Ноемврийски бебета - тема 3 - 2019 година

• 22 382
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета, тези дни малката само плюе хранато. Не със сила, но просто я оставя да изтече от устата й и й е много забавно явно. Не знам играе ли си или нещо друго? Яде си, но предимно мляко иска. Раздразнена е, но и доста гушлива, все иска да суче. Не знам дали са зъби, скок в растежа... Да я оставя ли да яде колкото поиска от заместените хранения или да й давам мляко (него не отказва)? По принцип яде доста, но тези дни още по често беше гладна, а пък днес едвам по малко и само плюе всичко.

# 616
Здравейте, момичета, тези дни малката само плюе хранато. Не със сила, но просто я оставя да изтече от устата й и й е много забавно явно. Не знам играе ли си или нещо друго? Яде си, но предимно мляко иска. Раздразнена е, но и доста гушлива, все иска да суче. Не знам дали са зъби, скок в растежа... Да я оставя ли да яде колкото поиска от заместените хранения или да й давам мляко (него не отказва)? По принцип яде доста, но тези дни още по често беше гладна, а пък днес едвам по малко и само плюе всичко.
Задължително и давай й на замесените хранения. Сиса също имаше такъв период да оставя храната да и изтече от устата, беше и забавно и гледаше как ще реагирам. Казвах НЕ, като не помогне и пак го направи след няколко Не, си слагах ръката пред устата и като заплаха, без да я удряш или натискаш само и докосвам устните и брадичката и се цапам съответно. Като и това не помогне я свалях от стола и и казвах, че явно се е наяла и друго няма да и дам. За няколко дни се отказа. Не че и сега не го прави, но рядко и то в края на яденето. Карам и се, свалям от стола и така. Правят го на игра и чакат реакция, да видят докъде могат да стигнат. Не реагираш ли ще продължава. И баткото ми правеше същия номер.

# 617
Задължително и давай й на замесените хранения. Сиса също имаше такъв период да оставя храната да и изтече от устата, беше и забавно и гледаше как ще реагирам. Казвах НЕ, като не помогне и пак го направи след няколко Не, си слагах ръката пред устата и като заплаха, без да я удряш или натискаш само и докосвам устните и брадичката и се цапам съответно. Като и това не помогне я свалях от стола и и казвах, че явно се е наяла и друго няма да и дам. За няколко дни се отказа. Не че и сега не го прави, но рядко и то в края на яденето. Карам и се, свалям от стола и така. Правят го на игра и чакат реакция, да видят докъде могат да стигнат. Не реагираш ли ще продължава. И баткото ми правеше същия номер.

Благодаря! Чак следобед яде нормална порция за пръв път днес. Едвам 3 хранения пълни за деня и останалото тук таме някой залък и вода, която също плюе често и напоследък все се задавя, ако не е истински жадна...

# 618
  • MI
lovingsun, дъщеря ми напоследък периодично прави така. И тя много суче заради зъбите и просто не е много гладна като дойде време за хранене. Не я насилвам - пробвам, но като видя че го прави на игра защото се е заситила предлагам друго, а като не иска, не иска. В крайна сметка в един момент започва да яде добре. Виж, като демонстративно метне зад гърба си вече ме изкарва леко от равновесие.

# 619
И моята плюе..аз разпознавам кога защо плюе..или не и харесва храната или плюе за да маже. Ако е второто изчаквам да и мине мерака и тогава храня.

# 620
Вашите бебета започнаха ли да спят по един път дневно вече? Моите все още спят по два пъти по около час. И се чудя кога трябва да им направя да имат само обедния сън. Иначе стават около 7ч първа дрямка към 10ч и втора около 14.15-14.30. Вечер 20-20.30 най късно са заспали. Естествено със 100000 будения и мрънканета през нощта. 🤯

# 621
И Дани спи 2 пъти на ден. Вечер заспива в 20:30ч., сутрин става към 7,7:30ч. После има дрямка 40-60 минути към 9:30, 10:00ч. и после към 14, 14:30 за час и половина-два Simple Smile

# 622
Вашите бебета започнаха ли да спят по един път дневно вече? Моите все още спят по два пъти по около час. И се чудя кога трябва да им направя да имат само обедния сън. Иначе стават около 7ч първа дрямка към 10ч и втора около 14.15-14.30. Вечер 20-20.30 най късно са заспали. Естествено със 100000 будения и мрънканета през нощта. 🤯
Сияна е долу горе с вашия режим. Само нощните будения понамаляха. Баткото почна да спи по веднъж като беше на 1г и 2м. И то аз му го спрях, че започна да заспива към 11 и беше на никъде. Слагах го в 13ч и спеше до 18ч, ама той винаги е спял по много.
0

# 623
Сияна е долу горе с вашия режим. Само нощните будения понамаляха. Баткото почна да спи по веднъж като беше на 1г и 2м. И то аз му го спрях, че започна да заспива към 11 и беше на никъде. Слагах го в 13ч и спеше до 18ч, ама той винаги е спял по много.
0
Уауу 5 часа сън..моята винаги си е спяла по малко, понякога спи по веднъж, понякога по два пъти и всеки път с различна продължителност. Днес например не успях да я приспя следобяд защото имах работа и тя си издържа. Понякога спи и по 2 часа обаче навън. С една дума всеки ден е различен, няма режим на спане, само на хранене.

# 624
Сиса последно време си направи режим сама. Ама съня на батко си и е 2 спанета не може да го постигне. Него ми се е случвало да го будя в 18ч, че ставаше късно вече. И вечер беше в 21ч в леглото и заспиваше. И спеше до 8-9ч сутринта. Абе той беше бебе мечта. Затова и сега ми е такъв зор с малката, дето не иска да спи.

# 625
Оле мечтая за една нощ сън. Не мога да си обясня защо е това нощно будене и мрънкане, поне единия е дежурен. Не ядат нощем. А зъби да са нон стоп всяка вечер ме съмнява. 🤦

# 626
  • Наблизо
Момичета,вашите бебоци говорят ли вече?Моят не.По цял ден е бла бла бла,бабабабабаба,мамамам,папапапапа и така нататък.Иначе разбира някои думи и фрази,но да каже нещо..тц.

# 627
Еее, много са малки още. По цял ден плямпане е при нас, но още не може да говори, само си бърбори по бебешки. Ама още няма годинка, според мен е нормално

# 628
  • MI
При мен нормалният сън също е мираж, суче няколко пъти на нощ. Денем намали на две спанета за общо 2-3 часа.

Бюти, само мама, папа и бау бау казва ясно, иначе си говори на бебешки. Нормално е, малки са, според педиатърката си е напълно в нормата. А пък двуезичните деца по принцип още по-късно проговарят доколкото знам...

# 629
И Марина казва само обичайните неща още, но и на бебешки много говори и понякога така приказва все едно се опитва да ми обясни нещо и започва да размятка ръце и да се кара и да си клати главата. 😂

Общи условия

Активация на акаунт