Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 557
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Преди много години, още съм била дете, имаше един чалга дует Сани и Панко, не знам дали така им бяха имената или са псевдоними. Боже, какви неща помня 😆😆

От парка днес: - Христея и Венет

# 571
Венет, момче?

# 572
момиче...

# 573
Алтина - около 20 годишна. Звучи ми като алтън, макар че не знам да има нещо турско в произхода.

Сара и Бела съм срещала при българомохамедани, помаци с други думи. При тях пък е такова мазало с имената... Имам приятелка и покрай нея съм срещала много странни комбинации между собствено, бащино и фамилно име.

# 574
Жорж (м, цяло име)
Хрисим (м)
Толя (ж)
Албен (м)
Анита (ж)
Сара (ж, с бг 2 и 3 име)
Величко (м)
ВеселКа (ж)
Йовка (ж)
Аспарух (м)
Кремена (ж)
Динко (м,  цяло име)
Жейна (ж)

Имената тук лично на мен са ми абсолютно стандартни, познавам по няколко човека от почти всяко име, само Жейна ми е по-странно, в другите не виждам какъв е проблема, особено пък на Кремена и Анита?
Ами, не са съвсем странни, предвид какви изгъзици има напоследък, но част от тях не съм срещала до сега - Жейна, Толя, Хрисим.
"Албен" само женско - АлбенА
"Анита " до сега само 1 път бях срещала.
"Динко" - като галено - да, като цяло име не бях срещала.
А "Сара" - като кучешко, и като английско. Жената, която го носеше ме изненада, защото е около 50 г.
А другите - Йовка, Величко - просто са стари имена, и рядко срещам млади хора с тях.

П.п. "Христея" по звучене ми е като "простея"

# 575
  • Най-красивата страна
До преди 25 години имена ,като Анита,Антоанета,Динко,Албена,Кремена...бяха съвсем нормални и често срещани имена.
А сега са много рядко срещани при малки деца.

# 576
Татяна, Таня, не познавам момичета, които да се казват така, но преди са били по-разпространени. Мисля, че са хубави имена, просто са по-рядко срещани вече.
Майка ми има познати, които се казват Таня.

# 577
  • Пловдив
И Таня ли вече стана странно и необичайно име?

Да ви кажа честно, след последните няколко поста имам чувството, че в детството си съм излизала пред пещерата да си поиграя с динозаврите.

# 578
Да, това са си съвсем стандартни имена, но за деца все по-рядко се срещат. След години наистина ще минават за необичайни. 😁
Знам доста Тани и Татяни, все 30 и нагоре, за малки деца не съм го срещала наистина от много време. Но все по-често срещам Тияна, което явно набира популярност.

Като стана дума, преди време имаше статия тук за собственичката на салон Дуписима, която се казва Тяна и първо помислих, че е грешно изписано Таня, но после видях, че наистина се казва така.

# 579
По хасковския край съм чувала много Тянка, Тенчо, Теньо, но основно на хора над 50 г.
Таня е като кратко на Стоянка и оттам пък вечното питане дали е "само" Таня. Има нещо друго - нормално, ако има много жени на 30 с дадено име, то след това то да не се повтаря. На тази възраст сега стават родители, а нямаме традиции за кръщаване на един от родителите. Същото е със Силвия - хит на братя Аргирови от 85 и съответно тогава са кръстени много Силвии, а сега по-рядко се срещат.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 12:14 от ali4ka87

# 580

Таня е като кратко на Стоянка и оттам пък вечното питане дали е "само" Таня.

Аз го зная като кратко от Татяна, което също днес е рядко срещано.

# 581
  • Countryside
Аз познавам и само Таня. И Таня , и Татяна са хубави имена и ми харесват. Познавам и една малка Татяна, кръстена на баба си. Радвам се, когато родители повтарят хубавото име на някоя баба, хубава традиция си ни е това, не знам защо така настървено се отрича. Ако харесваш името и искаш кръщаваш, и толкова.

Албен е брутално, но има имена хубави само в мъжки, или само в женски вариант. Познавам Маргарит, Виолин, Цветомил, Цветомир и Детелин, някак не са ми мъжествени имена. Изобщо производни на цветя не са ми ок за мъж. А женските варианти на Борис, Спас, Константин, Явор, Камен и подобни с ми мъжествени и в женски вариант изобщо не ми харесват. А и не ми звучат никак добре: Бориса, Спаска и т.н.

# 582
  • Пловдив
Имам две колежки, които се казват само Таня. Имам също две колежки, които се казват само Валя, аз все си мислех, че Валя е съкратено от Валентина.
Дъщеря ми има две съученички - Татяна и Татиана - 14 годишни, в училище също сме имали Татяна на тази възраст, сега като се замисля, май не познавам само Таня толкова млада, но над 25 знам и то не малко.

И на мен някои имена ми звучат по-женски и в мъжки вариант са ми малко нелепи - Маргарит, Миглен, Десислав, Детелин, Катерин, за Ивелин имам повечко познати мъже и вече го приемам почти като нормално.

# 583
Че Явор и Камен имат ли женски вариант?!
Яворка и Каменка?!

Спаска и на мен не ми харесва, Спасимира - да

Съгласна за цветните производни, че не звучат добре за мъж. Само Цветомир и Цветан приемам.

# 584
Магделена Джасова

Общи условия

Активация на акаунт