За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 290 336
  • 942
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 013
Биляна, да си жива и здрава. Разкошна. на конци. Вътре мекичка, коричките - хрупкави.
Само не ми стана толкова апетитно тъмно кафява като твоята. Но това се прежалва  Laughing
Ето я:

Ето и парченце с конци и чубричка. Черпя всички виртуално.

# 91
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
natka, радвам се, че ти е харесала!Когато точиш кора и слагаш плънка, кората не трябва да е много тънка за да не се къса от плънката  bouquet

# 92
  • Мнения: 220
http://st-la.mylivepage.com/image/727

Ето две парченца от моята подобна питка.Черпя ви за закуска  bouquet

# 93
  • Мнения: 2 013
natka, радвам се, че ти е харесала!
Laughing Не съм natka, но и на мен ми хареса  Wink
Аз днес ще се плескам с пита. Ще разчитам на височина и май ще правя питата на Джемма, но ми се ще да експериментирам и с питката на Сладка Хапка - много ефектно нареждане. Ама пък тя трябва да се прави в тава - да има ширина.
Ще видим, и ще докладвам.

# 94
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Laughing Не съм natka, но и на мен ми хареса  Wink


    LaughingОт жегата е, прости ми Laughing

 На Сладка Хапка е страхотна питата със слънчоглед!Препоръчвам я!Когато я правих и наредих тестото в тавата, ми се видя адски малко.Но Сладка Хапка ми обясни, че като втаса ще се изпълни тавата.Беше ми странно, че не втасва тестото, но питката е много хубава!

# 95
  • Мнения: 2 013
На Сладка Хапка е страхотна питата със слънчоглед!Препоръчвам я!Когато я правих и наредих тестото в тавата, ми се видя адски малко.Но Сладка Хапка ми обясни, че като втаса ще се изпълни тавата.Беше ми странно, че не втасва тестото, но питката е много хубава!

Да не би да имаш предвид питка "Слънчоглед" - по-скоро завити охлювчета?
Аз съм хвърлила око на една нейна питка "Слънце" - нареждат се и кифлички, и триъгълници - като при "Хризантема". Но няма да е днес.
В крайна сметка правя питката на Морена. За първи път ми е. Дано да стане.

# 96
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Да, за пита "Слънчоглед" ставаше въпрос.То тя по желание може да се направи и със слунчоглед Grinning
 Питката на Морена, не е баш на Морена, ами на Деяна.Тя я беше пуснала във форума.От двете ми хареса повече тази на Сладка Хапка!

# 97
  • Мнения: 2 013
Ох, това с авторските права е нещо много интересно  Mr. Green . Снощи препрочитах пак темите с питките. Та "Хризантемата" има дълга история в това отношение.  Laughing
Много скоро ще направя питка и по рецептата на Сладка Хапка, след като я препоръчваш. Гледам, че се залага на киселото мляко. Това всъщност е разликата в рецептите. Може би се дължи на това.
Ще се прави  Peace

# 98
  • Мнения: 2 013
А, да питам нещо. Като вряла и кипяла из темата за питите, би ли ми казала дали си правила пита по рецептата на Хонда. Интерсува ме оформянето, не рецептата. Питата пак е "Слънце", но оформянето е като фунийки  Rolling Eyes
Та се чудя, наистина ли има предвид фунийки или кифлички  newsm78
Но пък ако се навият триъгълниците на фунийки, приликата със слънце ще е по голяма.

# 99
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Ей тази е по рецептата на Хонда.Аз във формата на хризантема не я харесвам, особено огромната прегоряла топка в средата.За това я направих на кифлички, не че станаха хубави на вид, но се изяде.Гледала съм на снимки, че всеки дава воля на фантазията си с оформянето!

# 100
  • Мнения: 2 013
Много са ти хубави всички питки eat

Коя от двете рецепти на Сладка Хапка е това? Едната е с 400 гр кисело мляко+200 прясно, а другата - само с 500 гр прясно мляко. Точно снощи си ги копирах.
А гледам, че си правила и тази на охлювчетата - "Слънчоглед".

# 101
  • Мнения: 2 013
Слаби са думите, с които да похваля питката. За разлика от рецептата на Морена обаче, аз мазах обилно с масло. Докато ми стане тестото както трябва, добавих и около 100мл вода. Брашното не знам колко беше. Мазах с жълтък разбит с олио.
Резултат: Много мека и пухкава питка. Коричката отгоре не беше твърда като при повечето ми питки правени досега, а мекичка. Най-добрата ми до момента. Пекох в тенджера с диаметър 28 см. Питката не излезе нагоре.
А, разточих не 3, а 4 кори.

Ето я наредена:

Току-що извадена от фурната:

В целия и блясък:

Отстрани:

Парченце:

# 102
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
                        БРАВО!
 Теб те е хванала питкоманията Simple SmileСамо не разбрах последната питка коя е, "Слънце", или "Слънчогледовата"?

# 103
  • Мнения: 2 013
                        БРАВО!
 Теб те е хванала питкоманията Simple SmileСамо не разбрах последната питка коя е, "Слънце", или "Слънчогледовата"?

На Морена (аз така си я намерих и така си я запомних  Rolling Eyes)

# 104
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Ох и аз се запалих с тези хубави питки   Blush
cathie, би ли ми казала за питата на Морена суха мая ли сложи и колко(понеже знам,че и ти използваш предимно суха мая) и в машината ли я меси или на ръка?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт