Азиатска козметика и грим 17

• 50 784
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
Не експериментирайте с това измивно олио B-LAB I Am Sorry Just Cleansing Watery Oil  
https://jolse.com/product/b-lab-i-am-sorry-just-cleansing-watery … p;display_group=1
Както и пилинг гела , нямат измиване .Пробвах с  ръце ,пробвах гъбичка не става и това е .Вчера  след пяната  на Бентон ползвах и  ензимна пудра и пак го усещах омазано лицето си .Възпали ми се и кожата нещо ,няма от какво друго да е .
Имам една мостра на Logically, Skin Multi-Lifting Cream ще го тествам днес , че е доста намален .Кофтито ,е че оставам без първа стъпка , вече ще се запасявам и няма да си правя екперименти .
Ще си взема олиото на THE FACE SHOP  и балма на banila co,   шийт маски Dr.Jart+ Ceramidin ,колебая се между крема със Ceramidi на  Dr.Jart+  и този на COSRX .Някой може ли да ги съпостави ?
Имам спомен ,че се обсъждаха ББ кремовете на  Dr.Jart+ , но не намирам в темата  ,чудя им се ThinkingThinking

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 20:24 от iliana__

# 601
 B-LAB I Am Sorry Just Cleansing Watery Oil  и на мен не ми допадна. Реших, че в мен е проблемът, но просто е кофти продукт явно.
Загледах това на TonyMoly - доста е намалено в J.

# 602
  • софия
Имах и аз няколко мостри на Logicaly skin, много го харесах като усещане-отлично хидратира, бързо попива. Но после прочетох някакво ревю, че всъщност няма лифтинг ефект(както го промотират), та се отказах да, го купя.

# 603
B-LAB I Am Sorry Just Cleansing Watery Oil доколкото виждам е с минерално масло на първо място в състава, после зехтин и три PEG- а... нормално да не е хубав продукт. Според мен олиото на The face shop e в същата категория. При такова изобилие от почистващи масла с хубав състав не бих си взела и него.
Ако става въпрос за balancium на Cosrx по- плътен е от  Сеramidin на Jart. По принцип при проблемна кожа можел да запушва пори. Аз съм много доволна от него, но съм със суха кожа и нямам склонност към комедони/ пори.
Logically skin са добри. Имам мини- сет и ги пробвах всичките. Пяната е прекрасна, кремът е лек, за мен по- скоро базов, но с екстри. Слънцезащитата е страхотна- прилича много като консистенция на зеления Purito.  Само серума и миста още не съм ги пробвала. От лифтинг крема и от пяната вече си поръчах пълноразмерни продукти.
Премиум от ВВ кремовете на  dr. Jart обсъждахме. Виж моите публикации назад в темата, има и суочове от Felis .Чакам го да дойде  но се продава в Сефора и може да се пробва. Аз вече на два пъти тествам. Първия път веднага след карантината без никакъв тен ми беше тъмен, сега вече ми е идеален като цвят. Нанася се уникално и финиша, и аромата... Нямам търпение да пристигне!

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:08 от Viola Tarakanova

# 604
А за B-LAB I Am Sorry Just Sun Cream SPF50+ PA++++ 50ml какво ще кажете? От същата серия на сууууупер ниска цена в момента. Дали да рискувам да го взема или да заложа на нещо сигурно? Thinking

# 605
Lemony, аз го поръчах за проба, но само отгоре- отгоре му погледнах състава и звучеше добре. В краен случай ще измажа на крака/ръце. За тази цена си заслужава риска. От sale-a имаше и други добри намаления на spf.

# 606
Lemony не бих рискувала с марката въобще

Viola Tarakanova комбинирана ми е кожата значи отпада този на Cosrx , може би ще взема на Jart.На есен подновявам ползването на трет , а от тук разбрах ,че с нещо с  Сеramidi мога да намаля негативните последици като лющенето .

# 607
Едно от неща, в които се убедих след няколко години изполване само на корейска козметика е, че заради един неудачен продукт никога не трябва да се пренебрегва цялата марка. Редица примери има с безценни находки от посредствени марки и с абсолютни провали от любими и качествени такива.

Стана ми интересно на пилинг гела какъв му е проблема? Олиото ясно- може да не емулсифира, да оставя филм върху кожата и тн, но пилинг гела се нанася на суха кожа и се масажира до текстуриране. Парчетата сами падат, какво толкова има да се отмива след това?

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:45 от Viola Tarakanova

# 608
с кофти усещането след олиото мисля да се справям с един нелош метод. Микродибърна гореща кърпа, с която да обтривам лицето. Мисля, че би имало добър ефект. Чела съм, че след това дори не е нужен измивен гел, т.к. няма нужда от двустъпоково почистване.

# 609
Здравейте, момичета ще се обяснявам дълго, дано ме изчетете с кафето и да ми дадете акъл:)

От къде я хващам, да се предствя първо (кожата си най- вече:)) на 39 години съм с нормални следи от употреба😂 Тосет нито ми е лоша кожата, нито пък за хвалба. Смесен тип, суха окооо очите и устат, по мазна по бузи и чело, като нормална я определям. Склонна съм към образуване на милиуми, малки бели, като черни точки, но не са черни:)
С корейската козметика се запознах случайно и скоро, покрай влогове на Деси толкс и други.
Сумарно по около 6 месеца в годината живеем на слънце и колкото и да мажа и пазя лицето петната избиват, когато мине месец без да съм била на слънце избледняват. От постянно мазане със слънцезащита пък ми се запушват порите и става един омагьосан кръг.
Тази зима, като бяхме в чужбина кожата ми стана ужасна, със запушени пори, грапава бе отвратително... Няма там кой да ми почисти лицето и положението беше не е за приказка.
Писах на Деси и тя каза да търся корейски продукт с АНА ВНА, взех единствения който намерих на Some by me 30 miracle toner, имаше и малко шишенце с пилетка чист зелен чай.
Зпачнах да мажа, попрочетох някои неща, дойдохме си в България и си купих измивно олио нещо с ориз беше, не помня на коя фирма щв видя, полсе мия с Гуд морнинг на Косарекс, полсе мажа с миракъл тоника, след малко слагам Vita B3 Source Niacinamide , около очите Аргилен или Матриксил на Ть Ординари.
После около очите на ACACI Snail oil drop 7 emulsion  и крем на същата фирма. През ден два спя с оризовата маска на Косарекс.
Слънцезащитата ми в момента е на Biore синия крем и на Неострата.
Определено имам подобрение и в петна и в запушване на порите. Но знам че нищо не знам и че може и много повече да напрвя.
Обаче какво, страшно съм объркана от много марки и продукти как да избера 7 топ продукта за рутината ми?!

След като се запалих и видях че цените в България са по 2, че и по 3 понякога, а аз съм решила изцяло да мина на корейска козметика и искам много неща, се престрашиш и поръчах от Джолси продукти за около 170 долара с доставката. Висчко точно имах късмет и дойдоха до адрес.
Но като ме знам какво пак намятах каквото си имам в момента и още някои които бяха в най- подавани ...
Дойде измивно олио на Миша 300 мл ( с техен ББ крем съм и съм доволна)
Още един гуд морнинг измиващ гел
Ниацинамид, оризова маска, околоочен на Пурито с центела, крем Олл ин Уан на Косарекс
Пак Мирълъл Тоника с АНА ВНА, и някакъв - Repair Serum Ginesang +snail mucin на. Beauty of Joseon.
YUJA NIACIN serum na Some By me.
Имам и на Жожо околоочен пак, него от България поръчвах.

Със сигурност бъркам или пропускам много неща и искам да се коригирам.
Видях, че сега до 17 има големи намаления в Жолси и сега е момента да си набавя каковто ми трябва, за да попълня дупките в рутината и да боря моите пробеми - петна, запушване на пори и разбира се вече антиейдж.
Затвоа ми трябва вашата помощ, за 1 ден няма да мога да изчета и да отсея кои са най добрите продукти, за кожа като моята, а ще опущя прИмоцията:)
Ако някой е имал търпението рано сабалям да ми чете объркните писания ( не съм пила още кафето🤪) моля да каже какво да поръчам!
Освен рутината и ако има някои любим и доказал се в темата продукти, които просто трябва да имам( да кажем нещо за петна, ако и да го ползвам по натам) или добра слънцезащита казвайте сега, докато съм въоръжена с картата и мъжа ми е сънен да действам 😂😂😂

Много неща искам да питам, но в един пост няма как...
Това което правя и ползвам в момента има ли фатални грешки?

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 09:20 от JACKLIN*

# 610
JACKLIN*, спокойно в джолсе постоянно има намаления.
Грижата ти е почти само от активи, от нещата които си купила май само един крем успокояващ с центела имаш и една маска, трябва ти хидратация, при толкова много киселини.
Поръчай си слънцезащити и хидратиращи продукти.

# 611
Зари, маска с ориз и крем всичко в едно на Косарекс и околоочни това имам и емулисята с Муцин. Това е май. Какво да взема още за хидратация, марка, вид?
И слънцезащита коя не запушва, а пази?
На Биоре имам май още един нов.

# 612
Аз като свекърва да  кажа и повторя.

Зависи от произхода на петната, но понякога химическите  филтри ги подсилват вместо да ги минимизират. Доволна съм от физическата слънцезащита на Chico y Chica.

https://m.jolse.com/product/chica-y-chico-suntana-50-50ml/13864/ … ry/749/display/1/
И сега е намалена, но не достатъчно.
Приятен лек аромат, не оставя бял слой, не омазнява, не изсушава, не съм забелязала да запушва пори. Дъщеря ми се намеси в ползването й...

Ще ти трябват и памучни тампончета, които пестят продукт. Тези сега са намалени, последните поръчани в края на юни трябва да пристигнат до дни от Англия.

https://m.jolse.com/product/time-deal-chrisma-13-cotton-160-shee … y/1097/display/1/

# 613
Момичета, простете че така нахлувам, но не съм поръчвала от Jolse от година някъде.Вече всички запаси са ми на нула и ви чета, че вече май не е като преди - поръчвам, безплатна доставка и слез две седмици продукта ми е в пощата.
Сега Jolse не доставят до България ли?Чета че поръчвате до Англия?

# 614
До България в момента само с ДЧЛ - 19 долара. До Англия има стандартна доставка за 2.5

Общи условия

Активация на акаунт