За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

• 290 874
  • 942
  •   1
Отговори
# 180
  • Бг-мама

това е днешното ми творение

# 181
Браво , то наистина е творение  bouquet

# 182
Е, не можах и аз да устоя на това великолепие! Ето я, самата тя  Laughing :

п.п. понеже вече е изстинала и току що я опитах, искам да кажа, че това е едно невероятно тесто! Станала е страхотно пухкава отвътре и много вкусна. Незнам дали е късмета на начинаещия (тоест, че за пръв път я правя), но определено рецептата е много сполучлива и благодаря на Биляна   bouquet!

# 183
Зечова, Зори питките са ви невероятни, много добре сте се справили,браво на вас. Поздравления!

# 184
Зори и Зечова newsm51 newsm51
Майсторки сте личи ви.Въпрос?Тавата с какво я подмазвате и колко е голяма.Браво!

# 185
Аз тавата напоследък я мажа с кр. масло и после си излиза питката много лесно - направо се изсухля.

# 186
Pina  bouquet
А защо някъде четох,че след като я подмажат слагат и брашно?

# 187
  • Бг-мама
Аз намазах само с олио и направо си падна питката , само минах по стените с ножа и питката сама падна  Laughing Laughing

# 188
Ами то има варианти - само мазнина - масло,мас,олио,зехтин,а някои после и набрашняват.Мен лично ме мързи да набрашнявам,отделно пък малко полепва и по-питката,ако се набрашни и коричката става по-друга.
Който и вариант да избереш,няма да сгрешиш. Peace

# 189
  • Plovdiv->Toronto

Ето я новата, този път точно по инструкциите, вкусна както винаги  Peace ...

# 190
eli_c Станала  невероятна.....  bouquet

# 191
Аз винаги съм мазала тавата само с масло или олио, без да набрашнявам и нямам проблеми с отлепването.
Иначе тази тава ми е 28 см. в диаметър с  високи стени, става ми идеална за питки с брашно от 1 кг. За по-малки, половин доза имам една по-малка с по-високи стени, мсля че беше 22 см. в диаметър.

# 192
  • София
Искам официално да предупредя потребителката Зорница Алексиева (т.нар. Зори), че тъй като , виждайки нейн пост в тази тема не се стърпях и я отворих и в резултат на това, обилно слюноотделяйки при вида на нейният превъзходен екземпляр се втурнах в кухнята да импровизирам с наличните количества, нужни за рецептата, ме тласна към ненужни , но много желани злоупотреби с т.нар. болярска питка, сега тя трябва да ме компенсира за нанесените морални, телесни и диеторазвалящи щети!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

п.с. импровизирах със сирене и чубрица, но продуктите са ми много по-малко, да видим дали уцелих дозировката, ще пиша след 40 мин. Mr. Green

# 193
ТВОРЕНИЕТО МИ ЗА ТАЗИ ВЕЧЕР....

Прилича на козунак, но не е...това отгоре е сусам.....

# 194
  • София
ОФФ (Извинявам се , за което), Мамо Цоцоланке, ти ли си в "Жълт Труд"? Blush

(за да не спамя отговарям на следващият въпрос- да , по теориите Simple Smile, поздравления за добрият тон и "теориите" )

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 21:33 от Emi

Общи условия

Активация на акаунт