Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 44 026
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Е що? Нали Бриз беше дупката на дупките и цял фреман се изписа как е най-кофти мястото на света?
Не съм съгласна, че Виница е по-зле. Но е въпрос на личен вкус и приоритети. Но едно знам - за да имаш обективно мнение, трябва да имаш повече наблюдения за кварталите. Да си ходил веднъж - два пъти в конкретен блок или къща, или да разглеждаш карти, не е достатъчно.

Бриз е зле. Това на всеки е ясно. Просто не мисля че можеш да постигнеш желания ефект като сравняваш Бриз с Виница. Виница си е бивше село и там не е шокиращо че си чула кокошки. Виница е третокласен квартал без инфраструктура. Аз последно като бях ходил се хванах за главата като видях на какви места се строи. Сигурно зимата ти трябва джип с 4х4 за да стигнеш до блока.

# 121
  • Варна
Отново сравняваш конкретни адреси. Не е хубаво да се прави така. И двата квартала са на високо, нормално е да има стръмни участъци. Но и в двата квартала има лесно достъпни места. И на двете места има разкошни къщи и апартаменти с чудни морски панорами (и без да си чупиш врата, за да ги видиш) както и борови гори наблизо. Просто теренът е на високо, с денивелация и позволява гледка от много места. Виница е била село, да. Бриз пък е бил лозя.
Не знам какъв ефект си мислиш, че целя да постигна, но спомненах кокошките, само защото в живописния разказ за Бриз пичът се оплака, че се бил събудил така и това само там можело да се случи. Аз доказвам, че не е вярно. Това е.
Относно зимата - едно време, когато имаше зима, лично съм виждала как автобусите не могат да се изкачат по ул. Вяра и хората или тръгваха пеша в поледиците към домовете си във Възраждане, Кайсиева, Владиславово, или оставаха да мръзнат по спирките в чакане на следващия автобус, който отново не можеше да качи баира.
Та моля нека не генерализираме, защото има места и места. И аз съм пълна с примери, но не смятам за нужно да ги давам, защото всеки квартал си има плюсове и минуси. Да се твърди как дадено място е пълно само с едно от двете показва единствено колко е ограничен съответния човек. Също така ти може да търсиш едно нещо, аз - друго. Хубостта е нещо комплексно и субективно.

# 122
Отново сравняваш конкретни адреси. Не е хубаво да се прави така. И двата квартала са на високо, нормално е да има стръмни участъци. Но и в двата квартала има лесно достъпни места. И на двете места има разкошни къщи и апартаменти с чудни морски панорами (и без да си чупиш врата, за да ги видиш) както и борови гори наблизо. Просто теренът е на високо, с денивелация и позволява гледка от много места. Виница е била село, да. Бриз пък е бил лозя.
Не знам какъв ефект си мислиш, че целя да постигна, но спомненах кокошките, само защото в живописния разказ за Бриз пичът се оплака, че се бил събудил така и това само там можело да се случи. Аз доказвам, че не е вярно. Това е.
Относно зимата - едно време, когато имаше зима, лично съм виждала как автобусите не могат да се изкачат по ул. Вяра и хората или тръгваха пеша в поледиците към домовете си във Възраждане, Кайсиева, Владиславово, или оставаха да мръзнат по спирките в чакане на следващия автобус, който отново не можеше да качи баира.
Та моля нека не генерализираме, защото има места и места. И аз съм пълна с примери, но не смятам за нужно да ги давам, защото всеки квартал си има плюсове и минуси. Да се твърди как дадено място е пълно само с едно от двете показва единствено колко е ограничен съответния човек. Също така ти може да търсиш едно нещо, аз - друго. Хубостта е нещо комплексно и субективно.

Аз по принцип не сравнявам адреси. Виница навсякъде е зле. Апартамента може да има невероятна панорама ама като не мога да стигна до блока няма смисъл да го обсъждам. Аз лично искам да мога да си изляза от блока и пеш да мога да отида до парк, магазин и ресторант. Инъче си права че всеки си има различни критерии.

# 123
Първо към госпожата с късмета. Вие в качеството си на модератор ли се изказвате? Дори и така да е, единствените коментари в темата без никаква тежест са вашите.

Към госпожата от Виница. Отново отбелязвам - в бризовете съм от 3 години и не писах за да сравня квартали, а да споделя житейския си опит. Но ако желаете мога да поговоря и за ваше село Кестрич. Не преди много време имах приятелка от там и както се сещате не съм прекарал един ден за да се изкажа неподготвен. Та сходство м/у бризовете и Кестрич действително съществува. Та по това време в което често ходих до там все още нямаше канализация, хората се къпеха веднъж в седмицата или ходеха до града при познати. А най-интересното, че там почти във всяка къща имаше овце и кози или най-малкото зайци! Нещо което съм убеден не се е променило много предвид селския манталитет на местното население, което гордо вече се зове варненци. А гвоздея е, че квартала си имаше и пастир, който сутрин рано събираше овцете за да ги води на паша!
За едно сте права, къщата ни на червения площад преди 70-80 години е била на края на града, но това не значи, че след още толкова вие ще живеете в широк център!

# 124
  • Варна
Защо живеете под наем ,в този ужасен квартал? Грешното изписване на ника Ви, умишлено ли е?

# 125
Нищо общо нямат Виница и Бриз.
По концентрация на глупостите този потребител може да конкурира Петре. Сега, ако се изкаже и за Аспарухово, където да е имал приятелка, която изобщо не се е къпела, а в съседните дворове са гледали щрауси и камили, може даже да го надмине.

А проблемът на недоволните си е единствено техен.

# 126
  • Варна
Признавам, че Варнинец е малко хаплив на моменти, но какво да се окачва при такъв топъл прием... Хора разберете, всеки си има мнение и право да го изрази. Не сте вие тука собствениците на форума, въпреки че съм забелязал като ревне някой от вас се появява модератор който трие например разговори за наеми или за шум в сградите и за това как да се справим с това, които са пак с отношение към имотите, но за детски градини може... И накрая си стоите и се правите на велики в темата, а тя цикли ли цикли...Не виждам нито отношението на модераторите нито на редовните участници как спомага с това да се привличат нови хора, нови мнения, и да има повече и повече информация която е полезна. А, не са си чешем егото докато се почесваме в офиса между два служебни мейла или докато сменяте пелени.

# 127
  • Варна
Така. Нито съм госпожа, нито съм от Виница. Спестете си догатките и ако може, говорете по темата. А тя е за пазарът на недвижими имоти. Има друга тема във форума за най-доброто място за живеене във Варна, там можете да се развихрите с теориите си и спомените си от преди 20 години, ако смятате, че ще са полезни на някого. Тук не е мястото за това.
Не съм фен на Виница, но не мога да ви оставя да ръсите откровени лъжи за квартала. Там канализация ИМА дори и в най-северните части. Овце и кози НЯМА. Леснодостъпни терени ИМА в централната част около Макао и в доста голям радиус около него. Хората дали ще се къпят веднъж или седем пъти в седмицата зависи от манталитета им, не от квартала. Има пенсионери по центъра, които не са виждали баня от месеци. Има редовен транспорт до центъра през 15 минути. Също с кола се стига до катедралата за 15 минути. Доста по-бързо, от колкото от кварталите, където има повече светофари и трафик.
Съветвам ви да си направите една разходка до това бивше село и да си сверите часовника, щом желаете да изказвате мнение.
Не сте интересен с опитите си да обдите някого като наричате кварталите с бившите им имена. Това не е нещо тайно или срамно, а е история. Почти всеки район си е сменял името през годините.

# 128
Предвид правописа ми, как смятате, дали грешката в ника ми е преднамерена ?

Госпожата от Виница няма да коментирам. Достатъчно wannabe варненци има в темата и винаги ще хейтват. Ако прочетете мнението ми отново ще разберете, че освен минусите на квартала съм изтъкнал и плюсове. Всичко написано от мен е вярно и човек който е живял и в двата квартала ще го сподели! Няма нито грам художествена измислица!

Много мъка има по тоя свят ...

Желая на всички, всичко най-добро! Аз имам живот да живея.

Айде напъвайте се да ме оплювате колкото можете един през друг, сега е вашият момент!

# 129
Първо към госпожата с късмета. Вие в качеството си на модератор ли се изказвате? Дори и така да е, единствените коментари в темата без никаква тежест са вашите.

Добър ден.
И аз като Диди не съм госпожа, но това не е по темата.
Второ, да, имам право да напомня за правилата на форума. Спамочат не се толерира.
Моите коментари може да нямат тежест за вас господине, но от това мога само да си накривя шапката.
Мерси и хубав ден, днес имате слънчице на Бриз.

По темата. Искам да споделя, че има доста голямо раздвижване при наемите. В момента имам активна обява за 2-стаен обзаведен в търсен район. Не спират да звънят. Странното е, че нито едно частно лице не се обажда. Аз нямам проблем да платя комисионна, даже по добре...просто се чудя, човек като търси квартира не гледа ли в Имот.бг и ОЛХ...

# 130
  • Варна
Да оплюваме нечия глупост, че живее в квартал,който мрази?
Именно иронията с ника издава, че не сте местен. Надявам се не очаквате 200€ за кв.м. в краен квартал, с морска панорама и  благодарност от кмета, за инвестицията.

# 131
  • Варна
Ако умножиш тия 200 евро по 5, може и да се доближиш до реалните цени за този "краен" квартал.
200 евро... Joy моля ви се.... Купувам веднага! Ако ще и кокошки да има, и без гледка съм съгласна!

# 132
  • Варна
Didi, не ми схвана иронията. Имаше ентусиасти тук, които очакваха огромен срив на цените. За ново строителство не бих дала настоящите цени. Надценката варира до над 200%.

# 133
  • Варна
Здравейте, знаете ли колко се спестява от апартамент завършен до ключ (материали от цена 15лв кв.м.) и такъв на шпакловка на апартамент 90 кв.м. застроена площ (хол 32кв, 2 спални по 12кв.м., баня 4кв.м., още една тоалетна 2кв.в.), че гледам един във Трошево 101кв.м. - 86000 Евро с включено подземно парко място, югозападно изложение. И как ви се струва цената?

# 134
  • Варна
Прекалено висока цена за кв.Трошево. Там ще намерите по- ниски оферти.

Общи условия

Активация на акаунт