Азиатска козметика и грим 17

• 50 789
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, опитвам се да си съставя 2 рутини. Едната изцяло за антиейдж грижа, другата за общо подобряване състоянието на кожата (разширени пори, черни точки, тук там по някоя пъпка, тъмни кръгове под очите).
Кожата ми е нормална, като сега лятото се омазнява малко повече.
Бихте ли ми препоръчали продукти с хубав състав в тези две направления.

ППЧакам да ми пристигнат: Isntree Hyaluronic Acid Toner, ампулата на D'alba,  околоочен PURITO Centella Green Level Eye Cream,
secretKey Lemon Sparkling Peeling Gel.

# 646
  • софия
Ами и аз ще се предам! Grinning
Казвайте, това олио хубаво ли е?
Аз пак с моята missha...

# 647
Здравейте момичета, да ми препоръчате нещо за пигментни петна? Досега съм поръчвала само от КозметикЛов, ...
А какво си ползвала от този сайт, от което си доволна и си избелила петната?

Нищо, което съм поръчвала от този сайт не е свързано с петна. Поръчвала съм главно кремове и есенции за хидратация. Петна за първи път получавам толкова това лято и нямам опит с тях, но ми се иска да пробвам с нещо изпробвано от корейската козметика, защото знам че те са маниаци на тема бели чисти лица, сигурна съм че имат работещи формули

# 648
Предадох се поръчах и 2 та околоочни и тампончета. Некомфортно ще ми е да се всички да си има околоочно на logically пък аз не.

Viola, серума на reduire с уасабито и аз го заглеждах, като видя някоя такава екзотична съставка и картинка и трудно устоявам. Единствено ме спира, че ферментите са ми малко на тото, кое ще ми понесе и кое не.

Тhe ant, недей, дръж картата заключена, че да имаме пример за следване Sunglasses

msk-13
,  защо не наблегнеш първо на хидратацията и добрия цялостен вид на кожата и после да мислиш за петната. Всичко за петна е с доста активни съставки, които създават допълнителни проблеми на кожата когато не е в добро състояние.

ох ами наблегнала съм доста - успявам да я контролирам (със серуми, есенции, през деня крем, вечер преди лягане water sleeping mask на Laneige)и съм доволна от продуктите, които ползвам за подхранване и хидратация. Това, което ме тормози са пигментните петна, които ми излязоха сега лятото - все едно имам огромни лунички от двете страни, на бузите - като някаква хиена съм

# 649
msk-13, това звучи като мелазма или нещо друго хормонално. Продукти с хидрохинон (или малкия му братовчед арбутин). И добавки, евентуално...

# 650
msk-13, това звучи като мелазма или нещо друго хормонално. Продукти с хидрохинон (или малкия му братовчед арбутин). И добавки, евентуално...
Имаш ли представа какво конкретно хормонално може да е?

# 651
Кажете плс някакъв околоочен прост крем който само да хидратира с минимален състав( може и да не е корейски). Понеже нали вече не мажа нищо по очите и кожата там ми остава суха и опъната.
Иначе чакам това и много се надявам, когато пристигне с него да се разберем.

# 652
Lemony, не е подходящ този крем при алергична реакция. В момента най-добре да си направиш една-две седмици "диета" за кожата. Като цяло не мисля, че реакцията може да е от есенс тонера на PKY  - тази линия на марката е разработена за атопични дерматити и е с достатъчно изчистен състав.  Аз правя диетата обикновено с техни продукти, или със Soon Jung.
Тъй като има доста голям опит с алергии мога да твърдя, че очите могат да алергират от много неща без да е третирана точно тази зона, вкл. паста за зъби, капки за нос, шампоан/балсам, дезодорант/парфюм и тн. Когато е контактен дерматит или алергия би трябвало да има и сърбеж освен подпухването. Обикновено се случва буквално минути след намазването. Отток на очите може да е признак и на здравословен проблем. Добре е да проследиш по-внимателно как и от какво ти се получава.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 21:52 от Viola Tarakanova

# 653
Да въздържам се в момента от почти всичко. Иначе

Скрит текст:
миналата година като ми стана това след крема на cosrx бях на очен и там ми поставиха тази диагноза алергична реакция.... Мина ми след 7 дни прием на антиалергично. Сега пак пия ксизал от два дни и очите са ми вече с нормален размер. Определено каквото и да е се повлиява от антиалергични медикаменти. Какво мога да пусна като изследване за да имам повече яснота?

# 654
Ксизал е базов антиалергенен препарат, който работи за всичко, вкл. сенна хрема и всякакви обриви, така че може да действа и без въобще алергията да е причинена от козметика.
Слънцезащитния на COSRX има алкохол и то на предни позиции и не е подходящ за нанасяне в околоочната зона. От него мога да очаквам алергия, но от тоника на PKY ми е странно, както и от маската на a`pieu (освен ако не си мазала от нея върху клепача, разбира се)

# 655
Мазах и от двете върху клепача Flushed
Както и от онази въпросна слънцезащита. Огромна грешка която няма да повторя. Самия клепач освен, че се поду стана сух и много сърбящ. Както и да е да не занимавам хората тук с моята драма... Научих си урока.

Принципно когато слагате слънцезащита, мажете ли и около очи?

# 656
  • Варна
Благодаря, Виола за разяснеията за олиото на фейс шоп. Описвайки за каква кожа не е подходящо точно моята горе долу описа, така че явно ще преустановя ползването му. Иначе 2-3 дни вече го ползвам и ми е супер, но..

Като пусна втора поръчка ще пиша да не ми ги обединяват, че лошо им се пише Grinning

ПП Влязах в 10:04 в J и беше свършило намалението Sad Ще чакам следващи по-големи намаления.

# 657
Miss_V, ползвай си го олиото, просто имай едно наум ако се появят проблеми. Това, че нещо би могло да запуши пори или да раздразни не означава, че ще го направи задължително. Аз избягвам такива продукти, защото съм с много чувствителна кожа и като цяло не се чуствам комфортно като знам, че нещо в състава куца.

Lemony, не се маже върху очите нищо, което не е изрично предназначено за тази зона или си проверила по състав, че е допустимо. Аз си позволявам.да нанасям там само някои вит.С ,балансиращи тонери и базови кремове тип soon jung. Слънцезащити слагам, но само такива с хубав състав и нови филтри ( без октокрилен, парфюм, спирт).

Момичета, доста съм впечатлена от  кремът за пъпки на Cosrx (AC Collection Ultimate Spot Cream ) ! Имах тестер и за една нощ уби излизаща гад на брадата. Някой да има впечатления от по- редовна употреба? Чудя се между него и същия тип продукт на PKY.
От маските, жегата и потенето през два- три дни съм в борба с някоя пъпка и съм в постоянен сърч на неагресивни, но ефикасни третиращи продукти.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 11:44 от Viola Tarakanova

# 658
  • Варна
Аз в последните 10 минути успях да пусна поръчката си Simple Smile Доволна съм от покупката. Пуснах я до превозвач в Англия. [/img]

Улях се, май, май, но ми е първа поръчка от Jolse. До сега все бюти кутии си вземах или нещичко от БГ Sad , коеот няма да повторя тази грешка да купувам от БГ Simple Smile

Това са наличните продукти в момента, но нямам търпение да дойдат и новите Wink

# 659
  • Варна
Това успях да пусна днес Wink

Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт