Гоблин - нестандартна и вълнуваща фентъзи драма с корейски финес

• 31 451
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
BBF (Boys Before Flowers) , BOF (Boys Over Flowers), HYD (Hana Yori Dango), Meteor Garden - все за едно и също става на въпрос.
Японците имат филм 1995 г. и сериал 2005 г.
Тайванците имат сериал 2001г.
Корейците със сериал 2009 г.
Китайците също 2009 г - Let's Go Watch Meteor Shower
През 2018 пак те правят римейк на тайванската версия.
Тайванският Moon River от 2015 г. ползва за основа същия сюжет, но не е баш по мангата.
Индонезийци и индийци също имат техни адаптации, а май и някакви световно неизвестни американци бяха правили жалък опит да снимат нещо подобно на сериал.
Това май е една от най-филмираните истории.

# 541
Някой гледал лие този сериал - има цял сезон в Замунда и сечудя дали да тегля: https://mydramalist.com/62143-youkai-share-house
Японски е, в описанието пише драма, комедия, хорър...

# 542
  • при най-добрият мъж...
Значи няма по-добри от китайците в ученичеките драми! Още от A love so beautiful бях впечатлена, а снощи пак осъмнах със Le coup de foudre. Страхотен сериал! Жесток каст с двама от любимците ми-Zhang Yijian и Zhao Zhiwei, много хумор и човешки отношения. Преплитането между настояще и бъдеще е направено много леко, не затормозяват излишно със спомени. Главния герой е чуден гений-темерут, просто от любимите ми, а Zhang Yijian е най-удачния избор за този образ.

# 543
  • вятърничава
Jugglers(2017).Добър е,не е нещо зашеметяващо,но върви леко,бързо и не дразни.Типичното - той е темерут, тя малка,врещяща и накрая ....знаете.За сега няма драми. Daniel Choi е голям сладур,и много му отива да е темерут,но усмихне ли се и разтапя айсберг.Девойката не дразни,а има и бонус  Lee Won-Geun - също висок сладур. Гледам го заедно с Ловците на роби и май по-бързо ще го свърша Smile

# 544
  • България
А Hu Yitian води класацията. Ще изчакам Моарейн да сподели мнение за сериала с него и после да се пробвам и аз на фентъзи.
Сериалът ми хареса. Финалът също.
Не се плаши от фентъзито, няма демони, богове и т.н.
Понякога малко летят и горе-долу с това се приключва.
По-скоро е приключенски, романтика, тип "исторически".
Много си харесах едната актриса - много харесвам хора с хубави усмивки и най-после един по-възрастен актьор.

# 545
  • при най-добрият мъж...
Ох, аз съм като болна с La coupe du foudre. Отдавна не бях гледала толкова красив, топъл, човешки, смешен и мааааалко тъжен сериал. Така реално се предават нещата от живота, и хубавите, и лошите, и веселите, и тъжните. Толкова истински и пълнокръвни образи, с плюсовете и минусите на всеки от тях. С победите и загубите, които всички сме преживявали. И всичкото това на фона на няколко красиви и различни любовни истории. Този сериал ми влезе директно в топ 3 на любимите китайски.
Моарейн, наш'то момче върти ли любов или само развява дълги коси и гледа важно?

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 22:39 от Indira

# 546
  • DE
Не съм Моарейн, но да, И Тиен си има любима Grinning и размята коси, но е малко статичен.

"I Only Like You" и аз го гледам в момента. Харесвам главните още от "An Oriental Odyssey" където имаха много химия, но не им се получиха нещата. Вероятно заради това отново са поканени за главни, за да се задоволи зрителската симпатия. А  Zhang Yu Jian го гледах за пръв път в "Ice Fantasy" в дълбоко драматичен образ
Скрит текст:

# 547
  • България
Моарейн, наш'то момче върти ли любов или само развява дълги коси и гледа важно?
Върти и още как, даже неговата ми хареса много повече от тази на брат му.
Също съм я добавила в списъка си с китайски актриси, докато тая на брат му няма шанс. Чудя се дали ми е по-гадна от Раба и Роска или са на едно ниво. Joy
Но няма да ти пускам снимка, че ще разкрия част от историята.
Може в спойлер, ако искаш. Grinning

дането,  аз пък  в An Oriental Odyssey харесах двойките, както са на снимката.

# 548
  • DE
Абсолютно няма да се караме с теб за актьори и актриси Grinning Аз пък много харесвам момата на брата. Такава е сладурана, имаше невероятна химия с Xing Zhao Lin в "The Eternal Love".

# 549
  • България
И аз така мисля, че няма да се караме с теб. Grinning
Все едно сме на двата полюса, така че четейки нашите мнения другите спокойно могат да избират нещо средно. Joy
Точно в The Eternal Love я гледах за първи път и никак не ми хареса.
Сега съм си пуснала поредния сериал, но без слушалки и МП ме пита дали ролите на китайките са на глупачки, защото чувал само тъпи възклицания от женските гласове. Joy
...
(Тук изтрих нещо, че ми харесва мирния тон в темите. Grinning)
Все пак вече си имам 24 актриси в списъка.
Почти всички от тях имат и хубави роли, но актьорите са ми вече 115.

# 550
  • при най-добрият мъж...
Стига ми да знам,че има любов и щастлив край Simple Smile
Чудя се защо така ми харесват още повече мъжете като им сложат тези дълги коси... Моя собствен мъж няма да го изтрая да ми вее пирги и да се караме за ластичетата за коса, обаче тия стават още по-готини така.
Zhang Yu Jian го гледах за първи път в Please, love me! Той и там беше пак такъв темерут. Много му отива. харесва ми.

# 551
  • България
Чудя се защо така ми харесват още повече мъжете като им сложат тези дълги коси...
А аз винаги съм харесвала дългокосите мъже, представяш ли си колко ми е хубаво да гледам китайски фентъзита/исторически.

Чудя се дали тази слабост ми е от френското или от китайското прераждане. Joy

# 552
И с мен няма да се карате.
Аз моите си ги държа зад ограда и ги пази Мосад и Френския легион Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 553
  • при най-добрият мъж...
След дълбоко премисляне кой да е следващия, снощи хвърлих едно оЧо на My dear lady. Нищо изненадващо в еп.1, ясно е как ще се развият нещата, но ще го догледам-само 16 еп. е. Главния герой изглежда като да е съученик на сина ми в 9 клас, а е СЕО на голяма компания ъф корс.
Колежки, фенки на фентазитата, моля дайте рецептата за китайската отвара на вечната младост! Не е човешко, не е честно и съвсем не е само от козметика, сигурна съм!

# 554
  • България
Рецептата е лесна - младост.
Актьорите са много млади - максимум до 30 годишни, като гледам.
Трудно в главната роля намирам по-възрастен.
В предния сериал единият беше на 20 години.
В текущия ми - на 23 години.
А често им давам повече. Според мен не са младолики и затова избират все много млади актьори в главната роля.
Нашите 20на годишни мъже ми приличат на деца все още. Китайците на тази възраст имат много зрял вид.
Тъкмо си набележа някого и го пенсионират. Joy

Общи условия

Активация на акаунт