Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 076
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Благодаря ви!
Основно ме интересуваше наистина дали чисто функционално е добре, но щом няма някаква сериозна особеност, значи ще разгледам дали ще си харесам нещо Blush

Аз харесвам тапети, особено пък за спалня. Не е като да се готви там. Друго усещане дава самата текстура, дори тапета да е едноцветен.

Най-доволна съм от флийз тапетите много лесно се свалят и лепят.

Единственият ми проблем е в разнообразието, няма измъкване като започна да гледам.

Сега ми се появиха едни в Домко, мисля, че ще са чудни за спалня усещане за текстил.

# 451
.искаме да обединим две стаи с цел да направим кухня с хол ...но ни казаха да не бутаме стените ..не било хубаво особено в панелен блок ..хрумна ни идея да сложим плъзгащи врати между двете стаи, но не знаем дали е осъществимо ..как мислите ?
Естествено, че не може по никакъв начин да бутате стени. В панелен блок всички стени са носещи.

# 452
Дорис, точно там ще ходим утре да видим. И дори цветовата гама, която си показала, я обмисляме + синьо.

# 453
.искаме да обединим две стаи с цел да направим кухня с хол ...но ни казаха да не бутаме стените ..не било хубаво особено в панелен блок ..хрумна ни идея да сложим плъзгащи врати между двете стаи, но не знаем дали е осъществимо ..как мислите ?
Естествено, че не може по никакъв начин да бутате стени. В панелен блок всички стени са носещи.
Да, по принцип е забранено и не е редно, но нямате идея колко хора бутат стени и хич не ги интересува носеща ли е, не е ли. Масово вкарват терасите в стаите, за да спечелят още пространство. В блока на родителите ми може би над 90 % от кухненските тераси са усвоени, включително и нашата. Но стената не е напълно съборена, а е оставен трегер отгоре, плюс от двете страни по половин метър, в общи линии е махната дограмата и е избита стената под прозореца, която не е носеща. Много е важно и дали е последен етаж също. Казвали са ни, че при последен етаж не било толкова от значение, но колко е вярно не зная. Имаме и доста съседи, които са свързали хол с кухня, но отново под формата на арка, а не с напълно съборена стена.
Аз лично мразя хол и кухня заедно и не бих го направила. Дори съм се отказвала от жилища, които са по този начин и не е имало възможност да ги отделя. А масово новото строителство е по този начин, което лично мен не ме устройва никак и се чудя откъде се взе тази мода. Отделно, че дори да има възможност за преграждане, едната стая остава без прозорец.

# 454
По въпроса с тапетите - нямам вкъщи, но също не мисля, че е демоде. Има страхотни тапети сега.
 Харесала съм си ей този и му търся място. Joy
Предстои ни и на нас ремонт на спалнята, мисля поне едно пано в рамка да си направя от него, ако не цяла стена.

# 455
ха имам такова килимче, пред банята същия десен

# 456
Е, браво, сега ще искам и килимче! Joy
Другото, което съм замислила за тази спалня ( бивша всекидневна) е някаква плъзгаща врата към бокса, който ще става перално-гардеробна. Ама имам желание аз да си я направя, запазила съм една стара остъклена врата за целта.

# 457
Здравейте,
Някой от вас дали случайно е слагал гардеробна система PAX от икеа?
В програмата им за проектиране пише че трябва да има поне 4 см разстояние до тавана, а при мен се получава по-малко от 2см 😒 Някой дали случайно знае защо е това изискване?

# 458
Сглобявали сме, няколко. Те са по 238 см..
не знам как ще ги изправите щом няма място, обикновено ги сглобяваме на земята и после изправяме под наклон

# 459
Реално при нас няма кк да се сглобят на земята, понеже ще се монтира в малка стая гардероб, а не в основната спалня 😟

# 460
Ако не се лъжа, има Pax и на 200 см височина рамки.

# 461
Е да, точно те идват с такава разлика, понеже в гардероба се получава една ниша заради бетонният трегер

# 462
Това значи, че може да се сглоби в другата част на стаята и да се плъзне, добута в нишата... Но ако тярбва да се нивелира, трябва да се наклони леко назад и да се подпъхне нещо... и затова си трябват малко сантиметри.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:21 от peneva_a

# 463
  • Sofia
По въпроса с тапетите - нямам вкъщи, но също не мисля, че е демоде. Има страхотни тапети сега.
 Харесала съм си ей този и му търся място. Joy
Предстои ни и на нас ремонт на спалнята, мисля поне едно пано в рамка да си направя от него, ако не цяла стена.
Къде го има този тапет? Аз попаднах на кафявия му вариант,но този определено е по-удачен за у нас ?

# 464
Снимала съм на работа направо от каталог, но не помня на коя фирма. Може би Домко?
Мога да проверя в неделя, ако не е късно.

Общи условия

Активация на акаунт