Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 44 111
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна

Като минавам следващата седмица от там ще ти направя няколко снимки (само дано не забравя). Иначе тази сграда и сградата на Комфорт в кв. Трошево (на ул. Фантазия) са малко "спорни".

Мисля, че бъркаш сграда Младост, със Армада.
Втората не знам на какъв етап е, и изобщо не е привлекателна и коментирана тук (заради локацията си сигурно).
Сграда "Младост" е на бул. Република, срещу МЦ Младост.

Да, моя грешка. Не знам, защо съм я запомнил като Младост и нея (Армада).

# 226
  • Варна

Да, моя грешка. Не знам, защо съм я запомнил като Младост и нея (Армада).
Объркващо е, да. В сайта на строителната компания се водят проекти "Младост 1" и "Младост 2". В Нов дом е сграда "Армада".

# 227
Ехаа, тия от Комплекс Фамилия верно са се взели много на сериозно с цените, поради каква причина?! Гледам в описанието пише, че се намира в Идеален център? WTF?
😂😂😂 Реално си е център - кеф ти роми, кеф ти гробища, мол, университет и т.н в радиус от по-малко километър има от всичко

# 228
Здравейте! Някой да има актуален тел. на Дилов инвест? Намирам няколко в интернет, но не мога да се свържа с тях

# 229
  • Варна

Като минавам следващата седмица от там ще ти направя няколко снимки (само дано не забравя). Иначе тази сграда и сградата на Комфорт в кв. Трошево (на ул. Фантазия) са малко "спорни".

Мисля, че бъркаш сграда Младост, със Армада.
Втората не знам на какъв етап е, и изобщо не е привлекателна и коментирана тук (заради локацията си сигурно).
Сграда "Младост" е на бул. Република, срещу МЦ Младост.

А така! Аз пък там гледам в момента. Какво трябва да знам за Армада? Има ли някакви подводни камъни?
За мен локацията там е добре, има парно и последните етажи (там обикнпвенно са големите апартаменти) вървят с доста прилични на площ тераси.

# 230

А така! Аз пък там гледам в момента. Какво трябва да знам за Армада? Има ли някакви подводни камъни?
За мен локацията там е добре, има парно и последните етажи (там обикнпвенно са големите апартаменти) вървят с доста прилични на площ тераси.
За мен не става. Трафопостовете са прекалено близо. Сградата няма заслон от север, а юга е запушен от панелките, които са и по високи. На запад почти няма отстояние от черния блок на ул Вяра.
Последен етаж от неясен строител не бих купула, дори и да спечеля от тото парите си.
Само ТЕЦ-а е плюс, но според мен не си заслужава там да се инвестира.

# 231
  • have faith and be patient ..
Къде се намира тази Армада, стана ми интересно чак

П. П. Разбрах, на тролейна строежа, зад блока, който е зад дом младост..

# 232
Къде се намира тази Армада, стана ми интересно чак

П. П. Разбрах, на тролейна строежа, зад блока, който е зад дом младост..
Зад дом Младост, срещу депото на тролеите.

# 233
Освен ниските цени, няма нищо хубаво в тази сграда Армада. Нито локацията, нито изложението, нито нищо.
И аз като търсех 4-стаен видях тази оферта, но много бързо се отказах.

# 234
Ехаа, тия от Комплекс Фамилия верно са се взели много на сериозно с цените, поради каква причина?! Гледам в описанието пише, че се намира в Идеален център? WTF?
😂😂😂 Реално си е център - кеф ти роми, кеф ти гробища, мол, университет и т.н в радиус от по-малко километър има от всичко

Колкото до Фамилия,имам вече инфо от наши познати,че апартаментите им били вмирисани на манджи.Сградите имали  проблем с комините и съответно с аспирацията!!!Проблемът не можело да бъде решен,така били проектирани сградите.
Никакъв център не е,един мол има наблизо и това е.Както и доста цигани,които ровели всеки ден в казаните.
Цените им на зелено на този етап са като цени на апартамент с Акт 16!!!
910 Е на квадрат за северен апартамент,срещу 950 Е на квадрат за югоизточен апартамент.
Дневните им са с малки квадратури,от 19,6 кв до 20,5 кв,с малки прозорци и малко светлина.
Не си струва!!!

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 11:20 от vgi

# 235
  • Варна

Колкото до Фамилия,имам вече инфо от наши познати,че апартаментите им били вмирисани на манджи.Сградите имали  проблем с комините и съответно с аспирацията!!!Проблемът не можело да бъде решен,така били проектирани сградите.
Това е много притеснително. Как са им одобрили проекта? На никого ли не му е направило впечатление?

Иначе засенчването, лошото разпределение, малките прозорци и високите цени се виждат на сайта. Обаче проблемите при проектирането са бомба със закъснител.

# 236
  • Варна
Интересно:

https://money.bg/video/sebestoynostta-na-edin-kvadraten-metar-zh … olo-420-evro.html

Може да гледате интервюто - накратно казва, че 420 евро е квадарта (другото им е печалба), преди време е било по-малко (270-300 евро), но заради високите заплати на работниците са вдигнали цените Simple Smile

# 237
  • София
Не само заплатите, но и за материалите пише, че са по-скъпи.
Същото се повтаря не от вчера, и не е някаква изненада.

За земята, обаче, нищо не се споменава. Каква е нейната цена?

# 238
  • Варна
Интересно:

https://money.bg/video/sebestoynostta-na-edin-kvadraten-metar-zh … olo-420-evro.html

Може да гледате интервюто - накратно казва, че 420 евро е квадарта (другото им е печалба), преди време е било по-малко (270-300 евро), но заради високите заплати на работниците са вдигнали цените Simple Smile

Не става ясно обаче коя себестойност се има предвид - пряка (т.е. разходи за материали + услуги) или пълна (+постоянни, административни разходи и др.). Разходите за покупка на парцела? Обезщетение на собствениците, ако се строи на техен парцел? Разходи за проектиране, разрешение, присъединяване към Енерго, ВиК и пр.? Може би има и други разходи, за които не се сещам. Една сграда се строи средно 24-30м, нормално е да има висока надценка заради бавното обращение.
420Е за ЧЖП ли се отнася или за РЗП?

# 239
  • Варна
Не само заплатите, но и за материалите пише, че са по-скъпи.
Същото се повтаря не от вчера, и не е някаква изненада.

За земята, обаче, нищо не се споменава. Каква е нейната цена?

Съгласен съм - всеки случай е различен и има много фактори.

Моето мнение е, че надценките за жилище са от 2-3 пъти нагоре (за Варна), от това което е платено от строителя като цяло. Изводите си правя от това, което са ми давали като цени за изграждане на етаж на къща и огледите, които правя на апартаменти съдейки по вложените материали и изпълнението.

Не ме разбирайте погрешно - дори да е така, aз също си търся жилище. Просто тук за първи път от няколко месеца (въпреки текста на статията) във видеото може да видиш на моменти неща, които други не биха казали:

- всички строят и не са спирали
- сградите, по които работят не са разпродадени и има слабо търсене
- "за съжеление" започанхме проекти преди кризата, които трябва да завършим
- цена 400 евро, която всеки може да тълкува по-различен начин какво включва и какво не и е далеч от 1000+ в K55

Tака, че за мен едно честно интервю, различно от други платени статии. Затова го споделих.

Общи условия

Активация на акаунт