Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 126
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
На мен пък с килима ми харесва още повече. Вече личи, че стаята е на дете, макар и да е само в три цвята, детските носят и повече. Стилна, непретрупана и малко шарена. Разкош! Потръпвам от детски стаи в сиво, с черно-бели аксесоари, отразяващи основно родителските моментни модни уклони.

# 526
Чудесна е станала стаята на момичето на Кайсийката, жизнена е с този килим, иначе ми идваше малко скучна. Явно с детето имаме сходен вкус - не знам дали аз съм се вдетинила Laughing или детето е по-зряло.
Не си спомням някога да съм харесвала бели интериори. То и едно време нямаше избор за постна боя (с боза, истинска, не в преносния смисъл, за стабилизиране) за стени - жълто, ама кофти жълто и едно зелено, и то не беше супер готино. Това беше. Изборът беше дали по стените да се правят шарки с валяк със златна боя или без шарки Grin Таванът - винервайс, изборът съответно - дали да е отсечен със златна линия или без линията.

# 527
  • София
Никой родител на тийн да не ми се оплаква от мента и лила. Стаята в ментово си е супер. Вкъщи се настояваше за изцяло черни стени на тийн стаята. Rolling Eyes
Склонихме на една такава. Има и една коркова част, другото е бяло. Мислех, че черният период ще премине около 10-11 годишна възраст, но не би. Sad

# 528
Скрит текст:
Къде го има този тапет? Аз попаднах на кафявия му вариант,но този определено е по-удачен за у нас ?
Bakerita, проверих. Тапетите са немски, Rasch, колекция Inspiration, ромбове тюркоаз. Не искам да рекламирам доставчика, но пък със сигурност се предлага на доста места.

След ремонт (незавършен) засега имам баня и дневна основно в сиво. Дневната е с топло сиво на стените, гранитогрес в сивата гама и т.н.
Още съм отвратена от предишните безброй неподхождащи си цветове, кафеникаво, червеникаво, бежови тонове...не искам и да  видя.
Показаната тийн стая ми харесва.

# 529
Идеално се е вързал килимът. Действително това, което разваля картинката, е чаршафът. С едноцветни яркосини или цикламени завивки, в същия нюанс като шарките на килима, направо ще се отвори стаята.

# 530
  • Mediterraneo
Чудесна е стаята, Кайсийке, изобщо не знам какво я мислиш! Чудна!

# 531
От предходната перспектива, качена като снимки се виждаше друго.
Снимката в момента е сменена и в този й вид също бих казала че чаршафите не са точното нещо, а килима си е на място, защото цвета на стената изглежда различно.
Както и да е, вкусове разни.

# 532
  • Mediterraneo
Стига, де, всички ли спите само в чаршафи, които цветово подхождат на спалнята?!

# 533
  • SF
Аз да. Но моята спалня е бяла и имам широта на действията. Simple Smile

# 534
Аз нищо друго не правя в спалнята, освен да стана сутрин и да почна да се приготвям за работа, а вечер - да вляза, да легна и да загася лампата. Цветът на спалнята ми не е точно това, което избрах по мострата в магазина и на самата кутия (едно наситено розово-лилаво се получи, не са ми любими тези цветове, а трябваше да е недолюбваното в темата бежово), но се получи приемливо за мен, някъде 4,5-5 по шестобалната система. Шалтета, или кувертюри както им казваха в едни други времена, нямам и не намирам за нужно. В това помещение прекарвам в будно състояние не повече от 15 минути на ден, гости там не каня, така че ми е все едно.

Чаршафи пък си избирам да ми харесват, да ми е приятно да легна в тях, без значение дали се връзват със стените. На периоди съм - в даден период харесвам един цвят и мотиви, в друг - други. Така че имам сравнително разнообразие, според настроението. Нямам намерение да сменям чаршафите всеки път, когато пребоядисам стените и обратното - да пребоядисвам стените, за да подхождат на чаршафите.

Това е моето усещане за нещата. Холът и кухнята са ми по-важни цветово, защото там прекарвам много повече време. Не ме интересува модерно ли е или не, важно ми е аз да се чувствам добре в тях. Бежово харесвам, и светло, и наситено бежово, стига да не жълтее или розовее. За съжаление чист беж трудно намирам, все е някаква мешавица. Кафяво нямам, не ми е сред любимите цветове. Изключвам дърво, което да е средно тъмно или най-добре по-тъмно, светлите дървесни са ми като бялото - нямат достатъчно цвят за мен. Подчертавам за мен. И пак не ме вълнува кои дървесни са най-модерни или най-избирани в момента, истината е, че повечето от най-популярните дървесни цветове (за които се говори при избора на мебели и кухненски шкафове, плотове и гръбчета) не са ми по вкуса. Но пък хората, които са си ги избрали, си ги харесват, съответно за тях няма значение дали на мен ми харесва или не.

# 535
Стаята е страхотна Кайсийке. Младежка и свежарска стая, а щом е и харесвана няма нищо по-хубаво от това Flowers Hibiscus
Аз съм от тези, които не държа всичко да ми е в тон, та под тон и т.н.
Искам да ми е конфортно и уютно на мен и семейството, за някой може да е шарено-ОК, за друг демоде - ОК.
На нас щом ни е добре, значи е нашето Hands V

# 536
  • Mediterraneo
Това имах предвид. Купувам чаршафи най- вече според моментното ми настроение. Отдавна вече дори не ползвам цял комплект от долен, плик и калъфки. Разбира се, когато съм в настроение за точно определен комплект, го слагам цял, иначе не. Какво да говорим да съобразявам всичкото спално бельо с цвета на стените, няма как да се случи при мен.

# 537
И аз съчетавам спалното бельо, хавлиите, кувертюрите, ленените салфетки за хранене и покривките спрямо декора и сезона. Напоследък сме в сиво и бяло предимно, които са ми любимите.

# 538
Ами аз също си купувам спалните комплекти за да ми подхождат цветово на спалнята. Спалното бельо на сина ми също е в такива цветове за да си отива с другите цветове в стаята му и да има хармония и уют. Хавлиите в банята купувам еднакви малки, средни и големи също да си пасват с цвета на гранитогреса Simple Smile.

# 539
  • тук и там
second,не съм сменяла снимката,махнах другите две просто.
Скрит текст:
Иронията е че купихме спалното бельо с идеята да пасват с килима-детето си го избра и него.Обаче и килимът и бельото се оказаха по-различни от това което си представяхме..Grin Пък и първо пристигна бельото,после килимът..Аз пазарувам онлайн,така че нищо не бяхме виждали на живо. Нищо де,момата нали е доволна..Че и  едни още по-шарени чаршафи купих-на сини палми,в съчетание с розови шарки:rolling_eyes:. От Икеа..поне не са скъпи ,и ще купим други като  и омръзнат..   

За нашата спалня вземам непретенциозни  цветове, гледам да не са много шарени-за да се съчетават със всичко..
На един комплект  от лен съм хвърлила око ,ама ще чакам намаленията  през юли..

Общи условия

Активация на акаунт