Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 112
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
Ние сме с трислоен паркет от Канор, вкл. в кухненската част. Реди се като ламинат, няма нужда от допълнителна обработка. В зависимост от начина на ползване и поддръжка, реновацията на паркета позволява 3-5 цикления. Имаме дъб дюшеме и бук паркет (не го харесвам много, но трябваше да отстъпя за нещо на половинът). За мен се поддържа много лесно, вдъбнатини има на няколко места от изпускане на тежки предмети, не от нормално, ежедневно ползване.

# 361
А ако трислойният паркет не е залепен не скърца ли?

# 362
https://como.bg/led-tavanska-lampa-5903.html?utm_source=broshura … omo_may_june_2020

Този полилей дали ще свети достатъчно?

# 363
Аз се отказах от онзи прекрасен троен полилей, понеже наистина няма да свети и избрах ето този.
https://ultralight.bg/aca-lighting-od53423rbk

# 364
А ако трислойният паркет не е залепен не скърца ли?
Ами на първо четене не скърца не знам после да не се разскърца, стои по твърд и масивен от ламината а и основата ни е много равна освен това сме с подложка 5 мм

# 365

Не. Освен ако имаш достатъчно помощно осветление. Моят полилей е набутан с 5 крушки по 1055 лумена ( общо 5 275 лумена) и на три метра от него имам още един 3 крушки по 1055 лумена и на още три метра още един с три крушки. И общо взето е светло. Това за помещение 30 квадрата. 
Виж ако е за някоя стая 12-15 квадрата, а и ако е спалня, стават тези 3250 лумена.

# 366
Не, за кухня го искам, да сменя стария, несветещ. Ясно

# 367
Е, ако не е голяма кухня, и ако имаш и набор лунички по самата кухня може и да стане.  Полилеят от поста след твоя също е снимат с мижави крушки, ама позволява 3 х 40 вата, а 40 вата ЛЕД крушка може да те ослепи. Та той ще свети колкото си поискаш, но този с ЛЕД лентата не може да се оправи.

# 368
Разбрахме се най-сетне. Оставяме на първоначалния вариант, гранитогрес пред кухненските шкафове и масивен паркет в останалата част от стаята. И сега при паркет дъб и шкафове дъб, мисля гранитогреса да е нещо в много светлата гама, като екрю, ванилия и подобно за да не стане сливане на всичко. Дали би стояло добре според вас, като плота ще е гранитен, но нз какъв цвят?

# 369
Пода (плочките) според мен трябва да са максимално близки до плота (камък) иначе голямо мазало ще стане... Гранитите обикновено са в сиво. До натурално дърво, добре стои естествен камък или поне имитация на такъв...
Аз изобщо не го "виждам" в поредица дъб - ванилия - дъб - гранит Thinking

Направете си едно колажче от текстурите и цветовете и си го вижте Hands V

# 370
Не е задължително гранитът да е сив, има много бежово-кафеникави-жълтеникави гами, които добре се връзват с дървото на естествения дъбов паркет.

# 371
Абсолютно! Но не и гранит + ванилия Hands V
Трябва да се прецени кой точно гранит, че да е координиран с плочките.
Аз и траревтин много харесвам с дъб, например Simple Smile

# 372
За масивна кухня моят избор би бил по-тъмен дъб + кафеникав гранит.

Но става тъмно и не е за всеки интериор.

# 373
Според мен никакъв шанс да е с такъв като посочения. Всичко ще е пълна боза. Мисля че сив или много тъмен е най добре.
Скрит текст:

# 374
Идете поразгледайте гранити и аз така тръгнах че ще е гранитен плота но на живо нито един не ми хареса така че минавам на варианта технически камък. Има много хубави гранити но специално в Пловдив не открих такъв а тези шарените на мен ми стоят като оповръщано и демоде

Общи условия

Активация на акаунт