Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 67

• 36 000
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Не знам какво е BI, за което пише ЧС, но схванах идеята. Моята мисъл е същата - реално има 3-4-5 цвята, които покриват 90% от търсенето на клиентите. И ако си сериозна фирма, трябва да ги произведеш в повече бройки и да ги поддържаш на склад. Тези 10% от клиентите, които не търсят масовите цветове, ще почакат за поръчка. 
Кой ще чака 2-3 месеца, за да му произведат колата, защото може да я боядисат във всички цветове по РАЛ? Да, има поръчкови коли, но едва ли те са масови, и за тях се чака. Същото е и с диваните, поне според мен. При това производството на един диван е далеч по-евтино от производството на една кола.

А може би линк към дизайн, който си струва.

Не съм Секънд, но илюстрирам моите предпочитания за дизайн, съвсем примерно

Визията е въпрос на личен вкус, но функционалностите и ергономията поне за мен са особено важни за диван, защото той не е картина да я гледам и да й се любувам. Снимките показват и дизайн, и функционалност. Моля обърнете внимание на ъгъла на седалката и облегалката - не са прави ъглите, защото няма човек, който да седне на дивана и да седи изправен под прав ъгъл. Цените им са съответни. И да, за тези дивани може да се поръчва дамаска или кожа, такава или онакава, тройка или ъгъл и всякакви варианти. Но за тези дивани си заслужава да чакаш да ти удовлетворят претенциите. А за конфекция да чакаш - ами не, не си заслужава, според мен.

Аз също съм на принципа, че не искам да купувам диван за цял живот. Съответно не ми е нужно да издържи повече от 10 години макс. В магазина, от който купих, ми обясниха (опитаха се да ме убедят да купя), че диваните с пружини са по-здрави, съответно са по-скъпи. Сигурно е така, но на мен ми трябваше диван с определени характеристики за следващите около 7 години. Живот и здраве след това други неща ще са ми важни като характеристики, а и модата или собствените ми прищевки ще са други. Затова направих компромис с цвета, дизайнът е приличен, но най-важното - много ми е удобен. Не е марков, масов е, не е български. И влезе в цената ми - 1000 лв.

# 691
Първия показан диван е много хубав, но за нас не е практичен, защото ще му избием(без да искаме, естествено) страницата в ляво на снимката.

# 692
Аз само показах какъв тип дивани харесвам. Показах и че "ориенталски" дивани не са единствената алтернатива на преобладаващия български дизайн.
Като дизайн харесвам повече неща, отколкото бих купила, защото удобството и функционалностите трябва да отговарят на нуждите ми, които също не са константни. Като писах, че търсех диван за около 7 години ползване, имах предвид точно определени неща - диван, който да ми е удобен да се излягам на него, с ергономични (за моя гръб) високи облегалки без да се налага да слагам допълнителни възглавниЧки, които да премятам насам-натам, с дълбоки седалки, за да мога да се "смъкна", без да падна от дивана. И да способен да понесе (под)скачане и друсане от малко дете, което да не се хлъзга при подскачането (което изключи кожата като вариант). Като се надявам в един момент детето да спре да подскача по дивана. Тогава ще мисля за нов диван.
От двете картинки червеният/малиновият диван много ми харесва на красота, но облегалките са му ниски за моите нужди, така че само мога да си го харесвам на картинка, но не бих го купила (този или подобен).

# 693
Моя е почти същия, като белия който си показала. Високи облегалки, възможност за регулиране на “дълбочината” на сядане. Изключително удобен. След като посядах на поне 100 дивана, това е моето.
Иначе харесвам много този, но не ми вършеше работа в конкретния момент.

# 694
  • София/Варна
second този диван е много хубав. Може ли да кажеш къде се предлага.

# 695
second този диван е много хубав. Може ли да кажеш къде се предлага.

И аз го потърсих: ето тук го има.

# 696
Извинете, не съм видяла. В хоум селекшън.
Като цяло не само този ми харесва от техните.

# 697
  • София/Варна
Благодаря. Хареса ми защото има видим гръб,а точно такъв диван ми трябва.

# 698
  • Варна
Аз затова харесвам икейските - отиваш сядаш избираш и го получаваш. Особено с моделите с калъфи - купуваш си калъф и не се разправяш с тапицер. Има скъпи има и евтини. Приятелка си взе бюджетен  FRIHETEN ъглов разтегателен диван с ракла 699,00 лв., но още няма отзиви.

За българските производители - ами повечето карат с един дизайн 20 години. Има и няколко VIP, но и цените им са сравними с италиански добри дивани. Ще спомена Тедива.

# 699
Ще ме извините, ама пишейки в съседния подфорум мернах това - аристократичен панелен апартамент в Хаджи Димитър. Само диванът куца на аристократизма

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15799657296420 … k=5n2s4c&f1=1

Просто не се сдържах, нали обсъждаме интериори Laughing

# 700
  • Пловдив
Тука май доста хора, или в темата за Икеа, сме с FRIHETEN.
Бюджетен и много удобен,  включително и за всекидневно спане. Само дето не му се сменят калъфите /само на възглавниците/

# 701
  • софия
Слончето в коридора, изкуствените зелении в тоалетната, банята, балконът. Леле, майко!

# 702
Диванът е с одеяло отгоре и всъщност не се вижда. А апартаментът е в добро състояние и ако се намери купувач, падащ си по този стил, не е толкова зле като за готов за нанасяне.

# 703
То който си пада по такива неща предполагам ще има възможности за повече от псевдоаристократичен  80 кв. панел в Хаджи Димитър Satisfied

# 704
Много  "аристократчни" покривалото за дивана и мушамата.Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт