Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 554
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
На Камен женския вариант е Камена, познавам момиче с това име, на 18-19 е в момента.
Познавам няколко и с името Таня (всичките са мой набор или с 1-2 години разлика), тоест на не повече от 23-24 години.
Татяна познавам също, тя е на 9, кръстена е на баба си, много красиво име.
Кремена също ми харесва и пак познавам няколко Кремени на моите години, Калина също, красиви имена са за мен и звучат нежно.
И Бориса познавам, която е на 3 год., но много повече ми харесва Борис, това ми е един от фаворитите за мъжко име.
Познавам Жулиета, младо момиче на 27-8 години, но честно казано не ми харесва особено, защото го свързвам с произведението на Шекспир, а и не ми звучи толкова нежно поне на мен.
Друг фаворит обаче ми е Юлия. Много, много ми харесва като име, но не познавам никого, кръстен така, което е жалко. Според мен звучи добре.

# 586
  • Countryside
Че Явор и Камен имат ли женски вариант?!
Яворка и Каменка?!

Спаска и на мен не ми харесва, Спасимира - да

Точно Явор(к)а и Камена. Спасимира лично на мен не ми харесва тоже, и как е на галено? Спаси? Май по-добре да е Мира. Но Спас си е напълно ок, ама и той е зле откъм галено. Сещам се, че Ясен има съвсем нормален женски вариант Ясна, ама знам, че е популярно в Сърбия, при нас не съм чувала.

Юлия е хубаво име, на галено може да се съкрати до Юля. Имах навремето съученичка в начален клас и май не се сещам да познавам друга. А наистина е хубаво име.

# 587
  • Най-красивата страна
Юлия,Юлиана,Татяна са древни римски имена.Имат си имен ден.
Срещат се и в други европейски държави и в Южна Америка.
У нас са позабравени.

Познавам една Юлиана-германка и две Юлии-българчета тийнейджърки.

Ясна,Ясена,Ясен ми харесват.
Явора ми е малко грубо.
Мъжкият вариант Явор ми харесва много.

Марика-ударението е на първата сричка.
Лена-много рядко срещано при малки деца
Мелия

# 588
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Познавам Ясна - на около 5 трябва да е вече. Странно ми стана като чух майка ѝ да я вика. Някак не ми допадат  прилагателни имена, за лични. Не е лошо, странно е.

Като дете в съседство живееха баба Вена (едва ли е цялото име) и дядо Теменужко.
Но съм свикнала с това име, не че не е странно, но трябва да се замисля.

Също така много мои "набори" около 30те си кръстиха децата Бориса, Самуила, Явора и т.н. мъжки имена, на момичета...

Вече объркахме половете, та имената ли няма да се омешат.... Trollface

# 589
Симеонка - млада жена. Чудя се как не се е решила да си смени името на Симона.

# 590
Като казахте за женствени мъжки имена, сега се сетих за един Билян към 30г.

Традицията с кръщаването на баби и дядовци не е лоша, стига да се спазва със желание.
Опорочи се, защото доста от старото поколение държат да се спази, въпреки нежеланието на родителите, което аз намирам за много грозно и нагло. За щастие нямам личен опит, но съм сигурна, че всеки е чувал за поне една драма с кръщаването, случаи, когато се фаворитизира едното дете, кръстено на едната рода, целенасоченото кръщаване с цел наследство и подобни.

# 591
В училище имахме Ванин (момче), ЦветИлЕна и КристинЕ (момиче) 😀 Сега са към 20-годишни

# 592
Включвам се с един Данил - първоначално допуснах, че е правописна грешка.

Адалена
Кира - жена около 30 г.
Бориян - млад мъж,  допада ми изписването
Станила - младо момиче

# 593
Даниил/Данила е мъжко име в рускоезичните страни, в последните години изпускат едното И и става Данил Simple Smile

# 594
Данил е чисто срещано руско име, синът ми има съученик, руснак.
За женствените имена - Маргарит не е производно от цвете, а е маргарит-остаряла дума за бисер
"Ситен дъжд вали като маргарит..." - народна песен

# 595
  • София
Много са ми попадали на работа, от интересни до нелепи. Любимо съвпадение ми бяха Храбър и Смела в един и същи ден.

# 596
Българки с руски имена съм срещала Уляна, Лалка и Дашка. Определено звучат необичайно в първия момент.
Сетих се за вече архаичното Радул.

# 597
Аз познавам Дешка, може точно от Дашка да идва.

# 598
Българки с руски имена съм срещала Уляна, Лалка и Дашка. Определено звучат необичайно в първия момент.
Сетих се за вече архаичното Радул.

Уляна е популярно сред жените, родени през 50-те, след като в България излиза първото издание на "Млада гвардия". Много тогава родени момиченца са кръстени на Уляна Громова.

# 599
  • Пловдив
Лалка сигурно ли е, че е руско? Героинята на Иван Вазов от "Под игото" е Лалка, а действието се развива знаете кога, преди да навлязат руските имена у нас.
Дашка си мисля, че идва от Даша - галено на Дарья, както Маша е галено на Мария.
Кира също е руско женско име.

Общи условия

Активация на акаунт