Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 015
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Преди няколко страници бяхте обсъждали дивани и някои бяха с такива от Виденов ,въпроса ми е доколко сте доволни и как е качеството?харесах п-образен диван-1000лв но мм се дърпа че не може да вземе нещо което не е видял на живо ,съответно той хареса диван в айко -3000лв...
Аз също не бих купила диван, който не съм виждала на живо и не съм го пробвала. Това е мебел, която не се купува всяка година, а прекарваме доста часове върху нея.
За пореден път се убедих, че на Виденов нещата са тотален боклук. Спалня с 16 мм ПДЧ се рони като вафла при монтажа. Повечето производители работят с 16-ка ПДЧ, но такъв боклучав материал сефте виждам.

# 661
Преди няколко страници бяхте обсъждали дивани и някои бяха с такива от Виденов ,въпроса ми е доколко сте доволни и как е качеството?харесах п-образен диван-1000лв но мм се дърпа че не може да вземе нещо което не е видял на живо ,съответно той хареса диван в айко -3000лв...

likeawind, има няколко теми за мебели Виденов, ето последната, ако вече не си, може и там да погледнеш.

# 662
Ох не споменавайте Виденов, моля ви... кашона от хладилника беше по- дебел от скрина им за 300 лева, щот бил немски... дюбела едвам не излезе от другата страна, сега на плоскостта върху самия скрин има пукнатина. Имаше и за 100 лева скринове, ама аз щот да е хубав, немски... хем боклук, хем пари дадох.
И други неща сме купували чат пат от там, разни секциики, един гардероб, да не си кривя душата не са чак толлова отчайващи, ама пък какво да очаква човек от гардероб за 170лв, или от секция за 98лв? За нещо незначително мога да им простя, но 1000 лв няма да им дам. В айко имаше намаление на дивани предния месец, улучихме прекрасен ъглов диван за малко на 1000лв, български със страхотни цветове. Та, потърсете още малко, преди да се набутате с Виденов. Приятелски съвет Simple Smile

А, и като стана дума, изключително силно съм впечатлена от Руди ан, които правят тапицирани мебели във фабрика близо до Варна. Имат много хубав сайт, супер любезни консултанти и въобще... адмирирам това производство. Жалко, че не успяхме да намерим точния размер диван при тях. Не е реклама, и преди съм казвала- прави ми страшен кеф да видя качествена българска стока. Simple Smile

# 663
На Руди Ан е сегашния ми, перфектен от към механизми, отврат тапицерия, претапициране 1000 лв. И аз се бях спряла на П- образния от Виденов, никъде го няма като мостра, ама ме успокоиха, че има 30 дни безплатно връщане. На страницата във фейса една жена спомена, че това връщане всъщност не е много безпроблемно.
На Паралел хвалят много диваните също, вижте и тях. Аз съм в изходна позиция, Виденовския ми пасваше до см.

# 664
Ох не споменавайте Виденов, моля ви... кашона от хладилника беше по- дебел от скрина им за 300 лева, щот бил немски... дюбела едвам не излезе от другата страна, сега на плоскостта върху самия скрин има пукнатина. Имаше и за 100 лева скринове, ама аз щот да е хубав, немски... хем боклук, хем пари дадох.
И други неща сме купували чат пат от там, разни секциики, един гардероб, да не си кривя душата не са чак толлова отчайващи, ама пък какво да очаква човек от гардероб за 170лв, или от секция за 98лв? За нещо незначително мога да им простя, но 1000 лв няма да им дам. В айко имаше намаление на дивани предния месец, улучихме прекрасен ъглов диван за малко на 1000лв, български със страхотни цветове. Та, потърсете още малко, преди да се набутате с Виденов. Приятелски съвет Simple Smile

А, и като стана дума, изключително силно съм впечатлена от Руди ан, които правят тапицирани мебели във фабрика близо до Варна. Имат много хубав сайт, супер любезни консултанти и въобще... адмирирам това производство. Жалко, че не успяхме да намерим точния размер диван при тях. Не е реклама, и преди съм казвала- прави ми страшен кеф да видя качествена българска стока. Simple Smile
И аз имам един техен скрин за 350 лв. Какво псуване беше докато се сглоби, часовникар трябваше да извикам, че са по-внимателни. Имах чувството, че ако се изкашлям по-силно около него и ще го скърша. Хем си знам, че са боклуци и все пак се наврях заради единия дизайн. Защо не си заложих на проверените фирми да ме пита човек. Относно диваните на Руди - Ан подкрепям качеството им с две ръце, както и на други български производители. Дамаската не може да е критерий за качеството на изработка на самия диван, защото дамаската си я избирате вие. Има поне 5 ценови групи дамаски и е логично, че по-ниския ценови клас е и по-калпав.
Прави ми впечатление, че в темата масово се гони визията, а не качеството, особено на меката мебел. Няма сила, която да ме убеди, че нито една българска фирма не може да предложи достатъчно красив диван за какъвто и да е вкус. Освен ако не се търси нещо за 500 лв, което да изглежда като за 2000, разбира се. Миналата седмица получихме мостра на един ъглов Далас в интересна дамаска и няма клиент, който да е казал, че тоя диван е грозен, а на ден влизат доста хора. Само тук прочетох колко е грозен въпросния диван.

# 665
Може ли линк към въпросния диван?

# 666
  • Mediterraneo
Не знам как се водят, но не са като показаните от Лабрекс. Нямат въжета.
А с какво ги управлявате? С мотор ли са?
Миналата година като поръчвах за апартамента ни в България ми искаха невероятни цени само за мотора и дистанционното към него, беше по скъпо от външните щори за двата прозореца.

С това

Елементарни са като система. Но не намирам как се казват, дори и на испански, а тук са много разпространени. Явно не знам как да търся, ама ще ги открия!

Пп да, може и капаци за прозорци да се водят!

ПП Да! Капаци за прозорци са! Кепенци.
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.profil … CFQAAAAAdAAAAABAn

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 13:47 от Тарталета

# 667
Аз съм от тези, които не "гонят" само визия. За диван удобството ми е на първо място, визията на второ. Но честно, два талашитени сандъка напряко един на друг с облегалки и подлакътници под прав ъгъл и дунапрен не мога да нарека дизайн. Защото масово това се предлага от български знайни и незнайни производители. Качеството не знам как се оценява при покупката на дивана, малко е като качеството на вложените материали при апартаментите - няма как да видиш какви тухли, бетон и др. са сложили строителите.
Аз търсех ъглов диван за около 1000 лв., и около и над тази сума се предлагаха двата сандъка напряко, в различни цветове дамаски, повечето грозни за мен. Ако бях мъж с необходимите инструменти, за 300-400 лв. щях да си скова и тапицирам същото като за 1000-ото лева. Пък и масово няма наличност - само мострички, за изработка се чака 1-2 месеца. Да, било да можеш да си избереш дамаска, тинтири-минтири. Просто става дума за малки, миниатюрни фирми, които нямат ресурс дори за производство, камо ли за дизайн.

# 668
Във Фейса много се хвалят диваните на Фейдом.

# 669
Е чак пък да няма избор....Въпрос на вкус, аз обичам точно изчистена визия, и държа на правия ъгъл да, ако може 2 още по- добре.
Има доста магазини с ориенталски елементи, като не ви устройват двата сандъка.
Видях диванът Далас, хареса ми, ще видя къде бих могла да го пробвам.
Видях, най- близо на около 200 км....

# 670
Много благодаря за мненията,не знаех че има тема за мебелите ще я прегледам ...държим да е п-образен дивана ..но не навсякъде ги предлагат ..тъй като имаме детенце на почти годинка което те първа ще прави бели...не съм забравила с брат ми как изкарахме пружините на холната гарнитура на нашите от скачане и гонене ..и т.н рисуване по стените и т.н 😁

# 671
Може ли линк към въпросния диван?
https://images.app.goo.gl/LAG9z267H4McUz716

Не зная откъде си, за да те упътя къде можеш да го видиш. Точно във въпросната дамаска го видях в шоурума на производителя и е страшно красив, изчистен, тежък и леко мъжки диван. Но всеки с вкуса си, някои го определят за грозен.

# 672
Много благодаря за мненията,не знаех че има тема за мебелите ще я прегледам ...държим да е п-образен дивана ..но не навсякъде ги предлагат ..тъй като имаме детенце на почти годинка което те първа ще прави бели...не съм забравила с брат ми как изкарахме пружините на холната гарнитура на нашите от скачане и гонене ..и т.н рисуване по стените и т.н 😁

Още една тема за мека мебел и дано си откриете "вашия" диван!

# 673
Напълно съм съгласна с Танч, нека да не подценяваме перото тапицерия в ценообразуването на дивана. Така между диван с най- евтината и най- скъпата тапицерия може да се окаже, че има разлика колкото за още един диван. Обратното също важи, възможно е да има производители с добри механизми и материали, но да гонят ниската цена като слагат не чак толкова добра тапицерия.
Тук идва ред на форума, да получим мнение от първа ръка. Мен лично преубедени коментари без лично наблюдение само ме отблъскват и объркват.

# 674
Дайте съвет за качествена тапицерия, която лесно да се чисти от кучешки косми и да не задържа петна.

Общи условия

Активация на акаунт