Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 44 004
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, реших да се образовам къде във Варна е модерно да се живее и така попаднах на темата. Като ми се иска да споделя и моите преки впечатления за “елитния” квартал Бриз, за да имат хората по-информиран избор. Надявам се да съм полезен.

+ Единственият квартал във Варна където все още могат да те събудят първи петли.

+ Научих се да пия само бутилирана вода. Живея във Варна цял живот, но толкова варовик не бях виждал. Дори съкварталците ми от Русе и Добрич  (където също водата е доста твърда), са в потрес.

+ След дъжд може да си съберете охлюви. Френска работа!

За съжаление с плюсовете дотук. Сега малко минуси.

- Лятно време всички деца от квартала имат нещо общо. Не това не е варицела, а ухапвания от комари. Няма нужда да страните от детето ми, не е заразно! Но пък за сметка на това е много вероятно да изградят имунитет към нилска треска, тъй като тук комарите са също така специални (елитни), с черно бяла окраска.

- Ако сте виждали дъжд с пясък от Сахара, значи може да добиете частична представа за  качествата на въздуха тук. Тъй като след всеки дъжд гледката е подобна. Комарниците на квартирата в която сме имат своеобразни филтриращи способности, предполагам че спират около 1/100 от финия прах който дишаме. Толкова е чист въздуха, че ако не ги пера на всеки 2 седмици, почти не виждам през прозореца. Необходимостта от миене на стъкла няма да коментирам.

- На скоро показаха голямото ми дете на 3г. по една национална телевизия, в улична дупка която му стига почти до таза. Видимо в този кратер е имало вода, но не бива да го бъркате с Марианската падина, това си е типична за квартала дупка. До скоро, напреки на това подобие на път минаваха бордюри. Явно до преди 5 години, преди да стане квартала елитен, там е имало тротоар. Вече го няма, асфалтираха го, единственият тротоар в целия квартал! Не се шегувам, друг няма! Или поне в частта над гимназиите.

- Калните обувки са ежедневие в студените месеци, а лятно време трябва да се събувате пред вратата, защото иначе всичко побелява. Невъзможно е да си обуете чистите обувки и да стигнете до колата, която най-вероятно сте спрели в някоя локва, и да не се омажете. Вариант е да държите едни чисти обувки в колата, които да обувате за работа и разходки в градската част, а за квартала по-скоро галоши.

- Ако сте родител с малко дете и ви се налага да бутате количка трябва да се запасите с огромен Арсенал псувни. Както по-горе споменах, тук тротоари не съществуват, но за сметка на това шофьорите са хем бързи, хем яростни. Разбирам ги, и аз не мога да се побера в кожата си като карам тук. Няма, наистина няма вариант в който да се прибереш без да минеш поне през 10 големи дупки. Не че са само толкова, просто аз съм добър шофьор. Да се върнем на приключението да буташ количка или просто да се разходиш по тъмните часове до Кауфланд да речем. Това задължително трябва да става със светлоотразителна жилетка! Тук улично осветление няма, в комбинация с липсата на тротоари, разградски и ямболски джигити (тези засрамиха дори добричлии) правят прехода от т. А до т. Б - зелената миля (за тези които са гледали филма). Т.е. излизаш на сигурна смърт (за тези които не са го гледали). П. С не, че имам проблем с горепосочените гражданства, но когато се преселят във Варна нещо им дава криле и болшинството от тези, наред с всичко останало стават и безсмъртни!

- Аргумента квартала е елитен защото има гледка към морето е по-скоро извинение за неслуката да живееш тук. Гледка имат около 30% от живущите, от които 25% са с частична гледка. Нещо от сорта на: Докато подавам чаша със захар през терасата, на комшията от съседния блок и погледна на ляво, като същевременно се надигна леко на пръсти, при ясно време, ми се открива такава гледка ... Аргумента за елитния квартал го чух от позната, която се сдоби с апартамент с гледка, частична, но гледка, а много вероятно и с лъчева болест след няколко години, тъй като мобилна станция (клетка) на мобилен оператор има на 15м по права линия от всекидневната и. Буквално може да я наплюе от прозореца. В момента строят нова сграда, само на 5 метра от същите антени! Честито на печелившите. В тоя ред на мисли, гледката от другата страна на езерото е в пъти по добра, но защо квартала там не е елитен не зная.

- Ей така, както някои виждат море от терасите си, така и не могат да стигнат до него без автомобил. За да слезете до плажа пеша, ще ви отнеме точно толкова време, колкото ако живеете до лятно кино Тракия. Не се шегувам. Някои виждат Бяло море от Мусала, но не ходят по джапанки да си накиснат  краката в обедната почивка!

- В същият този квартал, без малко да ме охапе куче, бездомно. Може би единственото място в града където все още може да видите да се разхождат глутници кучета. Сериозно, хазяйката ми е като пастир, всеки ден ходи с една дълга гега да прибира внучка си от съседно училище. На въпроса ми -  овцете ли излиза да забира с тая сопа, тя ми отговори че се брани от бездомните кучета! Освен бездомни е пълно и с домашни любимци, които правят съня на отворени прозорци почти невъзможен. Трябваше ми повече от година за да започна да игнорирам непрестанния кучешки лай. Но го приемам по-скоро като част от екзотиката на квартала. То е все едно да живееш във Варна и да не си свикнал с отвратителното грачене на гларусите, рано или късно нещо в теб се чупи и оглушаваш за песента им. Разбира се когато решиш, че си свикнал комшия връзва питбул буквално под прозореца на спалнята и всичко приключва.

- Отново за майките с деца. В целия квартал има една детска площадка и тя е в кооперацията в която живеем. Не е нищо особено, но за деца до 2 годишна възраст си е забавление, а за родителите им възможност да си отдъхнат 15 минути. Е да, ама не! В блока имаме социопат, който е решил, че е собственик на общите части, както и на кислорода който се пада във въображаемия обем на тези общи части. Не си мислете, че е 70 годишен чичка, НЕ е. Та същия този индивид е свикнал да пише съобщения и да ги лепи на всички съседи, когато е в цикъл. Не желая повече да коментирам този мизантроп-социопат, но скромни и добросъвестни хора като мен, биха се замислили, дали да ползват площадката след като разберат, че са нежелани. Меркантилната му душица, дори е родила глоба в доста широк диапазон, може би в зависимост от провинението или в случай на опасен рецидив...

- Не е лошо да предвидите към ипотеката си от няколко стотин лева и 150-300лв. за гориво, в зависимост от това дали сте с една кола или 2. Ще разберете сами какво имам пред вид! Тук без кола си обречен, буквално без да преувеличавам, не можеш да свършиш абсолютно нищо без автомобил. Ако ще живеете под наем, си смятайте тези пари към наема и преценете, дали няма да е по-добре да си намерите квартира в града! Аз направих тази грешка и съжалявам.

- Отваряте си очите, заспал на дивана в хола, убит след тежък работен ден, едва се домъквате до спалнята. Лягате си в уютното легло и ... слушате конска муха неуморно да кръжи около вас. Разбира се, защо да се наспите, като може да станете и 30 минути да гоните този птеродактил, който е на върха на хранителната верига в квартала, и е възможно най-малкото да ви задуши в съня ви. Това е сериозно, тук нормални мухи няма! Но за сметка на това изобилства от еволюиралите им подобия, които като кацат някъде се чува - туп.

Мога да разкажа още много за челния ми сблъсък с дивото, но едва ли някой ще прочете всичко което съм написал досега, така че е по-добре да спра със словоизлиянието си до тук. А избора оставям на вас добри хора. Успех!

# 91
Не може ли по сбито, не ми се чете такъв чаршаф. Иначе знаем за Бриз, страхотно е. Ако ходиш там на гости веднъж на лято.

# 92
  • Варна
Хехее божеее сякаш комари и кучета другъде няма или пък луди съседи. Проблема с тротоарите и улиците е почти в цяла Варна. Това пък с дъжда ме уби...елате на центъра да видите как е тогава или пък забравяте препълнените подлези... Този хейт ми се вижда доста личностен..и не мисля, че може да определи цял квартал като хубав или лош, още повече, че сте регистриран само, за да напишете този коментар...?

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 09:55 от Smurfie

# 93
  • Варна
По-дълъг и безсмислен пост не съм чел отдавна...
Има други теми за Стендъп Комеди,опитай там.

# 94
  • Варна
Евала за музата, пич, получило се е доста хумористично четиво. Но щеше да е добре освен забавно, да бъде и обективно. Защото 99% от написаното мога лично да го потвърдя и за половината квартали във Варна.
От написаното оставам с усещане, че си поредната крива ракета, на която космосът ѝ пречи.

# 95
  • Варна
В БРИЗ имат и проблем с водоснабдяването. Инфраструктурните проблеми ги има във всички квартали. Липсват капацитети в общината. Вилни зони станаха квартали.
Кофти му е, но продължава да живее там. Смени си квартирата. В Максуда има чудна панорама и условия за отдих.😁

# 96
Абсолютно - комари, дупки, кучета не  са някакво изключение. Като искаш гледка - наемаш апартамент с гледка. Като не ти харесва квартала - наемаш другаде и щракаш с пръсти, какво е това стоене повече от година там.

# 97
  • Варна
Съкварталците от Добрич бонус ли са ? 😁

# 98
Евалла за поста!Аз го подкрепям човека!Какви са тези злобни коментари и защо го нападате?

Дано повече хора си отворят и очите,ако ли пък не,нека да продължават да си теглят кредитите и да си плащат златните апартаменти, с инфраструктура под всякакво ниво.

# 99
  • Варна
Наемател е, винаги може да смени квартала. Критиките към инфраструктурата се отправят към общината и кмета. Регистрирал се е специално за темата, поздравления.

# 100
  • Варна
Евалла за поста!Аз го подкрепям човека!Какви са тези злобни коментари и защо го нападате?

Дано повече хора си отворят и очите,ако ли пък не,нека да продължават да си теглят кредитите и да си плащат златните апартаменти, с инфраструктура под всякакво ниво.

Хора, отворете си очите! Кредитите са демонът на нашето време! В детската стая до пенсия е истината! Joy

vgi, свободен си да си купиш къща за 20 хиляди, с над декар двор, в Суворово. Не зле инфраструктурата там, като за общинско градче със 7000 души население. Само да не мрънкаш после, че плажът ти е далече, или че има 5 магазина в целия град. Simple Smile

Всъщност, ще е по-полезно за темата да споделиш твоето решение за добър имот и място за живеене. Кой знае, може и да си открил топлата вода, а ние още да тънем в незнание и да плащаме грешни пари за нищо... Simple Smile

# 101
Ужас, половината от негативните коментари сигурно са от Варненци с адресна регистрация в Разград, Ямбол и Добрич ...
Абсолютно обективно съм споделил личните си впечатления. Поне от моята камбанария на човек, който е живял почти 40 години до червения площад ... и по принуда 3 в бризовете. Ако щете вярвайте, нито един от минусите не присъстват на червения площад, както и от плюсовете...
Няма хейт, така както и няма варненец, който ще каже нещо положително за този така наречен “квартал”. Болшинството от моите приятели (варненци, ама не от 10г., а цял живот), никога не бяха идвали тук.
Всички до един, без изключение са в потрес и коментара им е: ти в тоя “генгерлик” как можа да дойдеш?

@smurfie любопитно ми е в кой широк център по-точно е вашия хабитат, че нямате тротоари, а сутрин ви събуждат първи петли. Кога последно видяхте глутница кучета във вашия център? Обективно или не, това е жестоката истина!
Това, че брокери с далечен диалект, рекламират квартала като елитен на иноземци с торба кредити, не означава, че това е така.
Написал съм личните си впечатления, като не желая да ангажирам никого с тях.
И, о ужас! Написах второ мнение! @smurfie

# 102
  • Варна
Тези фермани са в познат стил, само ника е сменен.Наемател,от чужд град дава мнение. Темата е за пазара на недвижими имоти.
Петли можете да чуете и в морската градина. А глутници има и на площад "Независимост" и точно пред Общината.

# 103
Г-жо @viviana91 страхотен нюх, на когото би завидял дори и Монк.
За съжаление никога не съм писал в този форум, само черпя от извора. Как да си шпакловам стената, къде да сменя накладките, разбирате ме нали, това е бг мама.
Съжалявам, че с 2 думи не мога да се изкажа, колкото и да ви е трудно да четете. Но държа да отбележа, 37 години живея на червения площад (от как съм се пръкнал на тоя свят)! Не наемател от друг град!

# 104
Хехехехе, имате дар слово господине. Честно казано мен поста ме развесели и забавлява. Само не разбрах кой е решил, че Бриз е елитен квартал. Как па варненци не са ходили в Бриз? Кой не знае първа и четвърта езикова или обръщача на бусовете Simple Smile То си е генгерлик, добре са казали хората.

Общи условия

Активация на акаунт