Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 44 071
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
За кои продажби са тези данни, ако частно лице си продава имота - там най- вероятно ще може да падне (особено ако е на зор), но за сгради, които в момента са в строеж от големи инвеститори - мислите ли че биха смъканли с повече от тези 3-4% (Варна, да уточним).

От мойте разговори с агенти от 2 години насам - понеже търся голям апартамент + 2 паркоместа може да говориш за 3% отстъпка без проблем. Уточнение - говоря за почти всички нови проекти в Христо Ботев, Трошево, Младост и Възраждане. Гледам само на зелено с цени между 600-700 евро.

# 196
  • Варна
Комплекс Фамилия какво повече предлага, че да иска 87000 за същите квадрати и изложение?
И за двустайни от 61000-65000 ?
Във Фемили Гардън двустайните са от 47000 до макс.50000,а ако се избере схема на плащане и 43000.
Има 100 м разстояние между двата комплекса,а разликата в цените е огромна.
И аз се чудя от известно време. Ако сте ходили там на място, сте виждали как са наблъскани сградите една в друга, без никакво озеленяване и простор, на по-шумно място. Освен това квадратите им не отговарят, май са с общи части. Апартамент със светла площ 73 кв.м се обявява за 96 кв.м. Тристайните апартаменти са с една баня и тоалетна, холокухня 22 кв.м (?) с прозорци като амбразури. И това е по-"луксозния" апартамент. Има тристаен с дневна от 19,6 кв.м (?!), колкото една по-голяма спалня.

# 197
  • Варна
Комплекс Фамилия какво повече предлага, че да иска 87000 за същите квадрати и изложение?
И за двустайни от 61000-65000 ?
Във Фемили Гардън двустайните са от 47000 до макс.50000,а ако се избере схема на плащане и 43000.
Има 100 м разстояние между двата комплекса,а разликата в цените е огромна.
И аз се чудя от известно време. Ако сте ходили там на място, сте виждали как са наблъскани сградите една в друга, без никакво озеленяване и простор, на по-шумно място. Освен това квадратите им не отговарят, май са с общи части. Апартамент със светла площ 73 кв.м се обявява за 96 кв.м. Тристайните апартаменти са с една баня и тоалетна, холокухня 22 кв.м (?) с прозорци като амбразури. И това е по-"луксозния" апартамент. Има тристаен с дневна от 19,6 кв.м (?!), колкото една по-голяма спалня.

Не съм фен на двата комплекса и на локацията, но мисля, че строителят на "Фамилия" е дал цена на довършване до ключ. Поне за други негови сгради практика е била такава като може да си доплатиш, за друг вид плочки примерно ако искаш от цената на кв. метър, която те са ти включили.

# 198
  • Варна

Не съм фен на двата комплекса и на локацията, но мисля, че строителят на "Фамилия" е дал цена на довършване до ключ. Поне за други негови сгради практика е била такава като може да си доплатиш, за друг вид плочки примерно ако искаш от цената на кв. метър, която те са ти включили.
Баш по БДС ги издава.

# 199
Не са до ключ!По БДС са!
Наистина много са наблъскани сградите.
Никакъв парк, никакви детски площадки....,във Фемили Гардън е по-добре, цените са по-разумни и нормални за района.

# 200
  • Варна
Не са до ключ!По БДС са!
Наистина много са наблъскани сградите.
Никакъв парк, никакви детски площадки....,във Фемили Гардън е по-добре, цените са по-разумни и нормални за района.

На всички проекти пространството около сградите е озеленено и има илюзия за простор. В последствие се оказва, че е не е така. За "Family Garden"  ще видим какъв ще е финалният вариант.

EDIT:

Моя греша - объркал съм строителят, който издава до ключ.

Иначе цените им може да са високи, но с право.  Миналата година, гледах един апартамент на "Казаков строй" в кв. Христо Ботев - не ми хареса разположението и големината на стаите, както и локацията, но наистина човекът беше строил с много качествени материали. Цената му беше почти 1000 евро, докато на друга сграда, която гледах в квартала на Комфорт, цената беше 680 евро.

Да, обаче разликата е наистина от земята до небето - единия беше изпипал детайлите (всичко,за което съм се сещал и повече), другият беше скандален. Например, сложил най-евтиният 2-ра ръка cat 5е замазан в стената (става въпрос за вертикалния интернет кабел). Помислих си - ако някъде този кабел е прекъснат, после трябва да се махне и да се прави мазилката във входа наново - скандално е. И замазването директно в стената - срамно.

Това е хубавото и лошото на зеленото - даваш едни пари, но не е ясно какво ще излезе накрая - от друга страна, може да възразиш (ако ти е записано в предварителния договор). Затова в договора пишете всичко - за на един приятел апартамента писахме, писахме ... накрая брокера, за едното искане каза - "Това е вече смешно хора. Все едно да искате да ви запиша, че стените ще са прави." Смешното беше,че като му слагаха кухнята се оказа, че стените не са прави...

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 20:11 от Via Pontica

# 201
  • Варна
А защо никой не отчита факта,че едните жилища вече са завършени,а другите тепърва ще се строят? Ето ви една причина за разликата в цените.

# 202
Не са завършени,ноември-  2021г. ще бъдат завършени.

# 203
  • Варна
А защо никой не отчита факта,че едните жилища вече са завършени,а другите тепърва ще се строят? Ето ви една причина за разликата в цените.
Както и vgi писа, скоро е почнал строежът, според сайта им януари тази година.

На всички проекти пространството около сградите е озеленено и има илюзия за простор. В последствие се оказва, че е не е така. За "Family Garden"  ще видим какъв ще е финалният вариант.
На Фамилията и на проекта се вижда, че няма зеленина. Ако планират да вложат супер качествени материали, нямаше ли да ги споменат в сайта?

# 204
Нищо не планират!
65000 Е двустаен апартамент ,чакане до края на 2021 г,после 4-5 % нотариални такси,15000 Е ремонт и обзавеждане, 6000 Е паркомясто(нямало къде да се паркира там)...,86000 E в най-добрия случай се получава.
За тези пари вече може да се намери двустаен в центъра на Варна!!!А не в Победа,в Промишлена зона, дочух,че в  близост имало и доста роми.
Тристайните ги предлагат по 80000-86000 Е.....,с паркомястото, нот. такси и обзавеждането, сумата пак удря небесата.

# 205

Със сигурност ще са по-евтини, с изключение на луксозната секция. Ако не ви притеснява чакането обаче, че ще минат месеци преди разрешение за строеж.
Така ли? От къде знаете какви ще са цените?
И от къде знаете кога ще е разрешителното за "старите" секции?

# 206
  • Варна

Със сигурност ще са по-евтини, с изключение на луксозната секция. Ако не ви притеснява чакането обаче, че ще минат месеци преди разрешение за строеж.
Така ли? От къде знаете какви ще са цените?
И от къде знаете кога ще е разрешителното за "старите" секции?
Преди време се обаждах да питам за новите секции. Казаха, че ще са на по-ниски цени, но не можело да кажат конкретно. Има логика, защото ако продават преди разрешение за строеж няма ДДС, а разрешение едва ли ще има в близките 6 мес., ако следваме хронологията с първите секции.

А за разрешението за строеж на старите, пак според техни думи вече би трябвало да са подали документите и до седмица да почват. Вдигането на цените беше планирано, за което ни предупредиха. Сега ако някой се включи, ще сключи сделката след разрешение за строеж и ще трябва да плаща ДДС.

А новите ще са по-евтини до разрешение за строеж, така както и тези бяха до скоро.
Даже подозирам (без да съм сигурна), че новите ще са по-евтини, отколкото старите при старта на продажбите, поради насищане на търсенето, Covid кризата, ограничената гледка пред югоизточното изложение за ниските етажи. За Кипарис се знае, че ще е по-скъпа, но останалите секции не ми се вярва, ако искат да продават бързо. Тук си признавам, че само гадая.

# 207
Да, има логика, но пак не мисля че ще е толкова евтино. Надали под 600е/м2.

# 208
600 Е е добре.Във Фамилиите е 950 Е квадрата!!!

# 209
600 Е е добре.Във Фамилиите е 950 Е квадрата!!!
Покрай короната се свършиха балъците, и няма вече кой да купува на БДС за 950 е/м2.

Общи условия

Активация на акаунт