Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 422
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
А защо държите да давате десерти? За мен са излишни. Плодове, зеленчуци, месо, зърнени са достатъчни. Няма нужда от кремчета, бисквити и такива подобни.

# 526
Здравейте, мами, как сте, как са бебенцата? Замисляли ли сте се вече за втората година майчинство? Аз със сигурност ще я започна, но не знам дали ще взема цялата.

Моята ще има едно зъбче скоро, почти е прорязал венеца. Първо ни е. Иначе се изправя и прави крачки като се подпира. Чувала съм че доста бебета на 10 и половина месеца прохождали. В парка един дядо разхождаше бебе на 10 месеца и си вървеше доста добре с малко помощ. Замислям се дали не е време за първите обувчици и за малката и да вървим по малко навън.  Hug Вие оставяте ли вашите деца да си играят в пясъчниците?

Здравейте lovingsun и бебка:))
На пясъчника не, но в моловете ако се сещаш, екранизираните площадки (не знам как се нарича това чудо 🤣) обожава! Особено като си играят там по-големи батковци и каки.. Щастие голямо.
От къде мислиш да взимаш обувки? КК знам, че са супер за първи, Рая за сега крачи боса, но започва да става студено на двора вечер, и аз трябва да ѝ взема някакви.

Не съм се сещала, сигурно ще й е много интересно и на нея! Blush И аз така съм чувала за КК че били сред най-добрите. 

Дъщеря ми още не ходи, всъщност стои съвсем малко на крака, но вече има няколко чифта обувки. Не издържах по намаленията... Но всички са й леко големи, надявам се да ги носи наесен. Не толкова за ходене, а за да не й е студено като я нося или возя. А и ми харесаха, мнооого са сладки.

Давам боб, всъщност е от нещата на които най-много се радва за голямо мое учудване. Нищо й няма като го яде, все едно не е яла.

Още не съм я пускала да си играе с непознати деца по площадки. Страх ме е заради вируса, признавам си. А и тя не иска още много да се социализира с тях, повече се радва като види възрастни хора. Предполагам й напомнят на бабите, нали я глезят. Joy

Ще споделиш ли от къде и какъв тип обувки точно си взела за малката? Blush На място ли пробвахте или поръчахте онлайн? Аз изобщо не знам номерациите, какво да гледам като тип - маратонки, пантофки... Grinning Днес й сложих едни маратонки, които имахме подарени. Тя милата като не сме й слагали никога обувки и седна да си играе с тях, нещо не щеше да ходи или й беше ново/неудобно.

# 527
  • MI
lovingsun, Кико и Окайди взех, онлайн и на място, и в България ги има. Те са по възраст голяма част, но се оказа че на щерката са й малки краката... Аз като ги гледам са повече за хубаво ама много бяха сладки и не се сдържах...

# 528
На баткото бях взела на КК не знам кое им е най доброто ама на второто обуване изглеждаха сякаш са носени с години. Първо бях взела сини, а после бели ставаха ужасни, а ги ползваше само навън. Сега на Сиса взех на Беко от същия тип са, майките на площадката обсъждаха, че били по добри. Вчера ги взех и съм и ги обувала само да ги пробваме. Тя върви доста стабилно хваната за две ръчички вкъщи, обувките ги взех за навън, вкъщи си ходи боса и така ще си е. Батко й вкъщи също не ползваше обувки до 2г и половина.

# 529
Аз съм се спряла на КК, имат един модел за момче като маратончици и ми харесват. Не ми харесват типичните буйки за момче, за момиче да ама..за момче не 😁 Та утре ще ходим до бебе борсата да пробваме и надявам се да купим Simple Smile

# 530
Аз съм страшно недоволна и от Беко,и от КК.Не знам кое точно им е естествената кожа,но са с качество нула за мен.Купих на Катрин Беко още на 5 месеца и дали съм й ги слагала 5 пъти да кара паяка с тях.Изглеждат все едно са носени 5 години-кожата от бяла стана жълта.Просто ужасни.Два пъти вече купувам на КК-същата пародия на качествена обувка.Тънка кожа,която не може да се почисти,от бели станаха жълто-сиви.На всичкото отгоре Катрин ги събува.Не са й удобни като върви с тях.Криви си крачетата и изобщо не може да се изправи с тях.
За сметка на това пък й купих няколко чифта маратонки на Адидас и стъпва изключително добре с тях,изправя се без проблем и не ги дърпа да ги събува.
Сега съм в чуденка какви други марки има за прохождащи деца,за да й купя.

# 531
Аз оставям мойте деца да прождат босички,дори без чорапки,когато времето позволява,като проходи хубаво и бебко ще купим направо маратонки.
Ние от 7 год. Само ок К&К купуваме маратонки,нямат проблем с крачетата мойте момчета,но според мен е от ходенето боси в ранна възраст.
Мое мнение разбира се.
Вода почти не пие нашия,по-скоро много малко от шише със сламка.Харесва му , но пийва малко и после почва едно мокрене и игра,плюене и кикотене, вместо да остави шишето.

# 532
КК не знам защо така са модерни и упорито се купуват като въобще не стават за прохождане с тоя цип..маратонки също, само може да навредят на крачетата.
Обувки за прохождане трябва да са гъвкаки, като ги хванеш да се извиват от петата до пръстите на дъга и в същото време да обхващат кокалчетата за да е стабилен крака вътре.
Иначе когато позволява само босо да е детето.

# 533
Дани вкъщи е бос, ходи по мебелите. Но навън искам да го изкарвам извън количката, защото му омръзва в даден момент. Не знам и аз вече с тия обувки.. Маратонки няма да купя сега. На пролет живот и здраве като си ходи вече.

# 534
Аз си го пускам бос и в трева и на площадката и не му слагам дори чорапки,просто като иска да излезне от количката си го пускам така,така е и вкъщи с боси крачета.
Буйните на КК и аз не ги харесвам , но от маратонките им нямам оплаквания.

# 535
  • MI
Вкъщи не съм и помисляла да слагам обувки от какъвто и да е вид. Взех й чорапи с топчета против хлъзгане за зимата, сега си е боса.

# 536
КК не знам защо така са модерни и упорито се купуват като въобще не стават за прохождане с тоя цип..маратонки също, само може да навредят на крачетата.
Обувки за прохождане трябва да са гъвкаки, като ги хванеш да се извиват от петата до пръстите на дъга и в същото време да обхващат кокалчетата за да е стабилен крака вътре.
Иначе когато позволява само босо да е детето.

Това тип буйки ли са? Може ли примерна снимка да се ориентирам какво да гледам, че съм доста неориентирана още...
То може би и за по студено време обувки ще трябват... Нали зимата ще проходят децата. Ботушки може би.

Дани вкъщи е бос, ходи по мебелите. Но навън искам да го изкарвам извън количката, защото му омръзва в даден момент. Не знам и аз вече с тия обувки.. Маратонки няма да купя сега. На пролет живот и здраве като си ходи вече.

И ние сме така - омръзва й в количката и малко ми е напрегнато като излизаме в жчакване да се размрънка настойчиво. Затова искам да вземем обувчици и да стои права и да си вървим по малко, че много й харесва. Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 17:26 от Анонимен

# 537
Здравейте мами, как сте, как са бебоците Simple Smile? Гледам, че е някакво затишие тук.
При нас малкия само се изправя  по мебелите и по нас, но няма изгледи да се пусне още да прави крачки. Но въпреки това му взехме обувки (пусто нетърпение Smiley) Преди 2 дни изби 7-ми зъб се е превърнал в голям заек с много зъби и хапва вече доста неща.
Вие какво правите на бебоците за вечеря? Вече се изчерпвам откъм идеи, а той е пробвал вече доста неща. Понякога му даваме от нашата храна, но без подправки и сол. Той изобщо не иска нищо пасирано или с дребна консистенция, радва се да дъвче и гризе каквото му падне.

# 538
Аз от около 10-15 дни започнах да давам зеленчукова супа за вечеря с цел да махна нощното хранене, е при девойката ми се получи, но момчето ми все още понякога си чака млякото по сред нощ. Мен ме притеснява, че на тяхната възраст 10+++ много от познатите ни дечица издържат да будуват повечко. Моите минат ли 2 часа и почват едно киселеене и мрънкане. Едвам добруване 3 часа будуване. В петък сме на консултация и ще се допитам до личната, защото тази сънливост ме притеснява.

# 539
При моята е обратно. Напоследък спи по веднъж, най-много два за по 20 мин. Не знам как издържа, спокойна е пу пу.
Пъдпъдъчи яйца да е давал някой?
Аз тази седмица ще въвеждам риба и мляко на прах и горе долу всичко ще съм въвела. Яйцето все пак ще го въведа цяло към годинката. Само с плодовете съм малко назад, но тази седмица става на 10м и има време.

Общи условия

Активация на акаунт