Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 44 039
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
А трябва ли да е от строител? Нещо от вторичния пазар не става ли?

# 151
  • Варна
Иначе във фемили Гардън на Явор 4 стаен такъв мога да намеря, ако ми се чака.

Но само на ниските етажи до 4-ти и ако платиш 80% сега.

# 152
Че кой нормален ще даде 80 % отсега???

# 153
  • Варна
Мани,мани...пълно е  с ненормални,които си купуват жилища според изискванията.

# 154
Такъв, който иска да си избере етаж, изложение и да плати добра цена. Примерно.

# 155
  • Варна
Такъв, който иска да си избере етаж, изложение и да плати добра цена. Примерно.

Подкрепям напълно. Ако имаш 80% от сумата в кеш, е по-добре да се купи на тъмно зелено от реномиран инвеститор. Цената е ниска - по-мои наблюдения около 15-20К Е излиза по-евтино да се купи преди разрешение за строеж. Тогава и ДДС не се дължи, та ето още една немалка икономия. Отделно имаш избор на апартаменти, което е незаменимо. Вярно, че строежът може да отнеме 2-3 г., но спестеното ще компенсира разходи за наеми. Например 30 месеца * 300Е наем е 9000E, а можеш да спестиш  поне 15К от цената.
Сега ако ги нямаш тези 80%, не си заслужава да се тегли ипотека. То и не може, освен ако не се ипотекира друго жилище. Трябва да се направят сметки в случай, че може да се ипотекира друг имот кое ще излезе на сметка - дали да се тегли ипотека и да се плати 80% за нов строеж на по-ниска цена (примерно 6000 Е по-ниска) или да се плати 20% и да се тегли ипотеката при Акт16.

Не знам дали има инвеститори, които почват да продават чак при напреднал строеж, например на Акт14. Като гледам К-Скай имат много свободни апартаменти, а строежът е доста напреднал. Не съм следила как се движат там продажбите, но ако са започнали да продават на зелено, е доста странно как  имат толкова непродадени. Аз не бих си купила там, но знам, че има търсене за района. Затова си мисля, че може да са почнали по-късно с продажбите.

# 156
Дори и да е реномиран инвеститор, пак има риск да се платят 80 % предварително!
Всичко може да се случи.
Винаги има забавяне и сроковете не се спазват.Всеки сам си преценява.

# 157
  • Варна
Точно, всеки сам си преценява, а не да казваш кой е нормален, кой не е. Всеки си има глава на раменете и е отговорен за собствените си действия/бездействия.
Аз все си мислех, че съм нормален, но по твоята логика друго излиза, добре, че какво мислят Иван, Драган и Петя мен не ме интересува.

# 158
  • Варна
А знаете ли как стоят нещата с кредитиране на жилище със статут на ателие? Дали има проблеми и какви (например да отпуснат по малка част от сумата)?

# 159
  • Варна
Със сигурност. Освен това ателие значи без парко място, без право на адресна регистрация, май без битов ток, също и че помещението не отговаря на изискванията за апартамент. Например може да е изцяло със северно изложение, или да няма складово помещение, или големината на прозорците да е твърде малка спрямо площта на стаята, абе... все кофти неща. Не бих инвестирала аз лично в ателие.

# 160
  • гр. Варна
Освен това ателие значи без парко място, 
Oт 2017г при проектирането и за ателиетата трябва да има предвидено парко място.
Скрит текст:

# 161
  • Варна
Бре, хубава новина. Дано се спазва и не намират вратички И за това.

# 162
Също така, може да се регистрира адрес на ателие.

# 163

По темата. Искам да споделя, че има доста голямо раздвижване при наемите. В момента имам активна обява за 2-стаен обзаведен в търсен район. Не спират да звънят. Странното е, че нито едно частно лице не се обажда. Аз нямам проблем да платя комисионна, даже по добре...просто се чудя, човек като търси квартира не гледа ли в Имот.бг и ОЛХ...
Наблюдения-около мен всички предпочитат да наемат през агенция, дава им сигурност, а olx-.в никакъв случай.

Аз се отказах да купувам на този етап,  моите обяви(които следя от любопитство) не спират да се качват, последно с 1000е едната🤔. В същото време, накъдето погледна-строежи, мнооого апартаменти, цените-да кажем се въртят в някакъв диапазон, вече сме на бой за парко места...мисля си, че отдавна сме задминали третият по население град😉😂.

# 164
  • гр. Варна
Също така, може да се регистрира адрес на ателие.
До 2015г можеше. Към момента-не става (Варна).  Ill

Общи условия

Активация на акаунт