Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 089
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Mecha
 това са врати barn doors - изработват ги по размер, механизми има или се правят, трябва да си намериш майстор, няма готови. Има изпълнения с дърво, а последните години са тези, които си показала.

Doris, уникални са тези врати - на мен лично ми придават малко Ню Йорк-ски стил. Супер акцент. Спуках се да ги гледам в Пинтерест. Имаме противоречие с мъжа ми - дали да свържем кухня с дневна или да останат отделни.. и това е супер вариант - хем отделно, хем като искаш общо - първо са прозрачни и второ отваряш и хоп общо помещение , без да мирише на манджи Grinning

# 406
  • Варна
Mecha
 това са врати barn doors - изработват ги по размер, механизми има или се правят, трябва да си намериш майстор, няма готови. Има изпълнения с дърво, а последните години са тези, които си показала.

Doris, уникални са тези врати - на мен лично ми придават малко Ню Йорк-ски стил. Супер акцент. Спуках се да ги гледам в Пинтерест. Имаме противоречие с мъжа ми - дали да свържем кухня с дневна или да останат отделни.. и това е супер вариант - хем отделно, хем като искаш общо - първо са прозрачни и второ отваряш и хоп общо помещение , без да мирише на манджи Grinning

Аз ги харесвам много, свързвам ги с индустриалния стил.

# 407
Въпросът е някой правил ли си е такива и при кого и колко са излезли горе долу. Знам , че са по размери, желание, материал и т.н., но все пак нещичко поне да се ориентирам. Намерих само подобни в Титан доорс, обаче са само дърво, а аз искам метал със стъкло, за да "отворя" двете помещения.

# 408
  • DE
Леле, какви са тия цени. Ние купихме подобен механизъм с релса от Баухаус на цена 35 евро, закачихме обикновена дървена врата и готово. Проблема е, че не уплътняват добре отстрани и отдолу има милиметри разстояние и не мисля, че ще е удачно за кухня. Ако долу няма ограничител ще се вее Grinning Тази от снимката като я гледам добър заварчик ще се справи с рамката. Само да си намерите механизъм ролки с релса.
За кухня, имам в Бг. плъзгащи врати от алуминиев профил с релса отдолу и отгоре така уплътняват, че като пусна аспирацията ако няма леко отворен прозорец се получава вакум Joy
Евтини бяха по около 150 лв. бройката.

# 409
  • София

Имаме такава, направена от домашния майстор. Механизма поръчах от Амазон. Излезе под 100 лева с доставката. Самата врата е от евтино ПДЧ, облечено с ламиниран паркет.

# 410
Страхотна е!

# 411
Mecha, виж тук са ти отговорили в съседната тема с линкове
https://www.bg-mamma.com/?topic=1197531.285

# 412
Леле, Илит, вратата е страхотна, много ми харесва, както и цялостната визия на антрето.

# 413
# 414
Златни сте!!!

# 415
  • Norge
Преди време една потребителка се беше включила по темата и показа такъв тип врата, но със скрита релса. Изглежадше много добре. Да би се появила отново...

# 416
Да сложа запазени линкове и снимки от наши теми, може някой от тях да е с такъв тип врати, ако не - здраве да е! Simple Smile

1
2
3  
4

И снимки:
Скрит текст:

# 417
Преди време една потребителка се беше включила по темата и показа такъв тип врата, но със скрита релса. Изглежадше много добре. Да би се появила отново...
mystery се казва, аз се върнах назад, но е изтрила снимката.
Иначе инфо за името на механизма аз имам, защото тя каза че го внасят- казва се magic2 . Повече не знам.

# 418
Здравейте! Събирам мнения за кухненска мивка...вариантите, които обмисляме са два- стомана с лен покритие или гранит на Фат. При стоманата не знам колко лесно се чисти това грапаво покритие и това мало ме притеснява. При гранита ме притесняват повече неща...гореща вода от тендрира, хрърлен от високо нож/друг прибор, препарати, особено такива за отпушване на канал.

# 419
Здравейте! Събирам мнения за кухненска мивка...вариантите, които обмисляме са два- стомана с лен покритие или гранит на Фат. При стоманата не знам колко лесно се чисти това грапаво покритие и това мало ме притеснява. При гранита ме притесняват повече неща...гореща вода от тендрира, хрърлен от високо нож/друг прибор, препарати, особено такива за отпушване на канал.

Лен и микролен не се мият трудно, а по-малко хващат петна. Неслучайно ги правят така.

Гранитните мивки по принцип "не обичат" силни основи - остават им светли петна.

Ама гранит в тон с плота стои по-красиво.

Няма идеално решение.

Общи условия

Активация на акаунт