С какво отблъскваме мъжете в началото и как да поддържаме траен интерес?

• 28 002
  • 674
  •   1
Отговори
# 60
“Отблъскване” също така е много общ термин. Може просто веднага да схване, че не си на “нивото” му и да даде назад. От комплекси или твърде високо мнение за себе си..)
Казвам го от позицията на зарязвана, щото не съм била на “високо” в стълбицата, и защото съм била на “високо” в представите им. И в двата случая за мен е до комплекси.

# 61
  • София
Cuckoo, струва ли си да се прочетат? Всъщност не съм ги, само съм ги мяркала из книжарниците, прочетох 1во изречени на анотацията, което гласеше нещо тип "Мъжете искат да бъдете добро момиче, но желаят да имат до себе си кучка" и се отказах, но ако кажеш, че има интересни неща - ще ги дръпна да им хвърля едно око
Зависи, може да ти се стори, че тези неща си ги знаеш, но все пак аз ги прочетох на стари години.
Става за плажно четиво, без да влагаш много мисъл, докато четеш. Чете се лесно, защото почти всяко изречение е на нов ред, с подточки, разделени на глави.
Не че съм съгласна с всичко, но аз съм от по-прямите натури и невинаги ми се играят игрички. И нямам навика да благодаря  за всичко, което мъжът е благоволил да направи, или да го хваля непрекъснато, ако нещо не е като хората.
И в двете книги няма и дума за външност, химия, феромони.
А ето нещо антикучкарско:
https://www.flagman.bg/article/90240

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 14:26 от Cuckoo

# 62
  • София
Ако намериш откъде се дърпат - свиркай, че Читанка и Рулит ги няма.
Между другото, аз също винаги съм си мислела, че тези книги са някакви посредствени феминаци глупости.
Мога да ти изпратя първата, дай мейл.
Не е кой знае какво, не отговарям ако те подразни. На места е малко нравоучителна.

# 63
Книгите са забавни. Има смислени съвети, но и... обратното. Идеята е, че мъжете все се мъчат да ни прецакат, и ние трябва да отговорим подобаващо. Някакси е безсмислено. Ако някой толкова иска да те прецака, от какъв зор ще се мъчиш да се омъжиш за него?

# 64
  • Агент под прикритие
Аз мога да ви дам една подобна книга, но от мъжката гледна точка - How to be 3% man на Corey Wayne. Книгата не е превеждана, така че English is a must. Simple Smile
Книгата може да послужи и на жени, които се пробват да разберат що за жуотну е това, мъжът.
Някъде из нета имаше неудобно за четене през браузъра копие, но имам epub версия и мога да пусна линк.

# 65
Книгите са забавни. Има смислени съвети, но и... обратното. Идеята е, че мъжете все се мъчат да ни прецакат, и ние трябва да отговорим подобаващо. Някакси е безсмислено. Ако някой толкова иска да те прецака, от какъв зор ще се мъчиш да се омъжиш за него?

Права си. Но лошото е, че май младото поколение е приело тази догма и влизат във връзката стегнати и затворени, нащрек да не се минат и да не отстъпят нещо, и затова и трудно правят връзки, и много се развеждат.

# 66
Уф, а колко по-лесно щеше да бъде, ако хората реално комуникираха и се налагаше да четеш 147 книги, да пишеш в 13 форума, да попиташ 92ма приятели, за да разшифроваш нещо си

# 67
  • Агент под прикритие
Тези книги НЕ са ръководство за експлоатация. Те дават някои положения, често и основно такива през погледа на автора, с някакъв личен коментар. Най-малкото е информативно.
Те нито ще те научат да "комуникираш", нито ще ти решат проблеми с комуникацията, ако имаш такива.

Какво ще прави човек когато ги прочете: дали ще взаимства от тях (напълни или частично) или не, всеки сам си решава. Затова е главата на раменете принципно, така са ми казвали де... Joy

# 68
Аз не препоръчвам подобни коуч книжлета на никого. Те са чик лит. Написани са да угодничат на четящия, да му се харесат, за да ги купи, повърхностни са.
Ако човек се интересува наистина от човешки взаимоотношения, има сериозни автори, философска, психологическа литература.

# 69
Веднага ви давам пример. Ако мъжът поиска да му сготвите, го посрещате с кренвирши и лимонада според авторката. После постоянно ще ви води на ресторант според нея. Good luck, ако решите да сте точно по тия съвети... Wink

# 70
Хахах, Лоре, честно?
Никога не съм чела такива книги аз,но изглежда са станали модерни. И те, и разни relationship коучове из ютуб. От известно време доста приятелки споделят постоянно такива клипчета

# 71
  • Агент под прикритие
Аз не препоръчвам подобни коуч книжлета на никого. Те са чик лит. Написани са да угодничат на четящия, да му се харесат, за да ги купи, повърхностни са.
Ако човек се интересува наистина от човешки взаимоотношения, има сериозни автори, философска, психологическа литература.
Аз не бих ги пренебрегнал с лека ръка, както казах, информативни са най-малкото от обща култура.
И да, има и угодни такива, но не всички. Тази, за която споменах, далеч не е такава, защото автора набива доста от нещата, които се правят по негово мнение грешно, в лицето на читателя. Нещо, по което читателя може да помисли.

# 72
Целта на авторите на въпросните книги е да станат богати, а не да помогнат на някого Wink

# 73
За обща култура препоръчвам на по-достъпен език П. Дако, Е. Фром, Франсоаз Долто, че и Айнд Ранд. За по-напреднали защо не Лакан. Те стъпват на здрава научна основа без да говорят с високопарен и твърде сух език и изхождат от практиката си. Чик литите само размазват картинката и пълнят с излишно инфо ума. Като цяло ходят по тънката струна на достъпното, бъди себе си и лесно смилаемото за ума. Което не ти дава обща култура, а те пълни с излишно инфо.

# 74
Я чакайте още един смешен пример от книгата за кучките. Разказано е като история. Х. отишла на вечеря с мъж в китайски ресторант. Поръчали много ястия, останала много храна и им я опаковали за вкъщи. Х. я взела. На другата вечер поканила друг мъж на вечеря вкъщи и му поднесла останалата храна от предишната вечеря (от ресторанта). Ам... американци, кво да кажа... Simple Smile Дадено като практичен пример. Joy

Общи условия

Активация на акаунт