Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 28 596
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Пърлана ми звучи като "опърлена". Мисля, че понякога служителите, които записват имената на новородените, трябва да вземат отношение, за да не се получават подобни нелепици.

Може пък родителите да са искали да я запишат Първана, но да е станала някаква грешка.

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 23:05 от Radilena

# 661
Ахилеас Лилов

# 662
Ахилеас е гръцко име. Човекът може да има гръцки корени.

# 663
Така е, ама звучи зле. То и Ричард си е ОК като име, ама Ричард Груев звучи зле. Давам го за пример като съчетание от две имена, не само по себе си.

# 664
От един детски конкурс: Зоуи Рут, Наоми Грейс, Павел Джошуа, Фийби Елизабет.

Двойните си ги имаме и ние. Мари(я)Ана, СветлоМир, СветоЗар, ДрагоМир, ДоброМир, ДоброСлав.. Просто ние сме свикнали да се сливат и изяждат букви, а не да си стоят две отделни имена Wink

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 14:22 от Елфичка

# 665
  • САЩ
Така е, ама звучи зле. То и Ричард си е ОК като име, ама Ричард Груев звучи зле. Давам го за пример като съчетание от две имена, не само по себе си.
Съгласна съм че някои чуждестранни имена не звучат добре с българска фамилия, но не разбирам защо на всички им прави такова впечатление. В крайна сметка къде толкова се обръщат към вас с име и фамилия? Може би ако си известен с нещо, доктор, политик? На мен лично скоро не ми се е случвало, последно май беше на раздаване на дипломите в университета. За протокола: аз съм с дълго българско име и американска фамилия и бъдещите ми деца някой ден ще бъдат с български имена и американска фамилия.

По темата: Роса, Адел, Елизар, Рада, Миа  --->все малки дечица

# 666
  • Countryside
Какво е странното на Рада?

# 667
Какво е странното на Рада?
Хубаво българско име. Носят го и някои млади хора, малко, но ги има.

# 668
  • Countryside
Именно, коментара ми беше за това:
Цитат на: Flying_HiGh
По темата: Роса, Адел, Елизар, Рада, Миа  --->все малки дечица

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 10:10 от Г-жа Букет

# 669
Роса не съм срещала, но Росица е/беше често име. Казват им Роси.

# 670
  • София
Като заговорихте за тройни имена, братовчедка ми имаше съученичка Франческа-Мария-Антоанета (може и да няма тирета, не съм сигурна) - девойката тази година завърши училище.

# 671
  • Countryside
Роса не съм срещала, но Росица е/беше често име. Казват им Роси.
Навремето имахме една възрастна съседка Роска, може да е производно на Роса или обратното.

Тройните имена, то лошо няма, но не знам как ги събират в обикновен формуляр или бланка...

# 672
Еленко - малко момченце
Зария - малко момиченце. Звучи ми добре като алтернатива на малкото варианти с буква З.
Ексения Русенова, анестезиологична сестра в "Пирогов".
Страхил Топорски - млад мъж. Името Страхил не ми е странно, но в комбинация с фамилията звучи страховито Simple Smile).

# 673
Зария ми изглежда като грешно изписано заря 😁

От мен: Арая - новородено бебе;

# 674
  • София
Енгелс - като бащино име го видях Енгелсова
Снежинка - баба на моя приятелка, абсолютно за пръв път го чувам в този вариант
И двойното Християна - Благовеста - за мен е доста тежко като комбинация

Общи условия

Активация на акаунт