малко истини, доза цинизъм.
Художествена литература и толкова.

Лошо е, че има жени, които нямат критично мислене, да не кажа никакво. Приемат подобни творби като постулати и рупат напред, без оглед ситуация, държава, манталитет, нрави.
Не го правят само те, де. Мъжките им еквиваленти робуват на подобни тренинги за успех и прочие глупости.
Всеки човек има различен живот, възприятия и възпитание. Едно работи за един, но не работи за друг. И неработещите модели не са лоши по самата си същност. Защото не значат абсолютно нищо за отделния индивид.

# 77
  • Агент под прикритие
Малко хумор, малко падение, малко истини, доза цинизъм.
Същността на този вид отношения, описани в едно изречение. Joy

Както казах преди, не са ръководства за потребителя, но попаденията (и в едните, и в другите книги) не виждам причина да се пренебрегват. Simple Smile

# 78
  • София
Финикс, ти си умно момче.

# 79
И, както е казал Халил Джубран (друг мой любим автор го е цитирал, Л. Гудман, не знам доколко точно, тъй като е и превод, но...): „Хич не си мислете, че можете да направлявате Любовта, защото стига да сметне, че го заслужавате, Любовта ще направлява вас!”
Ако двама души са един за друг, нещата няма да вървят със зор, казано по-непоетично.

# 80
  • София
Това пък е моята трактовка - Вие ме осъждате с погледи за моята любов. Вместо аз да ви осъждам за вашата нелюбов и полулюбов.
Не е важно кого ще отблъснеш, важно е, кого ще привлечеш.

# 81
Ох,че философско стана Simple Smile
"И сам воина е воин"
Не знам кой го е казал ама действа Simple Smile

# 82
Веднага ви давам пример. Ако мъжът поиска да му сготвите, го посрещате с кренвирши и лимонада според авторката. После постоянно ще ви води на ресторант според нея. Good luck, ако решите да сте точно по тия съвети... Wink

😂😂😂😂
 И после що милото все закъснява от работа..
 п.п. Заемам се да я търся тази книга, впечатлих се!

# 83
  • София
Специално за готвенето и аз имам резерви към такива игрички.
Аз съм друго поколение, а и двамата ми родители обичат да готвят.
Но времената и ценностите се променят и това предложение (за кренвиршите) като нищо ще пасне на някоя млада девойка с повечко самочувствие. А, да не забравяме културните различия.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 15:45 от Cuckoo

# 84
Аз не препоръчвам подобни коуч книжлета на никого.
Скрит текст:
Те са чик лит. Написани са да угодничат на четящия, да му се харесат, за да ги купи, повърхностни са.
Ако човек се интересува наистина от човешки взаимоотношения, има сериозни автори, философска, психологическа литература.
Така е.
Ама в любовта няма място за сериозни автори и философски размисли....тя или се случва или не.
Почнеш ли много да я мислиш и анализираш, значи си е отишла.   Simple Smile
Или е на път да си тръгне....

# 85
Тези книги не анализират любовта, Франсоаз, а ни помагат да разберем по-добре себе си и отношенията си, да ги случим напълно осъзнато и пълноценно. Въобще не става въпрос за анализи. Simple Smile
На мен ми помогнаха да осъзная, например, че дълги години съм стояла в паразитна връзка, въобразявайки се, че съм обичана, и в същото време съм приемала неща, които не са допустими в удовлетворяваща връзка (манипулации, обсебване, ревност и още, и още). Себепознанието е път към пълноценен и осъзнат живот, анализите са за икономистите.

# 86
За осъзнаване със същия успех могат да четат СО.
В самите книжки няма лошо, има лошо в задкнижното устройство.

# 87
Гал аз далеч не вярвам на съфорумки, които в СО плюят дадено момиче и му викат как се обвързвате/раждате от такива. Спряганите книги не съм ги чела, но СО е далеч от представата ми за нормалност.

# 88
  • Агент под прикритие
Крис, в СО средата е с една дума токсична. В този живот обаче има три момента:
1. Взимане на някакво решение.
2. Последствия от това решение.
3. Поемане на отговорност за тези последствия.
Практиката показва, че третия момент е най-трудния и е добре дошло някой друг да поеме тая отговорност. И като гледам коментарите на голяма част от пишещите в СО, третата част им е трудна.

Книгите, без значение колко "сериозни" били авторите, могат и трябва да бъдат използвани единствено да станеш по-добра версия на себе си. Нищо повече, нищо по-малко.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 21:54 от Phoenix Wright

# 89
Феникс,с първата част от поста ти съм съгласна..
Но ми е странно как една книга би променила човек,който е изграден характер.
Вярно,че не съм чела такъв тип книги досега.

Общи условия

Активация на акаунт