Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 37 387
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Ами аз мисля, че фотьойлите в антре не се връзват с допълнително място за сядане(пейката) и масто за обувки. Изберете дали да оставите фотьойлите, или да измислите шкаф, където обувките да са скрити.

# 211
Шкаф-пейка е нещото което ми хрумва

Или някакви кутии, кошници тип

Последна редакция: вт, 02 юни 2020, 21:20 от second

# 212
  • София
Момичета, трябва ми вдъхновението и идеите ви.
Казусът е остъкляване на веранда с подвижни прозорци с цел да я ползваме като антре. Помещението е много малко. Там със сигурност ще има два големо кожени черни фотьойла, малка масичка и някакъв шкаф за обувки. Работата е в това че не искам да я обазвеждам като стая, искам да постигна по- лежерен стил, тип американска веранда. Другото, за което се колебая е, какъв цвят да е пода, при положение, че дограмата е антрацит и входната врата също е в сиви тонове. Няма смисъл да снимам, защото няма да се придобие представа.
Попадали ли сте на нещо подобно? Какъв шкаф за обувки да измисля? Не искам да е традиционния, няма да пасне на стила, който търся, оък и е необходимо да побира само текущите обувки- 3- 4 чифта. За останалите имаме шкаф в къщата. Може би нещо като малка пейка с място за обувки, но каквя да е, за да я съчетая с фотьойлите? Идеи?

Ако идеята е да се постигне нещо такова,
Скрит текст:
аз бих заложила на ракла в стил, връзващ се с кожените кресла. Хем ще става и за допълнително място за сядане, и за допълнителна маса, нещо като това -
Скрит текст:
или това
Скрит текст:

# 213
Kristaline, най добре снимка да покажеш, за да добием представа и да дадем адекватни предложения, ето нещо и от мен
https://2.bp.blogspot.com/-sLCvVmQQkkU/VWemfkYZDlI/AAAAAAAA56E/H … 9ca8b7edb15bf.jpg
https://images.dwell.com/photos-6214264853597310976/629787483291 … ve-atmosphere.jpg
https://shakemyblog.fr/wp-content/uploads/2019/03/cloison-amovible-diy-1.jpg

# 214
Раклата строи стилно, ама ще е доста неудобна за обувките, а когато нещо е неудобно се игнорира и обувките се мотат из антрето.  Та според мен мисли първо за удобство и функционалност, после за красота.

# 215
  • Варна
Раклата строи стилно, ама ще е доста неудобна за обувките, а когато нещо е неудобно се игнорира и обувките се мотат из антрето.  Та според мен мисли първо за удобство и функционалност, после за красота.
Подкрепям!
Може пак да е шкаф пейка, да се отваря отпред.
Аз не можах да се ориентирам какво е желанието. Някак кожени кресла не ги свързвам с американска веранда.
Пода е добре да е нещо средно да не е бяло или мн тъмно за да е практично. Като материал може да е като дворната настилка. Щом лятото ще се отваря напълно, може би нещо подобно

Ако може наистина снимка.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 14:25 от Doris

# 216
Благодаря ви много момичета! Дорис, последната снимка която си качила почти се припокрива с реалноста, само дето помещението е около 15кв.м. и аз искам да покажа снимка за да получа максимално добри идеи но в момента е натрупано всичкп и няма да се придобие представа. Да, черните кожени фотьойли съвсем не са подходящи за бохо стил лежерност и лекота, но там трябва да са и това е всъшност предизвикателството. Ако не бяха те, отдавна да съм решила всичко. Мисля за под от гранитогрес имитация на тиково дърво, а шкафа за обувки в никаъв случай открит. Може би е доба идея за пейка с кошници отдолу, но как ще се съчета с фотьойлите....

# 217
Направих си цветно кътче в иначе чисто белия ни хол( под, стени, секция всичко е бяло. Чудя се не е ли в повече шаренията и ако да, кое да махна?

Видях го в къщата на една влогърка и много ми хареса, но аз май предОбрих Wink

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 15:14 от SilviPv

# 218
Ако ще махаш, почни с масичката определено. После вече както решиш.

# 219
Аз не разбирам особено, ама масичката, да, и лампата леко дразни окото, може би да е друг цвят. Иначе картината, възглавничката  и дивана ми изглежда екстра.

# 220
На видео много ми хареса и съвпадение дивана ми беше същия. Разхождайки се в Айко видях масата. Потърсих за картина и намерих и възглавнички в Алиекспрес. Поръчах ги преди два месеца и веднага купих масата и лампата. Закрихме тръбите за парно с гипсокартон, сложихме бели пердета и зачакахме пратката. Вчера дойдоха картината и възглавицата. Разопаковах масата и лампата, които ги чакаха Wink И сега стоя и се дивя,как сътворих тази шарения Wink Притъпя ми Wink

# 221
Мен пък ме дразни многото бяло... За какво са белите рамки на малките картини? Или без рамка или с бяло паспарту и тъмно синя (като дивана) рамка. Едноцветни елементи с цветовете от декорацията има ли по бялата секция?
Бих махнала масичката, а на дивана бих добавила едноцветни възглавнички със същите цветове. Интересен е повратящия се елемент (перата), но би ми харесало да е пак на правоъгълник, а не на кръг... т.е. килим или правоъгълна масичка върху едноцветен (не бял) килим Thinking

# 222
Не знам дали няма да се получи добре с жълти възглавнички и жълта лампа?

# 223
На мен като че ли масичката ми идва вповече, но нямам цялостна представа, фрагментни са снимките и може просто така да е излязла на снимката, не много добре. Картините и възглавничката не ми изглеждат зле. А, ако смениш лилавата лампа с жълта, пак такъв силен цвят, може би ще се получи същия ефект, т.е. ще е безсмислено. Като гледаш цялата стая, зле ли изглежда? Ако поразместиш нещо?

# 224
Малките рамки, както беше казано по-горе. Масата. И в допълнение аз бих сменила не цялата лампа, а само лилавите й части в нещо ненатрапчиво- в цвета на дивана или бели. Жълто категорично не бих препоръчала, ще стане манджа с грозде..

Общи условия

Активация на акаунт