Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 080
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
Според мен те разубеждават за тапетите, защото при сваляне често се изронва стената и трябва да се прави нова фина шпакловка.
Но щом пък си решила - направи го, не ги слушай хората, стаята си е твоя и ти ще живееш в нея.

# 436
Проблемът с тапетите е, че ако поискаш да минеш на латекс е доста трудоемко. И наистина не са много модерни. Но ако си сигурна в себе си, че искаш тапети, няма някакви функционални пречки.

# 437
Благодаря ви!
Основно ме интересуваше наистина дали чисто функционално е добре, но щом няма някаква сериозна особеност, значи ще разгледам дали ще си харесам нещо Blush

# 438
Ох това модерно....как се определя, че то в момента има много по- красиви от всякога, и цветове, материали. Не съм фен, нямам у нас, но много им харесват. Те и тухличките не са модерни, уж, ама много хора слагат. И аз имам една стена, която искам да е акцент, от кога я мисля и нищо не съм открила да е моето

# 439
А някоя идея за ненатрапчив цвят за коридор с бежави плочки и светло дървени шкафове и врати. Нещо не успявам да си харесам. Коридора е дълъг, ако има значение.

# 440
А някоя идея за ненатрапчив цвят за коридор с бежави плочки и светло дървени шкафове и врати. Нещо не успявам да си харесам. Коридора е дълъг, ако има значение.

# 441
# 442
  • Варна
За спално помещение - твърдо ЗА! тапети.
Аргументи за модерност мисля ,че не са реални. Няма такова нещо при покритията.
Всички по-луксозни обзавеждания са с тапети. Определено е по-уютно.
Може би наистина минуса е като се маха ,че може да се наложи поправка на стената.
На мен стая на голи стени ми е като в маза или кордор на блока и ми седи недовършено.
Изборът е по-скоро въпрос на усещане. Може би има значение и как си свикнал от дете.
С тапета е по-фина работа по принцип.

# 443
Нат, слабост ми е тази гама, но ме спира това, че съм го наумила за спалнята, освен това и за дневната съм сложила сини елементи...да не стане прекалено синьо.

# 444
  • София
По дискусията за тапетите:на предстана страница видях снимки на наистина красиви тапети, но все пак трябва да и добре залепени /това вече си зависи от способностите на майстора/.Те прикриват неравностите по стените.Иначе за да се премине към боядисване на стените с латекс, трябва да има много гладка шпакловка.

# 445
И аз смятам, че не са отживелица тапетите, затова исках да си сверя часовника с вас. Така или иначе в момента апаратментът вече е с фина шпакловка и е готов за боядисване, ще помислим още малко и не е изключено да сложим тапети в спалнята. Предполагам, че за всекидневната и детската няма да са удачни при нас, защото детето е малко още и е вероятно да има поражения, а наистина свалянето после е хамалогия.

# 446
Имам стаи с тапети, имам и без. Определено тапетът се поддържа много по-лесно. Стаите с боядисани стени вече няколко пъти се налага да ги пребоядисваме, а тапетите все още не са мръднали. Много по-лесно се почистват от всякакви петънца, не поемат мръсотия, дори не се надраскват толкова лесно, като боядисаните стени. Затова са изключително подходящи за коридори, където стените по-лесно се цапат и драскат.
За демоде изобщо не може да се говори - които е разглеждал каталозите в специализираните магазини, знае, че много от така модерните плътни, дълбоки и уникални като нюанс цветове на стени, по които въздишаме на снимките в нета, са всъщност едноцветни тапети. Това е и другият голям плюс на тапетите - ако си си наумил някакъв по-нестандартен цвят за стените, е абсолютна шестица от тотото да го постигнеш с боя.

# 447
Момичета здравейте,извинявам се ако това не е точната тема в която да пиша но искам да попитам за съвет ,чета ви от известно време и имате доста опит с ремонтите на нас ще ни е за първи път ...искаме да обединим две стаи с цел да направим кухня с хол ...но ни казаха да не бутаме стените ..не било хубаво особенно в панелен блок ..хрумна ни идея да сложим плъзгащи врати между двете стай но незнаем дали е осъществимо ..как мислите ?

# 448
  • София
Бутане на стени само след конструктивно становище. Не е шега това. Принципно е възможно и вероятно няма да има проблем, но аз не бих рискувала. Ремонтът у дома включваше бутане на стени, но на всяка стъпка се консултирахме с конструктор. Все пак безопасността преди всичко. Вкъщи останаха някои не много красиви трегери, но за нищо на света не бих рискувала конструкцията на сградата пред естетиката.

Дори за отваряне на врата трябва консултиране.

# 449
То плъзгащи врати, ако не бутате стени си е изцяло само естетическо решение. Ако бутате-дали ще е с плъзгащи врати или без никакви-само с консултация за конструкцията.

Общи условия

Активация на акаунт