Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 422
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Наблизо
Моето яде само кисело мляко за момента,но пък обожава.Не съм въвела прясното мляко и яйцата пробвах преди 3 месеца и се обрина и оттогава не съм.Май е време да пробваме пак..

# 511
Ох, успокоих се, че не само моето е жаба 🤣 и при нас голямото пиене е вечер, на няколко пъти се събужда да цока и след това водичка - така си изпива 150-200 мл вода през нощта и още толкова през деня.
За млеката - Рая сега е на 10+ месеца, кисело яде от около  9-тия и обожава, а прясно не съм давала още (Даже като седнем някъде на ресторант задължително ѝ поръчвам айрянче, да е и тя като големите 🤓)
За захранването се водя по съветите на Маги Пашова, а тя каза, че в добре за прясното да се изчака след годинката. Мисля и до тогава да я кърмя, а после вместо да замествам с АМ, да си и давам направо краве мляко. И без това хапва кърма предимно вечер, рядко през деня.

# 512
Аз сега въвеждам прясното мляко и давам домашно. Но го давам в печиво, утре мисля да правя баница и май ще го смятам вече за въведено.
Аз искам да го дам в кремче,но може би ще го смеся няколко пъти с вода🤔 а кисело мляко въвели ли сте,харесва ли се,моята хич не го иска нито  с бисквити нито чисто нз

Пробвала ли си кашичка от намачкан банан, кисело мляко и сухар? На Рая много ѝ харесва. Или само студено кисело мляко, особено в жегите - понякога това ѝ се основно хранене с някакъв плод, не иска друго. Според мен го предлагай през няколко дни, може изведнъж да прояви интерес. 🙈

# 513
И моата не харесва кисело мляко. Прясно след годинката разредено с вода, но може би ще дам в пюре преди това.
Яйце също не съм дала, а и риба също.

# 514
Аз дадох кисело мляко към края на 8-ми месец без нищо в него и много й харесва. Сега й правя от време на време с бисквити и много обича. Прясно и аз мисля след годината.

# 515
Аз вече давам всичко на Катрин да яде,стига да прояви интерес.Толкова е злояда ,че се видяхме в чудо.От 5 дни пие само АМ и отказва всякаква друга храна.Продължава да отказва плодове под всякаква форма.Кисело мляко кусва по няколко лъжички,но само на Тонус 😁Иначе си хапваше 4-5 вида пюрета на Хип и Гербер,но явно пак я почнаха зъбките.Пюретата с риба й харесват,но с десертите удряме на камък.И от кухнята съм й предлагала,и купешки предлагам и не иска 😀Но пък сладоледа й харесва.Каши,попара,кус кус и подобни изобщо не иска да ги опита.Почва се едно блъскане,пищене...пълен цирк.

# 516
  • MI
Кисело мляко с добавени плодове давам, без много рядко яде. Прясно мляко въобще няма да давам до годинка, после ще пробва. Иначе всичко друго вече си яде, риба обича.
Деси, може и от консистенцията да е. И моята реагира така на каши, прекалено дребна паста тип кус кус, дори на гладко смлени пюрета вече. Иска на малки парченца. Месото и рибата например я иска на парченца, зеленчуците отделно. Паста яде с голямо удоволствие, но малко по-голям формат или от нашата нарязана от мен.... Но се научи и дъвче всичко, дори киселото мляко. Grinning

# 517
И аз давам кисело мляко за закуска, защото другите хранения са ни от кухнята. Правя му кисело мляко с овесени ядки и банан, или с бисквитки и банан - много му харесва. Прясно мляко около/след годинката ще въведа, с печиво. За яйце..първо ще отидем на алерголог и после евентуално. Нали уж на кожен тест излезе алергия към яйчен белтък. Риба си хапва веднъж седмично, много му харесва.

# 518
Ами ,аз й предлагам храна с различна консистенция ,но е на периоди-2-3 дни си хапва,после стачкува и не иска.Веднъж нещо може да й хареса,следващият път го плюе 😁Давам й и цели парчета уж да си гризе,но къде иска,къде не 😕Страшно чудо е.Все се надявам да са зъбките,защото много трудно й избиват.Вечер се събужда с писъци,плаче,а реално не е гладна,защото като й дам АМ изпива по 30-40мл и се успокоява.През деня спи без проблеми.Имаме 5 зъбчета за момента.Утре става на 11 месеца.

# 519
Здравейте, мами, как сте, как са бебенцата? Замисляли ли сте се вече за втората година майчинство? Аз със сигурност ще я започна, но не знам дали ще взема цялата.

Моята ще има едно зъбче скоро, почти е прорязал венеца. Първо ни е. Иначе се изправя и прави крачки като се подпира. Чувала съм че доста бебета на 10 и половина месеца прохождали. В парка един дядо разхождаше бебе на 10 месеца и си вървеше доста добре с малко помощ. Замислям се дали не е време за първите обувчици и за малката и да вървим по малко навън.  Hug Вие оставяте ли вашите деца да си играят в пясъчниците?

# 520
Здравейте, мами, как сте, как са бебенцата? Замисляли ли сте се вече за втората година майчинство? Аз със сигурност ще я започна, но не знам дали ще взема цялата.

Моята ще има едно зъбче скоро, почти е прорязал венеца. Първо ни е. Иначе се изправя и прави крачки като се подпира. Чувала съм че доста бебета на 10 и половина месеца прохождали. В парка един дядо разхождаше бебе на 10 месеца и си вървеше доста добре с малко помощ. Замислям се дали не е време за първите обувчици и за малката и да вървим по малко навън.  Hug Вие оставяте ли вашите деца да си играят в пясъчниците?

Здравейте lovingsun и бебка:))
На пясъчника не, но в моловете ако се сещаш, екранизираните площадки (не знам как се нарича това чудо 🤣) обожава! Особено като си играят там по-големи батковци и каки.. Щастие голямо.
От къде мислиш да взимаш обувки? КК знам, че са супер за първи, Рая за сега крачи боса, но започва да става студено на двора вечер, и аз трябва да ѝ взема някакви.

# 521
Аз дадох яйце на 6++, направо цяло, в бананови палачинки, после в мъфини, после направо твърдо сварено яйчице (само че пъдпъдъче) ѝ давах цяло, и тя си ги хапваше с кеф. Пак по Маги Пашова се водих, има много интересна практика за ранно въвеждане на алергени (преди годината) Така въведох рано рано и глутена, и ядките (тахани) и рибата и месата. Да си призная не съм дала още боб. Вие дадохте ли? 🙄 Като беше на 2-3 месеца аз ядох боб и посе бебка имаше зверски колики. От тогава имам едно наум с него.. Ама вече май няма защо за се притеснявам 😅

# 522
  • MI
Дъщеря ми още не ходи, всъщност стои съвсем малко на крака, но вече има няколко чифта обувки. Не издържах по намаленията... Но всички са й леко големи, надявам се да ги носи наесен. Не толкова за ходене, а за да не й е студено като я нося или возя. А и ми харесаха, мнооого са сладки.

Давам боб, всъщност е от нещата на които най-много се радва за голямо мое учудване. Нищо й няма като го яде, все едно не е яла.

Още не съм я пускала да си играе с непознати деца по площадки. Страх ме е заради вируса, признавам си. А и тя не иска още много да се социализира с тях, повече се радва като види възрастни хора. Предполагам й напомнят на бабите, нали я глезят. Joy

# 523
Аз да се "оплача" -преди около седмица и половина  тъкмо направи 9 месеца, Марина проходи (направи си няколко крачки сам сама без да се държи) , кляка без да пада, но усети, че по-бързо и по-лесно е да лази и не иска да върви сама.. Чудо 😂 Иначе и аз другата седмица ще взема някакви обувки като за начало да има.
Иначе и на деца и на големи хора се радва, а на децата направо им скача да ги пипа. 😂
Вече почна много бели да прави... всичко бута, разпилява, хвърля, катери се по дивани и фотьойли и отначало пада няколко пъти на слизане, докато се научи да слиза. Изобщо се виждам в чудо вече, а после изобщо не ми се мисли.. 😀 Ама да са живи и здрави, това е важното.

# 524
Кисело мляко яде във всякакъв вариант и то ми е домашно. Тя също е на детска кухня, но се сърди на 1група, че е много пасирана, а имали и АМ в храната категорично отказва да яде. Въведох белтъка и прясното мляко по съвет на лекарката, тя няма фамилна обремененост и досега всичко и понася. Лекарката каза, че е добре да ги въведа вече и докато кърмя. Тази седмица ще е последно на 1група на кухнята и после ще я пробвам на 2. Има 8 зъба вече, но и с по малко си дъвчеше. Беше на 6м и нещо като спрях да пасирам и сега тази пасираната манджа и е странна. И баткото беше така. Имаха кус кус наскоро пасиран опита го, повдигна й се и категорично отказа да яде повече. Десертите не ги яде повечето са с АМ и направо плюе.

Общи условия

Активация на акаунт