Азиатска козметика и грим 17

• 50 805
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря Viola за инфото, със сигурност няма да повторя грешката си.

Гледам в jolse пак някакъв clearance. Не се спряха тея хора.

# 661
https://kocos.bg/bg/Tonik-za-Litse-Some-By-Mi-AHA-BHA-PHA-30-Day … oner-150-ml.p2788

Някой ползвал ли е това? Не ми се сравнява цената в кокос с тази в корейските, сигурно ще получа инсулт...

Ако си го взема с какъв крем трябва да го комбинирам? Другото, което е чудя е дали е съвместимо с кърмене?

# 662
  • София
Освен PeaPink, която наскоро сподели за него, другите имате ли впечатления от d'Alba First Spray Mist Serum? Пропускам ли нещо като не го ползвам?
Viola, ако намериш HG за локално третиране на пъпки, моля сподели! Изчистих онзи хормонален бич от зимата, но сега гръмнах с няколко нехормонални, дали не е от захарта, която си позволих уикенда.

# 663
Дами къде мога да намеря на make p:rem продукта с оранжевата капачка, и каква е разликата с този със синята
https://www.yesstyle.com/en/make-p-rem-uv-defense-me-blue-ray-su … 22##productAnchor

# 664
Casual, периодично изчезват ту единия, ту другия.  И двата са хубави, синия е по-подходящ за мазна и комбивирана кожа, защото оранжевия е една идея по-подхранващ.

https://kocos.bg/bg/Tonik-za-Litse-Some-By-Mi-AHA-BHA-PHA-30-Day … oner-150-ml.p2788
Някой ползвал ли е това? Не ми се сравнява цената в кокос с тази в корейските, сигурно ще получа инсулт...
Ако си го взема с какъв крем трябва да го комбинирам? Другото, което е чудя е дали е съвместимо с кърмене?

Bha к-ни в по-висока концентрация не се препоръчват при кърмене, тук не е показан процент, но по спомен е минимален.
Като цяло тоника не е нищо особено, категорично не е за ежедневна употреба и никакво чудо не може да се очаква след 30дни.  Ако търсенето е за продукт с комбинирани киселини на Purito ABP Triple Synergy Liquid според мен е по-хубав.

Harpalike, поръчах този на Cosrx пък ще видим колко е HG Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 16:54 от Viola Tarakanova

# 665
Casual, периодично изчезват ту единия, ту другия.  И двата са хубави, синия е по-подходящ за мазна и комбивирана кожа, защото оранжевия е една идея по-подхранващ.
Явно затова съм си го запазила в списъка оранженвия , като по подходящ за моята суха кожа.
Сдобих се с 2 петънца на бузите ( с 30 фактор съм ) и искам да взема по висок фактор, ще следя за оранжевия щом се появяват периодично Simple Smile Ще трябва и да се позаинтересувам и за избелващи ( така ли се водят ) продукти, макар да се надявам да изчезнат пигментациите от самосебе си след летния сезон.  Случайно да знаете/или имате опит - дали това може да има връзка с мезотерапия с ХК ?

Вече първата ми поръчка от yessstyle е в БГ, не съм я взела още че не съм в града.
Един месец точно отне през Англия с превозвач. Поръчах няколко травъл размерчета за проба на азиатска козметика Simple Smile

# 666
Casual, и двата са подходящи за суха кожа, по-скоро оранжевия не е много подходящ за мазна. Прекрасни са, така че ако намериш който е да е на добра цена взимай без да мислиш Simple Smile

kremi1980, при такава голяма и евентуално обемна поръчка задължителлно пиши на сайта при какви условия ще го изпащат иначе има реална опасност да се окаже пратката на англ.митница. Маркират кашоните със стойност само  5долара и по свое усмотрение по-скъпите пратки могат да изпратят с куриер, което обикновено означава митница.

msk-13, за пигментацията в момента не може да направиш много освен превенция. Включи витамин С и активно и фанатично използване на слънцезащита. След края на слънчевия сезон (края на септември) можеш да започваш с прилагане на активи за избелване на петната. Ако не е хормонално и няма здравословен проблем, би трябвало да изсветлеят.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 22:54 от Viola Tarakanova

# 667
Първата ми успешна поръчка от началото на пандемията, от Япония, от ибей, при това безплатна. (върнаха ми парите, поради изтичане на срока за доставка). От 16 май досега прави точно 3 месеца.
Отдавна им се точа, няма блогър, който да следя и да не ги е обявил за HG за смесена/мазна кожа. Непременно ще напиша подробно ревю и аз като ги сефтосам.

# 668
  • Бургас
Reddish Brown , ще чакам с нетърпение ревюто щом са HG за смесена/мазна кожа.

# 669
Прочетох за оризовото олио за измиване, че неЙ много читаво... значи него ще обвиня за запушването на порите, което забелязвам, от около месец го ползвам. Освен да го спирам, имам ново на Миша, дали то е с натурални олиа?
Или пък да е от Ниацинамида?
Да не бърам нещо в реда? Олио, измивен гел, тоника с АНА ВНА, после Ниацинамид, полсе слагам Матриксил или Бюфет( тях не знам къде да мушна) и после крем ол ин уан на Косарекс.
Вечер понякога оризовата маска. Правилно ли е така? Нещо ми запушва, но кое?
Ще махна олиото първо.

Лепенките за пъпки на Косарекс да похваля, снощи беше тръгнала една гадна, сложих лепенка и днес я няма.

Имам и серум този : https://m.jolse.com/product/beauty-of-joseon-repair-serum-30ml/29323/category/25/

Него след кое да слагам? И само вечер ли?
Много ми е неясно още кое как...

# 670
  • Варна
JACKLIN, аз спрях ниацинамида и пъпка не ми е излизала !
Сега започнах от 5 дни оризовото олио и ще видим как ще е с него Wink

# 671
  • София
Добре де, каква е връзката между ниацинамида и пъпките? Освен добра, доколкото съм чела. Антимикробно, възстановяващо, влияе добре на порите. Ще е кофти, ако това те опъпчва Sad

# 672
Аз също имам лоша реакция към ниацинамид, първият път беше от продуктър на The Ordinary, положението стана адски зле. Наскоро реших да пробвам пак, само че друг продукт, в който имаше също ниацинамид, и отново ми избиха ситни, червени пъпчици (които ме сърбяха).  Имам доста продукти в списъка с желание, които искам да пробвам, но точно ниацинамидът като съставка вече ме спира Sad

# 673
Има хора, които са чувствителни към ниацинамид, както и такива които са чуствителни към хиалуронова киселина, но ниацинамида не запушва пори. Обривът, който предизвиква е по-скоро като алергия - дребен и сърбящ, може да е с връхче/течност.
Има един момент с възможено по-обилно избиване на пъпки при първоначална употреба на по-високи концентрации (т.н. purging), но принципно ниацинамидът не го предизвиква, а някой друг актив.
Ето една много полезна статия по въпроса:
https://theskincareedit.com/2018/09/27/skin-purging-or-breaking-out
Хубава статия за съчетаването на ниацинамид и киселини (важи вкл за вечния въпрос:  Може ли ниацинамид и вит.С)
 https://theskincareedit.com/2019/05/14/niacinamide-aha-bha

JACKLIN*, би ли разписала постъпково рутината сутрин/вечер с пълните имена на продуктите и точния порядък на използване.
Принципно в една рутина не се използват киселини, пептиди и охлюв

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:04 от Viola Tarakanova

# 674
  • софия
Здравейтеее, знам, че съм от много питащите тук, но какво да се прави..сложна е материята, второ "вишо" учим:grinning:
Имам много сериозно питане по най-сериозния ми проблем-мелазмата. Никога не съм се мазала по-усърдно, но се засилиха, петната. Скулите ми са целите на петънца:anguished:
Сега  избирам продукти
и  зареждам.  Взех серум с, арбутин и витС. Та, въпросът ми е: кое от двете други? [/img]

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 15:07 от swetulka

Общи условия

Активация на акаунт