Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 109
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Опитах се да редактирам линка, но нещо не се получава.
https://www.окачване-на-картини.bg/
Дано поне фейсбука се копира коректно.
https://www.facebook.com/picturehangingsystems

# 571
Чудесно е това! Добре, че споделих, та да ме светнете! Както винаги сте безценни на идеи и информация! Има още много време до детската, но да сме живи и здрави, ще питам пак като наближи.

# 572
Изключително неудобно е за малко дете ,да пише с маркер върху дъска/ стена.
Ако няма медицински причини /асма може би Confused/ не бих казала,че е риск ползването на тебешир.
Инъче дъската е идеална и за първолаците, и за малко по- късно.

# 573
Изключително неудобно е за малко дете ,да пише с маркер върху дъска/ стена.
Ако няма медицински причини /асма може би Confused/ не бих казала,че е риск ползването на тебешир.
Инъче дъската е идеална и за първолаците, и за малко по- късно.

Каква е разликата между маркер/флумастери/молив и тебешир? Не си спомням да ми е било неудобно да си оцветявам книжките с флумастери. Едно време нямаше такива екстри, не ми е и хрумвало да рисувам по стените (и слава богу), но все си мисля, че и за родителите ще е по-добре да се лишат от тебеширения прах в детската, не само за детето.

# 574
Писането без опора на китката/ ръката е разликата
Всеки прави каквото намери за правилно, а форумът е за споделяне на мнение.

# 575
  • тук и там
Ами те по-малките не пишат,ама си драскат или рисуват по стени и мебели без някой да ги види.В смисъл -не тренират за първокласници по стените..GrinningАз мисля,че ако има стена за целта-ще е по-практично,поне ще има място където ако му хрумне да рисува на нещо друго,а не на лист-ще може да го направи.От друга страна мисля,че много бързо ще мине интересът към това,то тръпката е да го направиш на забранено място и докато не те гледат,но на мен идеята за стена за рисуване ми харесва. .Моите ми бяха налепили стикери по мебелите и стените ..Още по-гадно е,защото ако стоят по-дълго и няма махане после..(нали се сещате,когато се опитвате да отлепите етикет от нещо без да оставя следа - същото е..Grinning)Покритието на мебелите се маха заедно с лепилото ,или боята от стената..
Тебешир не е окей за детска според мен,защото ще вдишват прах и частици.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 12:35 от Kaisia

# 576
Да, добри гледни точки. Хубаво е, че стана въпрос. Не се бях замисляла сериозно, тъй като скоро няма да се наложи да правя детската стая, но мнението на всяка една от вас е интересно. Понеже дискусията тръгна по повод детската стая на Ваня, нека тя да каже, дали и харесва идеята и ако да- да продължим да нищим.

Иначе, да споделя едно голямо мое разочарование. Преди няколко месеца си купихме тапицирана спалня на Ергодизайн от Айко. Моделът се казваше Осло (по спомен). Никак не беше евтина, очаквах доста висок клас изработка и в интерес на истината е такава, ОСВЕН отвратителното скърцане на подматрачната рамка. Това е адски изнервящо нещо, особено когато в стаята спи бебе и освен моите опнати нерви от скърцането, будя и бебето. Скърцането е буквално като стар селски креват, макар че даже на село сме нямали такава отврат. Не знам какво да правя. Моделът е от тези, които матракът се слага директно върху основата, не влиза в рамка... Имате ли идея как да процедирам. Толкова ме изнервя, че ако беба се събуди само още веднъж от този отвратителен звук съм склонна на двойно, даже тройно убийство...

# 577
Как няма подматрачна рамка, а тя скърца? Нищо не разбирам, обясни по-ясно.

# 578
Аз не бих сложила стена за драскане, защото децата лесно се увличат и докато са на тази стена, вече са минали на коридорната, холната и т.н. Освен това наистина не е добре да се пише така без опора и да се маже навсякъде с прах от тебешир (ако е тебешир), защото после с намазините ръчички става страшно. Имаме малка черна дръска вкъщи и не ме питайте на какво става хола след като пишат на нея, намазват целия диван с ръцете си.
Аз от сутринта гледам пердета, които да са акцент на детската и ми харесаха два варината доста шарени като допълнение към светло жълти стени. Голямата много хареса и двата варианта.
На мен още ми е на мисъл дали е редно да сложа жълти акценти във всички стаи...да не излезе, че друг цвят не знаем Grinning Мъжа ми иска и спалнята да е жълтеникава, защото е сенчеста и да не изгелжда като пещера.
Скрит текст:
ето какво харесах за детска и спалня

Слагам само едното перде за детска, защото другото го нямали, проверих. Освен това ако сложа тези на зиг заг в спалнята какво ще отива повече на леглото жълто или сиво.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 13:46 от Ваня А.

# 579

Съжалявам, не съм по обясненията. Simple Smile
Та, има подматрачна рамка, върху която ляга матракът, но около самия матрак няма рамка (царга ли се казва?). Това е подобен модел , но на същия принцип https://ergodesign.bg/store/bed-leonardo

Ваня, благодаря за споделения опит. Ще си обмиля концепцията.
Идеята на завесата за спалнята много ми допада, само че точно този вариант откровено казано не особено, защото освен сиво и жълто ми се вижда че има и кафеникаво райе, ако е така за мен е излишен цвят. Щом спалнята е сенчеста, бих боядисала в жълто като основен цвят, а ако ви се заиграва може да направите акцентна стена в сиво, но срещуположната на прозореца. Ние направихме така, но при нас основният цвят е розов. Но според мен също е важно, ако ще го правите двуцветно, самите цветове да бъдат с еднаква наситеност.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 14:08 от Kristaline

# 580
Извинете, че ще се отклоня от темата, но искам да попитам дали имате впечатления от латекс JUB? https://dekoracii-jub.com/wp/ Харесала съм няколко изчистени нюанса, както и това за акцентна стена https://dekoracii-jub.com/wp/produkt/marmorin-%d0%b4%d0%b5%d0%ba … 0%b5%d0%ba%d1%82/

# 581

Съжалявам, не съм по обясненията. Simple Smile
Та, има подматрачна рамка, върху която ляга матракът, но около самия матрак няма рамка (царга ли се казва?). Това е подобен модел , но на същия принцип https://ergodesign.bg/store/bed-leonardo
Всички легла имат царги, просто са с различна дълбочина, ако мога да се изразя така. В твоя случай матракът не потъва в леглото, а надстърча над царгите. Скърца ти рамката и реално не можеш да направиш нищо, освен да я смениш.

# 582
Kristaline, кафявото е по-скоро златисто май, но може и да греша. Иначе за сива стена срещу прозореца е интересна идея.

# 583
И аз не бих сложила дъска за тебешир на стена в детската. Тебеширите ги ползваме в двора предимно и имаме дъска за тебешир навън. Но вкъщи става мазало.

За мен детската е една идея по-цветно място също и наблягаме на 3 основни цвята в нея. Досега щерката е имала 5 пълни обзавеждания на стаи и чак сега, на 12, вече иска да е по-обрано откъм цветове.

# 584
Точно се чудех на това легло Осло другия вариант ми беше Стокхолм пак на Ергодизайн и той ли ще с такова скърцане. Тотално не мога да си избера легло. Гледах и на Тед харесах едно но тапицериите им изобщо не ми харесаха. Някой може ли да препоръча тапицирано легло от което е доволен.

Общи условия

Активация на акаунт