Азиатска козметика и грим 17

• 50 818
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Виола, имах известни подозрения, че нещо ми куца в рутината, но пък и никакво засушаване не усещам. Кожата ми е толкова мазна, че всяко такова би било добре дошло, но не. Третиноин също започнах заради отзивите, че много изсушава - е при мен нищо подобно.  Единствено ако е добре хидратирана, тогава не е чак толкова мазна, но общо взето на 2,3 часа, коригирам грима. 
Ако на мястото на охлюва сложа 8те боба на BLITHE , по-добре ли ще е?

# 541
Дехидратираната /преексфолирана кожа с нарушена липидна бариера много често е свръх омазнена. Отделянето на себум е естествен опит на кожата да се защити и да компенсира компрометирания липиден слой. Нормално е при обилна хидратация да се чувства подобрение, защото дехидратирана кожа губи естествената влага много бързо.
Бобовете на blithe са ми любим продукт

# 542
Виола, имах известни подозрения, че нещо ми куца в рутината, но пък и никакво засушаване не усещам. Кожата ми е толкова мазна, че всяко такова би било добре дошло, но не. Третиноин също започнах заради отзивите, че много изсушава - е при мен нищо подобно.  Единствено ако е добре хидратирана, тогава не е чак толкова мазна, но общо взето на 2,3 часа, коригирам грима.  
Като бивша притежателка на този проблем - хидратирай, хидратирай и пак хидратирай, но с леки формули, много леки! И двустъпково почистване и редовни маски, но бягай като дявол от тамян от всичко (вкл. някои глинени маски), които са много изсушаващи, защото ни вкарват в Параграф 22 - колкото повече изсушат, толкова повече се омазняваме! И попивателни листчета във всеки несесер и всяка чанта по няколко - не добавяй продукт без да си попила добре, понякога не се и налага!

И се радвай на мазната кожа, Йен, всичките ми приятелки със суха го твърдят открай време - по-малкият дявол е, оставаме свежи и опънати много по-дълго!

PS От измиващите не ползвам вече никакви гелчета и мицеларни водички... кой каквото ще да каза, но ме сушат и опъват и пак Параграф 22! По изключение на път ползвам почистващи салфетки.

# 543
  • Бургас
Не я усещам преексфолирана, но това нищо не значи, какви са признаците или няма видими/осезаеми такива?

Агент, сега ме замисли за измиващите гелове, ползвам почистващ балсам и после гела на Пурито, ти какво ползваш като втора стъпка? Пяна някаква, те по-малко изсушаващи ли са?

Уф, много трудно с това съчетаване на продукти, тъкмо реша, че съм подбрала добре нещата и пак се оказва греда. Чета доста по темата, когато имам време, но обикновено намирам информация за определена рутина и продуктите към нея, но не и защо конкретния продукт участва на определена стъпка. В смисъл какво действие се очаква от него - например: ползвам това, защото..... след него слагам ...... за да направи еди какво си, и т.н. В резултат избирам продукти, които после трудно съчетавам един с друг. Но пък ми е интересно, рутината в работата взе да ми идва в повечко и малко предизвикателство е добре дошло Simple Smile

# 544
Здравейте дами,
Може ли препоръчка за хубави пачове за очи, в борба съм с тъмните кръгове Sad

# 545
  • София
А охлюва защо не може сутрин? От гледна точка на омазняване, или има някаква друга причина?
Че в момента клепам охлювения крем на COSRX сутрин, а и есенцията съм я ползвала и сутрин, и вечер.. та се зачудих дали някакви поражения не си нанасям Grinning

Йен,
За рутината: имаш два ексфолиращи по своята същност (и доста изсушаващи) продукта и един много лек балансиращ тоник. Като цяло охлюв не се ползва сутрин, освен ако не е в рамките на формулиран продукт, в никакъв случай лятото.

# 546
  • Sofia
А охлюва защо не може сутрин? От гледна точка на омазняване, или има някаква друга причина?
Че в момента клепам охлювения крем на COSRX сутрин, а и есенцията съм я ползвала и сутрин, и вечер.. та се зачудих дали някакви поражения не си нанасям Grinning

Йен,
За рутината: имаш два ексфолиращи по своята същност (и доста изсушаващи) продукта и един много лек балансиращ тоник. Като цяло охлюв не се ползва сутрин, освен ако не е в рамките на формулиран продукт, в никакъв случай лятото.

Това и мен ме интересува, щото клепам серума с охлюв на Юник. Grinning

# 547
Защо толкова харесваме и ползваме охлювен муцин?  Защото изравнява релефа на кожата, стимулира регенерацията, изравнява тена, чисти петна и белези. Как го прави? С киселина.
Охлювеният муцин съдържа естествена гликолова киселина, по своята същност е ексфолиращ продукт и като такъв не се използва сутрин при активно слънце, защото може да доведе до пигментация. Също така чистия муцин ( като есенцията на cosrx) е доста изсушаващ за нормалната кожа. Във формула като например серума Iunik или този на Benton има комплекс добавки за овлажняване ( за това харесваме тези продукти, защото дават цялостна грижа).

Йен, както е писала и Агент, параграф 22. В тази рутина няма нищо хидратиращо или грижа, ако не броим слънцезащитния крем. Признак на нарушена бариера е свръхомазняването. Трябва да използваш много масла за почистването, наслагване на леки консистенции, леки емулсии масло-вода. Колкото и странно да звучи - маслат помагат при омазняването, защото са липиди най- близки до кожния себум и подпомагат липидния слой.
Когато си харесваш продукти пиши Simple Smile Винаги има кой да даде някакво мнение как да се структурира рутината.
Здравейте дами,
Синьото агаве на Petitfee работят добре за кръгове, но само с пачове няма как да се постигне много. Те работят най- вече за охлаждане и дрениране на зоната, както и леко уплътняват и освежават. Други хубави пачове: berrisom, benton, jay jun, medi peel, jm solution, cu skin, too cool for school.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 11:02 от Viola Tarakanova

# 548
  • Бургас
Благодаря за подробното разяснение Виола. Явно трябва да започна от начало с избора на продукти, защото никакви съдържащи масла не съм гледала.

# 549
В шок съм! Както писах, последната ми пратка от Yesstyle я шипнаха с английски пощи, не с холандски и е доставена до превозвача за няма и седмица!

# 550
  • Варна
Здравейте дами,
Аз обожавам пачовете на Бентон. Трета опаковка поръчвам.

# 551
  • София
Още един фен на пачовете на Бентон - хидратират, борят подпухвания (да, и от алкохол вечерта), задържат се добре върху кожата. След тях обаче задължително хубавичък крем за около очи. 

# 552
В момента пачовете на Benton са 10долара в stylekorean, както и всичко на марката.... плача!

# 553
Благодаря за препоръките, момичета. Blue Heart Спрях се на балма на Aromatica за тази поръчка, прекрасни отзиви четох тук за него. Много ме заплени и олиото и мисля да го тествам скоро и него. Някой дали го е ползвал, малко ме притеснява кокосът и ще се радвам на оценка. Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 17:10 от Antoaneta.Damyanova85

# 554
  • Варна
В момента пачовете на Benton са 10долара в stylekorean, както и всичко на марката.... плача!
Толкоз се развълнувах, че пропуснах "плача" и се завтурнах. 36$ доставка 🤣

Общи условия

Активация на акаунт