Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 126
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Да, това ме притеснява в много цветове, да не стане превъзбуждащо. Дневната ни ще е в жълто (цвят жълтък), тюркоаз тук там и сиво. Не знам другите стаи трябва ли да се съчетая с това или да изреждаме цветовете на дъгата...в смисъл да не стане манджа с грозде. Иначе и мен жълтото ме влече за детска, но не нюанса на дневната, а това на снимката горе. Търся точно сладурско, леко и уютно излъчване без да е бебешко, но да свежо и хубаво. С пердетата може да се даде някакъв акцент, защото ще са доста Grinning На този етап стаята ще е доста празна, т.е. без бюра, за които оставяме доста място, но ще ги купуваме, кога има нужда от тях, сега неща има място за игра.

# 556
Ваня, виж от флис тапетите, които се слагали и сваляли лесно, дали няма да можеш да си харесаш нещо, което да служи за декорация. В смисъл да лепнеш нещо, а не да го рисуваш.

# 557
Мъжа ми не е съгласен на тапети. Аз бях гледала стикерите, но ми казаха, че нямат махане...та се отказах, нека е нещо, което като ни писне ще се пребоядиса.

# 558
Ваня А, може би една система за окачване на картини ще ви реши проблема с декорацията на стената. Децата обожават да си окачват рисунките по стената или плакатите с любими герои/музиканти... И няма да се дупчи и лепи по стената.

Акцентни стени аз харесвам от този тип:

За детска стая може и по - стилизирана. Важно е да изберете нещо лесно изпълнимо, за което не се изискват специални способности, освен ако не сте художници разбира се Simple Smile.

Такава слънчева система също е много приятно, а и образователно Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 10:16 от pep_si

# 559
pep_si, абсолютно съвпада с моя вкус и мнение Simple Smile

# 560
Системата за закачване на картини/рисунки на децата, много ми харесва, даже си мисля, че би могло да се направи нещо подобно и за доста по-малко пари. Определено ще го допомисля.

# 561
  • при моите любими
Ние сме сложили корниз Dignitet от ИКЕА. Идеален е целта. Ето така изглеждат рисунки на него

# 562
  • Sofia
Ако стената остане светла/бяла и цветната шарката е по-ненатрапчива или стената е отсечена в малка част с цвят(как го обясних само Rolling Eyes ) ще се получи. Цветна завса, някакви цветни петна като лампи и възглавнички за по-удобно разполагане по пода за игра, ако има нужда от още "акцент", изобщо не я обичам тази дума, но е леко късно и красноречието ми го няма никакво

Скрит текст:

# 563
Pep_si, аз не отварям линка за окачването, а ми стана любопитно. Може ли да го споделиш отново?

# 564
Чудесно изглеждат тези детски стаи, които сте показали. Но си зависи от детето, трябва да се съобрази с него и неговия темперамент. Ако вашето дете не е спокойно и уравновесено, ако не е бъдещ Пикасо, всички тези декорации ще бъдат скъсани и свалени за нула време. Към всичките плюшки, 100 малки топки и десетина малки възглавнички добавете разхвърляни моливи и пастели, парчета Лего, поне 10 коли и колички, парчета релси и автомобилни писти, и да не продължавам изброяването с всички играчки, които се купуват редовно на децата и се трупат и трупат.
И да добавя драскането по стените.
Та за мен детска стая за дете над 2-3 години трябва да е в приятни детски цветове, по-шарена, отколкото за родителите, и с максимално много празно пространство за разхвърляне и игра.

# 565
Аз съм решила живот и здраве, да направя едната стена на стаята на малката да може да се рисува с тебешир. Това за мен е прекрасен начин освен за забавление, някой ден и за писане и учене. Едно нещо да запомни чрез игра, сто пъти по- дълготрайно ще е, отколкото на скучната тетрадка. Тази идея със сигурност е супер рискована за по- малко деца, които ако разберат, че може да се рисува по стените, ще стане олеле, но на Ваня момичетата вече са в подходяща възраст мисля Simple Smile

# 566
Аз съм решила живот и здраве, да направя едната стена на стаята на малката да може да се рисува с тебешир. Това за мен е прекрасен начин освен за забавление, някой ден и за писане и учене. Едно нещо да запомни чрез игра, сто пъти по- дълготрайно ще е, отколкото на скучната тетрадка. Тази идея със сигурност е супер рискована за по- малко деца, които ако разберат, че може да се рисува по стените, ще стане олеле, но на Ваня момичетата вече са в подходяща възраст мисля Simple Smile

Боя Escreo също е вариант, става като бяла дъска.

# 567
Подкрепям за ескрео. Има и много други варианти-за магнитни, бели и тн.
Тебешира отлага много фин прах, който се вдишва. Мисля затова отпадна и в училищата.

# 568
Ааа, това пък въобще не го знаех Simple Smile а тази боя всъшност какво прави с повърхността, става като бяла дъска, на която може да св пише с маркер ли?

# 569
Да, пише се с маркер. Може да е в цвят, с рамка.. магнитна. Всякакви опции има.

Общи условия

Активация на акаунт